Apkures sezonā Ogrē karstāk kā vasarā :)
9 stāvu mājai 90% nomainīti logi uz pakešniekiem, gala sienas nosiltinātas, it kā sildīt vajag mazāk, rēķiniem vajadzētu samazināties .... Bet silda tikpat, jo ir karstāk, ir nežēlīgi sauss. Ja vēdina ar atvērtu logu, tad pēc aizvēršanas 5 min laikā istabā atkal iestājas tropu klimats. Naktī jāsvīst, jo pie atvērta loga gulēt negribas. Gribas uzdot Mālkalnei atkārtotu jautājumu: cik maksā ieviest personīgos siltuma skaitītājus ar ventīļiem 9 stāvu, 36 dzīvokļu mājā? Līdzšinējās Ogrenetā redzētās atbildes "dārgi" nav nopietna atbilde. Citam arī tirgus cīsiņi ir "dārgi", bet cits "pa lēto" nopērk jaunu auto. Interesē konkrēts cipars. Jo šobrīd liekas, ka iedzīvotāju kaltēšana notiek kāda peļņas nolūkos un siltumskaitītāju ieviešana šo peļņu jūtami ierobežotu. Visiem veiksmi un izturēt bargo ziemu! :)
P.S. Internetā atrodamie uz trubas liekamie skaitītāji maksā ~100-300Ls atkarībā no krutuma. Nedomāju, ka baigi ir jāpārvelk trubas visā mājā, lai tos uzstādītu.
Jā, piekrītu, ka kurina uz nebēdu, tropu klimats, un tik muld par siltuma taupīšanu, logu nomaiņu, etc, neatceros kopš kāda 1997.gada nevienu ziemu, kad logs nebūtu jātur vaļā, Taškenta, mājas vecākajai nav jēgas teikt, jo viņai kopā ar tādu pašu pensionāru grupu ir "tikai silti", ko fizioloģiski var saprast, redzēs, kāds būs rēķins...
Akmens baigi uzkarsis, kad būs auksti atkal nebūs labi.
mēs dzīvojam 1. stāvā un tikai pirmo gadu ir par karstu. Iepriekš salām. Ja jau mums par karstu, tad citiem augstāk vēl trakāk. Vajadzētu varēt mājas vecākajam regulēt siltumu. Skaitītājs jau katrai mājai kopīgais ir uzlikts - dzīvokļos likt skaitītājus nezinu vai tas nepieciešamākais, jo pie gala sienām un pirmajos stāvos jāsilda vairāk, lai būtu silti, saules pusē mazāk - tad jau saules puses dzīvokļiem būtu mazāks rēķins un dzīvoklī karsts, bet ēnas pusē - lielāks rēķins un vēss...taisnīgi īpaši nav.
Uzliec termoregulatorus un necel paniku ,bet maksasi ka visi
Pareizi saka "Pateretajs" - maksāsi kā visi, nav jēgas ne logus mainīt, ne termoregulatorus likt, ne citādi ko uzlabot, jo rēķins no tā nemainās, kamēr šāda kārtība, labāk pasildīt Ogres kūrorta svaigo gaisu...
Erots, es neteicu, ka man nav labi, es vēršu uzmanību uz problēmu. Tu aizej uz tirgu pie zemnieka pirkt kilogramu kartupeļu, bet viņš tev uzspiež pirkt visu maisu. Kāpēc par to necelt paniku? Uzlikt termoregulatorus un maksāt kā visi? Kas - te kāds kolhozs? Nav vērts, nav jēgas, kārtība tāda ..... Tad jāmaina tā kārtiba! Laikam jau ogrēnieši baigi bagāti, šiem piesviež 30% pie apkures, visiem po, kārtība taču tāda .....
Mums tas pats,dzivojam 7.stava,logi visu dienu vaļa:(un siltumu laižam laukā,lai zied :D priedes :D Rēķinu ar sagaidam astranomisku lielu :( Un,lai nemuld katlu saimnieki :)tur kaut ko par taupiibu,ir sakusies uzvārīšanas sezona katlu saimniekiem un tas ir viss,tā kā mīļie maksāsim.......:(
un isto ciparu siltumskaitiitajiem nesauc ,jo bail zaudet peļņu :) tas nu ir fakts :) Es labak vienreiz samaksaju tos pari simts latu,nekā katru ziemu maksāju kabatas naudu katlu majas saimniekam :)
http://www.ogrenet.lv/ogre/atbildam/5586/?sq=apkure
naftas cenas kritushaas gaidaam maalkalnes pazinjojumu par apkures tarifu krishanos
Mums uz to neceret,jo paziņos,ka ir iepirkushi pa dārgo :)un uz vairaakiem gadiem :D
Akmens - man ir po, jo neredzu, kā sistēmu mainīt..., Tev, cik saprotu, nav po, jo "jāmaina kārtība", lūdzu KONKRĒTUS priekšlikumus...
arī mums bērzu alejā ir par karstu,radiatori tādi ka roku nevar pielikt.bet tā ir bijis visus šos 20 gadus kamēr ir māja un dzīvoju 1.stāvā.
vismaz manā 9stāvu mājā ir iespēja regulēt siltuma padevi...
Es dzīvoju Mālkalnes pr.7,piektajā stāvā un man ir vēsi,bet maksāju, kā visi pārējie kas cepās no karstuma,vai tas ir godīgi?
Cik labi, ka nedzīvoju OgrĒ! Uhh!
Sniegbaltīte Ogre tiek asildīta ar RU gāzi tākā nekas nemainīsies.
akmens personīgais siltummezgls ir pareizs virziens , bet diemžēl tehniskā realizācija ir diezgan sarežģīta, jo esošā siltuma apgādes sistēma ir būvētas kolhoza laikos.
1) siltumskaitītājs, kurš nodrošina precizitāti un atbilst xxx norām maksā no 300-400ls "Grundfos, Kamstrup, Simens"
2) viena dzīvokļa ietvaros ir jāpārbūvē apkures cauruļvadi uz "lokālo siltummezglu"
3) cirkulācijas nepietiekamības dēļ būs jāuzstāda personīgais cirkulācijas sūkni (kurš ne tikai trokšņo, bet arī patērēs 3-4ls/m)
4) lai tas vis forši būtu regulējams nepieciešams siltummainis (var iztikt bet tad regulēšana būs tītās šausmas)
5) bez automātikas var iztiks un manuālas regulēšanas būs ietaupījums , bet ja jūs 40% no kopējā laika esat ārpus mājām automātika nesīs būtisku ietaupījumu.
ieguldījumi uz 2-3Kls droši
Rezultāta ietaupījums būs ilgtermiņā , komforts uzreiz. Kaut gan kāds komforts daustāvenē :)))))
Lasu un brīnos, kāds haoss visā šajā siltumsistēmā Ogrē! Tik daudz atbildīgo personu, tik daudz speciālistu siltumapgādes jomā, tik daudz padomdevēju pašu valstī un sadraudzības projektu ietvaros. Kā tā var būt, ka vesela "armija" neko nevar ne mainīt, ne grozīt? Ne kaut nedaudz sākt ekonomēt iedzīvotāju labā? Ka neviens pat NEAIZDOMĀJAS PAR ABSURDO SITUĀCIJU! Protams, šiem raksta komentāriem sekos gudras atrunas, ka neko, absolūti neko nav iespējams mainīt, ka, diemžēl, tāds ir daudzdzīvokļu māju liktenis. Vēlētos zināt arī Ogres novada domes deputātu viedokli, ja reiz viņus vēlējām savai (ogrēniešu) aizstāvībai!!!
laikam jāsāk krāt privātmājai un miers :o)
Gudrie, mīļie, labie, ko darīt šobrīd daudzdzīvokļu mājā, lai nebūtu jā taisa vaļā logs un jāvēdina, jo ir daudz par karstu, diemžēl. Kāpēc gan savi lati man jāmet pa logu ārā? Man to nav par daudz! Varbūt god. p/a "Mālkalne" speciālistiem tas nav saprotams?
Halloooo,Ogerenet!!!Mes gribetu dzirdet arii Malkalnes viedokli !!!!
Malkalnes darbinieki laikam Ogres internetu nelasa butu interesanti ko vini doma.
pagājušo gadu arī mēs tāpat mocījāmies karstumā, bet šogad paši esam "vecākais".
1)aptaujājām visus mājas iedzīvotājus par vēlamo temp. dzīvoklī un tad uzstādījām vidējo optimālo
2)visiem jau nevar izdabāt, bet ir daudz labāk kā iepriekš
3)maksājam daudz mazāk kā tādas pašas sērijas māja kaimiņos, kura ir renovēta
4)vajag sākt apzināties ka mēs esam mājas īpašnieki, bet mālkalne ir apsaimniekotājs.