Studijas-Darbs-Studijas
Kā jau parasti ap šo laiku prātu sāk apmāt apātiskas domas, it sevišķi par studijām. Rodas jautājums - cik īsti lielai jābūt motivācijai, lai izturētu studijas?
Dzīvoju Ogrē, studēju Rīgā, augstskolā 2. kursā + strādāju, lai varētu nopelnīt sev iztikai. Jau iedomājoties vien par ikdienas maršrutu Ogre-Rīga-Ogre pārbāztajos sab. transportos nāk slikta dūša. Kur nu vēl ja sāk domāt par tuvojošos sesiju un parādiem, kas iekrājušies (darba dēļ) par kuriem ir arī vēl jāmaksā. Šī ir jau otrā augstskola, kuru grasos pamest, tikai ir žēl iztērētā laika un naudas.
Vai tiešām iegūtas diploms ir tāda veselības bojājoša, nemiera pilna dzīvesveida vērts?? Cik nav dzirdēts par juristiem - veikala pārdevējiem.
Kā Jūs esiet sevi motivējuši? Kas ir tas, kas ir jūs noturējis skolā 4 gadus? Vai tas ir bijis tā vērts?
kadreiz solaa notureeja armija.
Ja kads nemacijas tad iesauca armijaa, ja maacijaas un dabuja vel magjistra gradu, tad armijaa nenjeema.
Vai tagad tas ir taa veerts - atkarigs es domaju no 100 un 1 faktora, piem. augstkolas,pasniedzeeju kvalitaate.
Vienreiz jau tā pasaules krīze beigsies.
Vienreiz jau tā pasaules krīze beigsies.
Mani noturēja dzīvokļa jautājums .Agrāk jaunajiem speciālistiem bija sava rinda pēc dzīvokļiem ,kurā es laimīga pēc 6 mēn. arī saņēmu .Tagad jāmeklē cita motivācija .
Nu nezinu man kautka tieksmes uz macibam padodas viegli un bez piepules , tad nu kolekcioneju kadreiz diplomus un kvalifikacijas. Jaa JURISTS -- VEIKALA PARDEVEJS tas liecina par cilveka NESPEJU izvertet SAVAS SPEJAS -- SABIEDRIBAS VAJADZIBAS. Juristi ta savdabiga kasta ar saviem principiem un dumam jabut lai iedomatos ka NO ZILA GAISA peksni klusi par pieprasitu juristu kas spej atpelnit iegulditos lidzekljus:):) Jāizvēlās PRAKTISKI PIELIETOJAMAS lietas tad nebuss jaiet stradat PA LETO:):) Macities vienmer ir LABI tas vienkarsji attista domasjanu papalasjina redzesloku un attista personibu:):) Priekaa.
Par transportu. Nu tieši šodien( sen nebiju braukusi ar vilcienu) no Ogres uz Rīgu 8.01. brīnišķīgi vilciens stāv jau Ogrē un tevi gaida jau kāds 15 ninūtes. Var iekāpt , brīnišķīgi jauni mīksti sēdēkļi. Izvēlies vietu kuru vien gribi vilciens gandrīz tukš( vēlāk gan sarodas cilvēki).Cena krietni lētāka kā autobusā un brauc svilpodams , dūša arī slikta nepaliek.
Otrs man prātā un pie tā pieturos vecais teiciens. Ja ko uzsāc, pabeidz, citādi labāk nemaz nesāc. Kur prāts sākt mācīties, pamest un vēl domāt par pamešanu. Tas galīgi neliecina par līdzekļu trūkumu.Un vienīgā vērtība kuru tev neviens nevar atņemt tās ir zināšanas.
P.S. tas bija tā vērts.
Man liekas, ka es vienreiz Luni vilcienā redzēju.
Nu tač puse Ogres studē Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā vai Ventspilī, un iztur.
Kāda jēga tad vispār stāties kaut kur, tērēt naudu, ja zini, ka nevari studijas pabeigt? Tad jau labāk ej izmācies profenē vajadzīgo arodu ( kur ir bezmaksas izglītība) un pēc tam ej strādāt. Vai arī mācies augstskolā neklātienē vai tālmācībā. Iespēju mūsdienās navalam. Nevajag būt tik slinkiem un pastāvīgi sevi žēlot!
Emīls Helge, kāds tad Lunis izskatās?
Šoreiz piekrītu Lunim. Macīties vienmēr ir vērts.
Parasti braucu uz studijām ar vilcienu katru dienu. Vilcienā ir arī Emils Hegle. Tā ir diezgan laba motivācija ;)
Cerams viņš brauks nākamgad arī.
Nu re es jau teicu, vilciens ir super.Lunis, Emīls Helge kompānijā.
Es arī tevi katru dienu redzu, ceru, ka brauksi vēl ilgi.