mirusī zeme
Paejot pa Ogri (un ne tikai, arī pa Rīgu, par lauku teritorijām nemaz nerunājot) un atceroties agrākos laikus paliek skumji. Brīžiem liekas mirusī zeme, nekas nenotiek, nav cilvēku uz ielām, nenotiek pasākumi, pat veikali tukši, frizētavās, salonos, poliklīnikā tukšums. Lielākā daļa cilvēku saskumuši, sēž bez darba, bez naudiņām, nevar izmantot pakalpojumus. Vai tiešām nekas nemainīsies, vai tiešām visi turpinās braukt projām no Latvijas? Cik ļoti gribētos atpakaļ laikus, kad cilvēkiem bija darbs, nauda, kad dzīve notika.
Šajā valstī var ģenerēt vislabākās idejas, bet tās tāpat lemtas bojāejai, jo nav jau vairs, kas to izmanto, vai precīzāk, kas var atļauties izmantot. Brīžiem bail paliek domājot, cik šobrīd uzņēmumu jau ir uz jautājumzīmes, cik labu interesantu projektu aizsācēji ieguldījuši naudiņas nu sēž dīkā, grimst parādos.
šeit cilvēki ar viņu idejām nav vajadzīgi. NVA māca angļu valodu bezdarbniekiem, lai tik brauc prom, tā vietā lai mācītu reālus amatus. nepārmetu aizbraucējiem- jebkurš patriotisms sabrūk ēst gribošu bērnu priekšā...
...jebkurš patriotisms sabrūk ēst gribošu bērnu priekšā...lūk to Tu pareizi pateici!!!!
jaaa pabriesmiigi, pabriesmiigi tas viss....neredz malu....ne beigas tam visam :(
Tāda ir valsts politika. Var jau novelt vainu uz iedzīvotājiem, bet ja valsts izlemj, ka apgrozībā būs mazāk naudas (samazina tēriņus par miljardiem), atbalsta banku sirošanu un neatbalsta nodarbinātību, tad nu tā ir. Iznīkstam un izmirstam... Tieši tā, vari būt ar superideju un superspējām, bet .. (naudas) tuksnesī puķes neaug, vien asi kaktusi..
Paši vien pie visa esat vainīgi , man piemēram pārņem pilnīga neizpratne jau gadus 15 kad no katra otrā Lauku seņča dzirdu "Bērni mācās par Pilitologiem , Juristiem , Sociologiem , Filalogiem" koroče vienas vienīgas nepraktikas un nevienam nevajadzīgas mākoņstūmēju speciālitāes. KAM VAIG 1000 "Vaiditājus" uz 10 strādātājiem ?? Jums nav ienācis prātā ? Man stabīli liekas ka seviški Laukos vairums CILVĒKU / SKOLOTAJU ar galvu stabīli nedraudzējās , tā vietā lai mācītu cilvēkus par REĀLI pielietojamiem ārodiem viņi zin māca "Priekšniekus" , ko tad priekšnieks VADĪS baru ar bomžiem un nodzertiem lauku stulbeņiem ? Citur eiropā gan DANIJA gan Zviedrijā gan Francija laukos cik jautā tik visi mācās PRAKTISKAS lietas kas saistītas ar ģimenes un vietējo biznesu RAŽOŠANU , LAUKSAIMNIECĪBU , parstrādes un apstrādes lietām . Bet pie mums māca "Vaidētājus" ka viņiem darba nav "Padotos" nevar atrast kam uzmesties par priekšnieku . Ticiet vai neticiet man zināmā mērā ir prieks kad redzu BARIEM visādu "Humanitāro" pakojam visatas pie konvejera vai griežot puravus . REĀLI dzīve nolika istajā vietā JA PATS nespēja neko sakarīgu sev darāmu izdomāt.
Plasiet tepatās Ogrenetā par "Studentiem @ Stipendijām" kaut vienu PRAKTISKA darba darītāju jūs tur atrodat !? Ko viņš darš pēc 5-10 gadiem , Ķīniešu laukstrādniekiem mācīs Lao Dzi vai Musulmāņu bērniem Smalkās manierēs ?
Pilnīgi pareizi. Ogre kā izmirusi pilsēta. Vasarā koncertu nav, pasākumu nav, ja kāds pa gadu notiek, tas ir zemā līmenī. Mazie uzņēmumi iznīcinās- nekas nenotiek. Tikai huligāniem vaļa dota, lauž kokus , piemēslo zemi, ārda visu , kas radīts. Ielas tumšas. Pareizi, visu izzaga , beigās ta naudas nav. Mudakus ar ievēl domē, kas tikai sēž uz trekniem krēsliem un gudri runā. Kad aizvāksiet Ogres nelaimi- Helmani , tad varbūt kaut kas sāks bīdīties. Citādi ātri vien nāks čečeni , nu tad velnu redzēsiet.
enija : Tu zupu vārīt proti ? A maizi cept ? Kā ar šūšanu ? Cik tev bērnu , karjeristē esi bērniem nav laika vai prinči nav gana smalkos zirgos bijuši ?
enija : Nu jau galīgi "auzās" - pasaulē krīze, jo Ogrē ir tāds Helmanis! Un kur tad lai paliek Bartkevičs, Kārkliņš, Auziņš, Ceplītis...Auziņš vismaz varēs cietumā koncertus taisīt - tas tā, protams, aiz manas lielas skaudības un nenovīdības.
Ogrē komentāros vienalga par ko... bet obligāti parādās Helmaņa vārds... Lieciet cilvēkam mieru vienreiz!!! Ļaujiet dzīvot un strādāt... Sagrābsta pļāpas visādas...
Maija : Tur kur nedzēš tur ar parādās , acīm redzot daudz 'Draugu" kuri atceras šo vietā nevietā :):)
šoreiz oponēšu Lunim- 1991.g.iestājos lauksaimniecības skolā mācīties programma''Lauku mājas saimniece''- man 16gadīgai meitenei apgalvoja, ka Latvija ir lauksaimniecības zeme, un es gribēju būt savas zemes kopēja. skolu pabeidzu ar atzinību. 1993.g. aizbraucu uz Vāciju, tur 3,5gadus mācījos Lauku mājturību, ir diploms, beidzu kā labākā kursā starp 20 vācietēm. Patriotisma dzīta atbraucu uz Latviju. Protu zupu vārīt, maizi cept, kleitu uzšūt, vistu nokaut, govi izslaukt, zāli nopļaut, augļukokus apgriezt... KAM TO VAJAG? RATĀ to patriotismu. esmu vīlusies savā valstī. mīlu šo zemi, bet ne valsti... Ceru rast iespēju aizbraukt atpakaļ uz Vāciju. ar bērniem uz visiem laikiem.
mājturība : Kur tu gribi dzīvot Vācijā ? Ceru ka tevi nepiemeklēs nervu sabrukums kā vienu manu radinieci kura tik pēc kāzām noticēja brīdinājumam ka miljonāra sievai būs jāstrādā 330 dienas gadā pa 16h dienā lai visa košumaugu saimniecība varētu efeltīgi rubīt un nest ļimonus , Vācija tāpat kā jebkuri citi rietumi nav Latvija , gribi būt bagāts nākas urbt kā traktoram 16h dienā bez brīvdienām :):) "Papraktizēties pamācīties" ir viens praktiski ikdienā tas nebūt nav INTRESANTI :):) TĀPĒC man patīk dzīvot Latvijā bet strādāt EC siltākajā daļā:):)
Luni! Es taču tur 3,5gadus dzīvoju, strādāju un mācījos. Man patīk vācu Ordnungs un darba prasības- ja strādā tad par visiem 100%, un atpūšas arī tā pat. Un nesakiet, ka esam kalpi ārzemēs. ja vari ar vācieti brīvi runāt viņa valodā- esi savējais.
un morāle bija- es jau strādātu šeit, ja kādam to manu darbu vajadzētu...
mājturība : Aplama tev morāle KĀDS ir tika tu pats , nevienam citam to nevaig n tur ne šeit :) Pašam nevaig tad nevienam nevaidzēs. Vācijā esmu mācijies un strādājis , nepatika man tur dzīvot kaut uztvēra kā savējo kā nekā pa puse esmu viņejais. Tas maldi ka visi kas runā vāciski savējie , SAVĒJIE ir tika vācieši citiem viņi to nesaka bet man to atgādināja regulāri lai saprastu ka ir MĒS un "Tie anšlohi":):) Vislabāk jūtos Francijā , Beļģijā ar nav slikti ne dzīvot ne strādāt :):) Bet Vācijā nu nē nesmu "Dzimis stradāt" man patīk dzīvot baudot nevis "Urbjot" :):) Pa pēdējiem patsmit gadiem nav ne reizi gribējies ne palikt tur dzīvot ne arī strādāt Latvijā uz vietas:):)
mājturība : Aaaa pavisam piemirsu , Martā varēsi pūst uz turieni mierīgi. Šie noņem ierobežojumus darbam visām jaunajām EU valstīm , ja valoda tev ir tad DROŠI . Man kārēiz brālens jau labu laiku atpakaļ jautāja vai še nav kāds "Vāciski runājošs darbaspēks" es gan atbildēju ka Latvijā muļķi nemājo šancēt kā viņi pieraduši :D :D
kad Lunis iemācīsies pareizi rakstīt? ....vaig, nevaig....
Kāds saimnieks tada sēta. \
Kāda valdnieks valda, tā tauta dzīvo>>>>> Lūk jums atbilde.