Atgādinot par veloceliņiem
Vēlos atgādināt kājāmgājējiem, ka ietves, kurām vien puse ir vai nu nokrāsota sarkanā krāsā, vai izklāta ar sarkano bruģi ir velobraucēju daļa. Visbiežāk to aizmirst vai nezin gados vecākas kundzītes - tā kā atgādiniet vai painformējiet savas mammas, draudzenes un kaimiņienes. Protams, neaizmirstiet citus līdzcilvēkus. LV velo-tauta nav tik agresīva, lai sāktu taranēt šādus gājējus, bet, citās valstīs....
otra grupa, kas to nesaprot, ir jaunās māmiņas ar maziem bērniem
Domāju, ka liela daļa šādi pārkāpēji ogrenet.lv diez vai lasa, tādēļ iesaku publicēt šādu info Ogres pašvaldības laikrakstā "Ogrēnietis".
Ceru mani sadzirdēs pašvaldības laikraksta cilvēki.
arii jaunie teeti btw.
Būtu gan labi -būt saprotošākiem vienam pret otru.
Jā es vienmēr ejot pa sarkano joslu tramīgi raugos uz atpakaļu vai nebrauc kāds riteņbraucējs, kuram jādod ceļs.Bet eju pa sarkano joslu, jo tā ir meiteņu krāsa un skaistāka izskatās( esmu blondīne).Ieteikt domei likt riteņbraucējiem braukt pa pelēko joslu, tad viss būs OK.
Labi, ka zikam nepatīk baltā krāsa, tad varētu iet pa šosejas vidu.
Esmu novērojis ka tie pamatā nelatviski runajoša publika kam liekas "Sarkans tātad mysējais!"
A.V. : Nemaz neņirdz , reiz bija gadijums kad apņirdžam vienu japāni kurš nodzīvojis 2 gadus eiropā atzinās ka VISS jau esot LABI tiek tie veloceliņi gan viņam esot pa šauru , sis jau 2 gadi esot spiests uz darbu braukt pa 15cm platu veloceliņu! Beigās izrādijās ka zdeks brauc pa joslu sadalošo līniju un domā ka tas IR VELOCEĻIŅŠ! Kā mēs rēcām!
luni tu esi ists lunis
A.V. šoseja takš ir melna. Tā krāsa man galīgi nepatīk.
Esmu pati velocienitāja un tā ir mana ikdiena -tiešam daudziem lieli brīnumi,ka pa sarkano joslu sāku izmantot zvanu ...
Tieši vakardien ar vīru runājām par šo tēmu – iet tante pa sarkano celiņu un vēl nikni blenž, ja es mēģinu kaut kā ar savu riteni izlavierēt starp kājāmgājējiem :( Brīžiem, kad braucu ar velosipēdu, jūtos kā tautas ienaidnieks, jo daudzu kājāmgājēju attieksme ir patiešām neizprotama. Godīgi sakot, autovadītāji ir daudz saprotošāki un pieklājīgāki attiecībā pret riteņbraucējiem kā kājāmgājēji. Diemžēl :(
Piekrītu. Daži tevi it kā neredz, lai gan vietas pietiek un vēl paši neievēro PĀRVIETOŠANĀS VIRZIENU UN IZGLĪTOTIEM CILVĒKIEM TAKŠ VAJADZĒTU ZINĀT, KA PĀRVIETOŠANĀS NOTIEK PA LABO PUSI UZ PRIEKŠU.
A.V.-zika ir viņa!
kad uztrinkskinu pa sarkano joslu ejosajiem jauniesiem, tad sie: nu kas ir? Vismaz jaunatnei nu gan vajadzeetu zinaat noteikumus!
es šādus neapzinīgos gājējus nereti apgaismoju par satiksmes noteikumiem, izmantojot mākslinieciskus epitetus un apzīmētājus. man ir apriebies cīnīties par savu telpu tur, kur tas nav jādara. joprojām un arvien nopietnāk apsveru iespēju profilaktiskos nolūkos kādu notriekt.