orkaans
spec pasuutiijums laimonim!!! :D
Tas bija apmēram pirms kādiem 6 vai 7 gadiem, kad vienā jaukā vasaras dienā, kad sinoptiķi solīja jauku un saulainu laiku, pēkšņi gandrīz visā Latvijas teritorijā uznāca ļoti spēcīga vētra, bija diezgan lieli postījumi un tad sāka meklēt vainīgos, kādēļ neviens par šo vētru nebija iepriekš brīdinājis. Kopš tās reizes katru reizi, kad ir gaidāms vējš, kas ir puslīdz stiprs, tiekam brīdināti par šaušalīgām vētrām, orkāniem un vēl sazin ko! Tad nu gaidam, gaidam... un lielākoties tāds pavisam maziņš vējiņš uzpūš...
Es arī ļoti labi atceros to gadījumu, ja nemaldos vējš sasniedza 22m/s un neviens netika brīdinājis, laikam toreiz meteriol. dienests dabūja pa biksēm.
Laimoni, vakar vakarā bija ļoti liels vējš un lietus, tik liels,ka pat Ogrē vietām koki izgāzti un nolauzti. Nebija nekāds sīkais vējiņš, un tādā laikā labāk sēdēt mājās. Labāk lieku reizi pabrīdināt nekā nebrīdināt. l
tiesi tā.. "manā rajonā" tādas brāzmas, ka koki pa 45° liecās..
bet redz kā tas sanāk - viņi visu laiku baida ar tām vētrām, ka tad, kad viņa reāli pienāk, tad tāds skeptiķis, kā es, to vienkārši neņem nopietni
Man vislabāk (ne)patika 2 tv kanālu atšķirīgās laika ziņas sestdienā-LNT brīdināja,ka tuvojas orkāns,lai piestiprina priekšmetus,nelaiž ārā mājdzīvniekus, seko turpmākām ziņām utt., bet LTV1 Bļodons muļķojās un sacīja,ka tāds nieka vējelis vien būšot,un mēs ,taču,dzīvodami pie jūras,esam pieraduši-lai nesatraucoties!Būtu smieklīgi,ja vien nebūtu bezatbildīgi- daudziem cilvēkiem varēja aiztaupīt nepatīkamus brīžus.
Ogresgalā sabruka jaunceltnes koka konstrukcijas, viena brušu kaudze.Vai saimnieks to zina, nepazīstam viņu!
kļūda-lielā vētra bija 2002.gada jūnijā jeb jūlijā.atceros,jo man meita neilgi pirms tam bija dzimusi.dēļ atbildīgajiem par info ziņošanu/neziņošanu biju ar meitu pastaigā un tieši vētras laikā sanāca tā,ka atradāmies meža vidū (nepaspējām izskriet laukā).vot,tāpēc saku-tas nebija nemaz tik sen!!!!