skola
Es gribetu zinat cik stundas diena bernam jamacas?tagat berniem proektu nedelja,majas darbs tiek uzdots vienalga!vaj jau tiesam no 3 klases tagat obligati jaraksta proektu nemazak ka 10 lapas?ka tas notiek latviesu skola?padalieties ludzu!manam bernam stundas beidzas itka13.15,pec tam notik konsultacija lidz 15.00,dazreiz berni seiz lidz 16.00 jo skolotaja prasa laj berni izlabo savas kljudas par kontroldarbiem!atnakot no skolas mums ir majas darbi no2-5 uzdevumiem matematika,no1-2 darbiem krievu valoda,nerunajot par latviesu un anglju valodiem un citiem darbiem!berns seiz lidz velam vakaram,es kopa ar vinju,jo ne fiziski ne morali vinjs jau nevar tikt gala jo vienkarsi vinjam nestrada galva,vis putrojas!jau no skolas vins atnak noguris!macas labi,bet redzams ka vins ir ljoti noguris un ta katru dienu.Vaitad tagad tiesam tada nenormala programa?bet kad berniem atpustis?
Lai jau mācās, vismaz nerakstīs tikpat drausmīgā latviešu valodā kā māmulīte.
Ja es slikti rakstu un es to zinu!Un neesu vieniga tada!Labi ka jus labi protat rakstit,esu prieciga par jums!es esu krieviete un ko man par to jaizkrape acis?es vis maz censos iemacit valodu! es prasiju padomu,ka tas notiek citas skolas?un ka berns seiz skola tik daudz stundas,reali vins ed no rita skola un tad vakara tikaj parnakot majas,vaj tas ir normali?vaj tiesam tagad tada gruta programa ir?bet kad bernam atpusties?
bija laiks, kad jāmācās bija arī sestdienās, un cik zinu pēc nostāstiem - pēc mācībām bija jāpalīdz vecākiem lauku darbos, un no rītiem 5 jāceļas, lai līdz skolai pa sniega kupenām aizbristu, visi bija dzīvi.
Šobrīd ir iespējas konsultēties ar speciālistiem, kā atvieglot un padarīt vieglāku, saistošāku un interesantāku mācīšanās procesu, piem., padarot to par rotaļu- skolnieks izlasa apgūstamo vielu, tālāk seko spēle "es (resp. bērns) esmu skolotājs" -, iztēlojoties, ka esi skolotājs, izlasīto vielu atstāsti iedomātajai skolēnu auditorijai, zīmē uz tāfeles, liec atzīmes, utt...tas protams ir tikai viens variants, ir jāatrod bērnam piemērotākais, un jāmācās, programma ir tāda, kāda tā ir, un neviens to tuvākajā laikā nemainīs
es domaju mamai ir taisniba , patlaban esu Anglija te berni no9-15 macas skola piecas dienas nedela, uz majam neko neuzdod ,dadas majas darbus vispar nau lidz 6 klasei, visi macibu gramatas un burtnicas ir skola, viena klase ir 30-32cilveki , viens skolotais, un 2 skolotaji paligi, grupa te berni ir visadi te nescero pec rasas un zinasanam, klase ir gan berni kuri macas lasit, gan suka pirkstu un pat neruna , berni vien par otru nesmejas, pat ir 2 meitenes ar problemam vini nemak staigat un skolotaji un berni pat ved vinus uz tualeti.Visi berni ir paedusi jo vecakiem vajag iedot lidz landbox(butikus,auglus un dzeramo),vel viena klase ir gan poli, krievi, kiniesi, ingusi babai,un visi maca anglu valodu un visiem polidz. Kad lasu jusu stastus tas ir arprats apkart naids un dusmas. Iepriks atvainojus par kludam sen neesu runajusi un piemersas daudzas lietas.
Un pareizi ir - jo vairāk sīči būs noslogoti, jo mazāk laika būs muļķībām dēļ bezdarbības un klendērēšanai apkārt pēc stundām.
Turklāt skola skolēnam ir kā pieaugušajam darbs. Lai pierod, ka jāmācās, ka jāiegulda darbs, lai kaut ko apgūtu un sasniegtu, ka ir kaut kādi pienākumi (slinkums meklēt, bet bija likumā, ka skolēna pienākums ir mācīties). Par to, ka kādus padsmit gadus atpakaļ papildus mācībām bija arī skolas (klases) uzkopšanas darbi, mamma ir veiksmīgi aizmirsusi ;)
Mammīt, arī es nāku no krievu ģimenes, taču paguvu iemācīties abas valodās. Mācīšanās vēl nevienam par sliktu nav nākusi... Izskatās, ka bērns apmeklē Jaunogres vidusskolu, kura, starp citu, ir labāko valsts skolu pieciniekā. Un vēl kas - "mama" un "no Anglijas" ir viens un tas pats cilvēks. Identiskas kļūdas un identisks rakstības stils: "esu", "no9-15 ", "no2-5"... tev kāds bija mērķis, uzsākot šo sarunu? Parunāt pašai ar sevi?
Es atkal uztraucos, ka manam bērnam par maz uzdot mājas darbus...un ja mēnesī ir ielikta 1-2 atdzīmes, tad es neuzskatu ,ka skolotāji ir sava darba uzdevuma cienīgi...un tik vaino bērnus,ka nemācas un neklausa...Bet viņiem nav motivācijas mācīties dēl pāris atdzīmēm mēnesī....
Arī mammai - pie atzīmju nelikšanas vainojami nevis skolotāji, bet mūsu ģeniālā Izglītības ministrija. Redzies vai, sliktās atzīmes varot bērnu traumēt. Tāpēc atzīmju vietā visāti kociņi un apzīmējumi. Pie atzīmēm "radina" pakāpeniski - pirmajā klasītē laikam vienā priekšmetā atzīmes liek, otrajā - divos, trešajā - laikam četros. Nu kaut kā tā.
Klau, bet kas pēdējā laikā ar tiem mamučiem (omēm) notiek? Jebšu bērni tagad dzimst tik vārgi, kusli un mammas stumdāmi-bīdāmi?
Te nesen viena žēlojās, ka pie ģimnāzijas nevar piebraukt ar mašīnu un sīcis (ak, šausmas!) dabon iet to nelielo gabalu ar kājām. Tagad redz sīcim par daudz uzdod un viņš mirī nost no noguruma (domājams, ja nebūtu uzdots, sīcis bizenētu pa āru līdz vēlam vakaram, noguruma nejūtot).
tieši tā... paši audzina nīkuļus un pēc tam brīnās, ka bērniņš līdz pat 30 gadiem sēž uz kakla kājas nokāris...
Gan jau dara kā es, bērnībā. Mammai pasaka, ka skola beidzas piecos, bet pats ar draugiem klenderē apkārt.
Iksina - es nezinu kas tu par cilveks bet tu izsmei gandriz katru kas nau teu par pratam, no Anglijai un mamma tas ir pavisam dazadi silveki , un anglija visi macas un nekadi stulbeni nestaiga apkart pilsetai ,te berniem nedzikst atrastie ielas bez vecakiem, ebkura pirkli var pienakt policists un uzdot jautajumus, ar Latviju ggruti te salidzinat un pat negribas , te visi ir laipni un jaunisi pat ja iet pacelu un tu garam tev atvainosis, ja veikala aizters nejausi uzreiz atvainojas, te patikami dzivot tada laipna valsti, neka ar naidu Latvija. Te stastit var daudz piemerus, apaisiet cilveki acus kapec tik daudz naida, bet mammai novelu izturibu, un pacietibu , ja ir iespeja nem cemodanus rokas un brauc prom Latvijai vel bus kadi 10 gadi krizis, no ta tikai mocisis labie cilveki.
Iksiņa : Šoreiz es tev nepiekrītīšu , kā zini man ar bebji Latvijā skolā ne dienu nav gājuši toties viens ir jau izgajis vissu rietumu izglītības ķedi sākot no bērnudārza un nu jau ticis lidz Auxstskolao Vācijā . Latvija ir apsalūti aplama izglītības sistēma MUSDIENĀM , neracionāla un izšķērdīga. Šadas izglītības sistēmas parasti ir TOTALITĀRĀS lielvalstīs. Pēc Doičzemes pieredzes es tev varu teikt tieši to pašu ko "no Anglijas" , tur tiktiešām pirmais pārsteigums ka 2/3 klases sastāda konkrēti ar ipatņi atpalikušiem vienkaŗsi DE FAKTO vecāku "Gimenē pamestiem" berniem kas tīņu vecumā vēl izpaužās kā mazi bērni jo neviens par viņiem zinis neliekās neko neuzspiež , PIETAM jo tūvāk "Lielpilsētu" nomalēm un emigrantu kvartāliem jo tas "Kontingents" ir baismīgāks ņemot vērā etniskās un relīgiškās un vēl visādas ipatnības. Būtībā tur "Valsts skolas" ir vienas lielas palīgskolas kur cilvēkus māca "Elementāras lietas" atškirībā no Latvijas viņi tur "Vidējam mikrorajona idiotam" nemēģina iemācit auxstāko matemātiku un formulas no galvas bet gan ELEMENTĀRI Lasīt rakstūt un komunicēt sabiedrībā. Manuprāt arkārtīgi neracionāli ir vsiem pēc kārtas mācīt "Austas matērijas" jo šai gadijumā arī cilvēki kuriem šia jomā NEKAS PRINCIPA nespīd sāk bast degumu Auxstskolās un izvelēties NEVIENAM nevaidzīgus ārodus utt. A tāa JĀMĀCA tikai spējīgie izejot no TESTIEM kā rietumos , parējos "Pavelk" attiecīgi viņu līmenim iemaca strādāt ar ROKĀM ne galvu un VISSI apmierināti , melnstrādnieki cik uziet AUXSTSKOLĀS mācās tikai tie kam tur ir KAUTKĀDA poņa un viņš ZIN ko grib un kāpēc mācās nevis "Principā auxstskola" pofix kādā jo tā VISI DARA tā vaig :):) Normāli būt MĀMIŅA DOMĀ ka viņas berniņam ir PAR GRŪTU viss ok ŅEMAM NOST viņam slodzi , lai syāigā tik uz tām stundam kuras GRIBA UN VAR vilkt , lai mācās tikai Fizkultūru , Drabmācību , Dziedāt un lieki netērē valsts naudu un pasniedzēju resusrsus . TĀ VAIG arīt , laukos PRINCIPĀ nav vajadzīgi 2/3 PRIEKŠMETU ko māca SKOLĀS jo pretējā gadijumā viņam automātā gribās VILKTIES uz pilsētu prom no laukiem no RŪPNĪCAS no visurienes. MĀCITIES AUXSTSKOLĀ tērēt neracioānli naudu KAUTKĀDĀ nevienam nevaidzīgā "Gudrā" priekšmetā. Lai SKOLĀ iemāca lasīt rakstīt un elementras matemātiskas darbības , kautkādu elementru fizikas ķīmijas kursiņu MINIMĀLU , tādu lai zin ka Skābe kodīga un Kokspirts nedzerams un VISSS. Tās MURGS kas ir Latvijas izglītība ir Orentēts uz WUNDERKINDIEM , vardarbīgi meģināt piespiest domāt VIENKARŠAS SMAZDENES a vairuma cilvēku tas NAV NEPIECIEŠAMS un pat VALSTIJ kopumā perspektīvā kaitīgs :):)