Auskariņi
Mana 5 gadīgā meitiņa prasa, ka gribot ausīs caurumiņus. Kā jūs domājat, vai šādā vecumā var un vai ir ieteicams durt ausīs caurumiņus?
Mana 4gā arī grib, bet kosmetologs mūs atrunāja. Lai nesabojātu bērnam veselību nedrīkst līdz 16 gadu vecumam. Ausīs ir daudz punktu, kas atbild par cilvēka veselību, Ja trāpīs nepareizi, tad var būt lielas problēmas.
Nesaskatu tur nekādas problēmas. Manējā arī prasīja un izdūrām. Ielikām mazus riņķīšus, lai netraucē.
Nav nekadas veselibas problemas bernam, ja vinam izdurs ausis caurumus,pat iesaka ;) Zidainiem pat dur. Galvenias,iet pie speialista,nevis pie amatiera ;)
Aizejiet pie porfesionala,spečuka,jums šitādu sviestu var tikai NE profesionals pateikt :D Novēla no sevis atbildibas nastu :D - ja nu iedur nepareizi,labak nedurt :D
Višādi čurkas dur jau zīdaiņiem , istenībā var gan durt gan bez narkozes griest gan šo to izgriest lai pie svešiem dzekiem nevelk bet tik bez emocijām bērnus var taisīt pasaulē dara da visju ko dažādu tautu kultūrās "Speciālisti". Kad dzīvojos pa Franciju tur kādas beibes tik nebij jau bērnībā attiecīgi sadurtas sagriestas un izdaiļotas:):)
japp, manai meitai (8 gadi) jau 3 gadus caurumiņi ausīs. Pati prasīja, man nebija žēl. Cita lieta, ka izdurot vienu caurumu, otru ļāva durt nu tā nelabprāt :D Drusku tomēr nepatīkama procedūra...
Laikam neviens nav redzējis izplēstas ausu ļipiņas ,jābūt ļoti uzmanīgam bērnam matus ķemmējot un fiziskās nodarbēs .Patreizejā situācijā man bērnu ar zelta auskariem vienu ārā būtu bail laist .
Nu diezin vai 5.gadigam bernam tu karinasi ausīs leilos rņķus :D,lai noplesut auss ļipiņu,tur jābut īpashi neveiklam :D
man kosmetoloģe teica,ka varot no 12 gadiem
Kas berna austinai ir savādāks no 12 gadiem,ar ko atšķirās berna auss 9 gados un 12,kaadas ir tās vecumposmu ipatnibām ? :D
Ja nu kas, tad deguns un ausis aug līdz pat vecumdienām, tad, kad viss pārējais jau ir izaudzis :)
Ja runa ir par maziem bērniem, tad ausis "saraustīt" aiz tiem auskariem ir elementāri, vajag tikai reālāk uz dzīvi paskatīties.
auskari nev laba lieta...
Pati izdūru ausīs caurumus kad bij 15 gadi un bij tas 40 .gadus atpakaļ šajā laikā reizes trīs paspēju pārtraukt auskarus nēs'āt' sajā laikā tie caurumi aizauga un neteikū ka nekad viņi nav man traucējuši .Tas jau laikam induvidāl ,bet pēc zelta auskariem pat sudraba nevaru nēsāt,uzreiz iekaisums ,tākā varbūt lai meitiņa paaugas un tad izlemj .Narkomānam nebūs laika pārbaudīt vai zelts ,vai vienkārš a bižuterija .
Mana 5 gadīgā meitiņa prasa ....> Vai vienmēr jādara viss ko prasa??!!
nesaskatu tur neko sliktu. man patīk kā meitai izskatās auskariņi un viņa tos prasīja jau no 3 gadu vecuma. aizgājām un izdūra ausīs caurumiņus salonā. sadzija ļoti ātri. vienīgi bija neliela aizķeršanās tad, kad izdūra vienu, otru vairs negribēja. pievedu turpat salonā pie spoguļa un teicu, lai paskatās cik skaisti, bet vajag tādu arī otrā austiņā un viss notikās. domāju, ka vecumam nav nozīmes. viss atkarīgs no tā cik profesionāli izdur.
P.s. un kas attiecas uz izraušanu, var izraut tikpat labi gan bērnam, gan pieaugušajam. un bērnam jau nu "normāli" vecāki izvēlēsies bērna vecumam atbilstošus auskarus.
Mammas jau vairs ar prātu nedomā ,viena jau intresējās par gela nadziņiem ,cita izkrāso matus ,vēl lūpas sīcenes krāso.Katrai lietai savs laiks ,nu atstājiet kautko arī jaunībai .
Man ir desmit gadu un es gribu izdurt ausis, man mamma gan atļauj un tētis arī. Mēs laikam ar mammu dŗīz brauksim uz Jelgavu man durt ausis. Man ir divi jautājumi, ļūdzu pasakiet kur Jelgavā var izdurt ausis, otrais jautājums, VAI TAS SĀP?!