Špakovska parks
Gribēju Jums, ogrēniešiem, pavaicāt kādas ir jūsu domas par slaveno parku un tā viedotājiem. Kas patīk, kas ne pārāk, un ko Jūs gribēju izmainīt? Vai parks kā tāds iederas Ogrē un vai tas ir vajadzīgs. Būšu pateicīgs par jebkuru atbildi!:)
Interesanti gan- ja parks kādam nepatīk, Kāpostiņš liks Špakovsku Jānim, lai šamo izzāģē?...:)))
Parks ir jauks un visu cieņu tā veidotājiem! ja kas neiederās Ogrē tad tas ir kāpostiņš!
Ooo , Špakovska parks liekas vispār ir vienīgais Ogres PARKS kas veidots SPECIĀLI ja neskaita "Trīs bērzus ap neuzcelto cielavu " :) Vienīgā vieta kur Ogrē reāli brauc cilvēki kā uz "Pastaigu objektu" . Pēc manām domām Špakovskis būtu reāli pelnijis kādas pašvaldības subsīdijas vai nodokļu atlaides šā projekta atbalstam.
Patiesībā kāpostiņš tikai gribēja noskaidrot Jūsu domas:) Zāģi rokās neņemšu un neko nezāģēšu, be still.
Varbūt Jums ir kādas idejas, kā varētu pilndveidot parku?
Parku nevajag pilnveidot, ja to pilnveidos, tad tur saradīsies tūristi un ogrēniešiem tas būs zudis.
Es tik nevaru sagaidīt, kad tornis būs pabeigts :) Saprotu jau, ka tā ir finansējuma, nevis darba spara trūkuma problēma.... Nezinu kā iederētos tajā parkā tā saucamie alpu kalniņi, bet man tie ļoti patīk... vēl tajā parkā ir daudz vietu, kas piemēroti vīnogulājiem (Taču tādā gadījumā būs jāsargā parks no puszaļo ogu cienītājiem :))))
Kristīne : No puszaļo ogu cienītājiem sargā ELEMENTĀRI ar pesticīdu palīdzību:):) Kadreiz zaļa jaunībā mēdzu stopēties pa Franciju nju un ja vieta iepatikās kādu laiku piešancēt pa saimniecībām. Tur divas fiškas ko dara ar vīnogām kas tuvāk ceļam stāda šķirnes kas nenoturīgākas pret slimībām un rozes un to vissu Miglo ar visādiem pesticīdiem , saimnieks katru dienu braukā un skātās Ko ROZES DARA jo uz tām vīnogu slimības METAS PIRMĀS :) Jā un reizēm var novērot ka grāvī astāta brūna sliede jo pļutiens no tiem vīnogu pesticīdiem piemetas neatejot no kasses:):) Jā cik Fraņču / Spāņu VĪNOGAS ir veselīgas varat pamēgināt pēc nopirkšanas nomērcēt viņas kādas 15-20min Sodas ūdenī tas pašķīdina uz virsmas un mizā esošos "Agroķimijas labumus" kurus gāž uz viņām nenormālos daudzumos. Udeni pēc tam var mierīgi izmantot Istabas un ģimenes darziņu puķu utt apstrādei pret Miltru rassu un Laputīm , KĀ AR ROKU NOŅEM:):) Ogām ar garša paliek dzidra un isteikta BEZ PIEGARŠAS:):)
Luni, Tu gribi teikt, ka veikalā pirktās vīnogas drošības pēc vajag pamērcēt sodas ūdenī, ja arī man nav vajadzības apkarot laputis un miltu rasu?:)
Parku varētu papildināt ar dabīgām koka skulptūrām,tā teikt dabas veidotiem brīnumiem.Bet galvenais vajadzētu sakārtot ceļu ,jo lai tiktu līdz parkam reizēm jāvelk gumijnieki kājās.
Visu cieņu Špakovsku Jānim par fantastiski- fanātisko uzņēmību leģendārā parka veidošanā. Tādi cilvēki mums ir retums!!!
Es tik nesaprotu Kāpostiņkunga funkciju- līdz šim Jānis Š. parasti pats zinājis, kas darāms. Varbūt tas kāds anonīms no pilsētas vadības mēģina atgūt nokavēto?...:)
Īsti nezinu tā torņa būves aizkulises, bet š``kiet, ka to varonīgi veic Špakovskis saviem un aktīvistu spēkiem. Pilsētas vadība visdrīzāk gaida būves pabeigšanu, lai "pienaglotu lozungu",cik ļoti tā darījuse lietas labā...:)))
Mince : Mgmmm , itkā jau visas tas zarazas skaitās "Cilvēkiem nekaitīgas" bet savu iedarbību uz Kaitēkļiem utt saglabājušas tīr labi tas vien liecina par Koncentrāciju tais ogās. Jā intreses pēc pamēģini ar un bez vienu to pašu pirkumu. Sanāk uz 3-4kg Ogu tilpumu ~tejkarote dzeramās sodas aplej tā lai istabas T* ūdens nosedz Oggas un paturi 15-20min , udeni var izliet un Ogas noskalo ar tekošu ūdeni. Tad pamēģinii kā garšo AR un BEZ :):)
parks Ogre viena no retajam turisma, ja ta var teikt, vietam!
deretu to skata torni augstaku :)
Paldies par jaukajām atbildēm:)
Paldies Špakovskim, šādi cilvēki tiešām ir retums.
Gribēju piebilst par vīnogām, par cik diskusija iegriezās šādā gultnē. Taisnība, ka ievestās vīnogas ir stipri saķīmiķotas, tādēļ jāizvēlas mūsējas http://www.vinogudarzs.lv
Garšīgas, saldas un lielas.
Špakovska parks ir jauka vietiņā tikai vajadzētu biki piekopt,Bet parks pats par sevi ir jauka vieta kur notiek daudz interesantu svētku kā piemēram daudzi kāzinieki precas lieldienas tur notiek bieži JAUKA vieta kur pavadīt BRĪVO LAIKU
Visu cieņu Špakovsku parim ,lai viņiem veselība un spēks .
Mani vīriņs kazu dienā nesa pāri mazajam tiltiņam .
Diskusija veca, komentāri saldi.
Šī gada pieredze no pašas kāzām- biju samaksājusi tā saukto "ziedojumu" ar norunātu konkrētu laiku TIKAI MAN un maniem kāzu viesiem, taču ierodoties parkā mani pārsteidza vēl vismaz 2 līgavas ar savu bariņu viesu. Visi bija samaksājuši "ziedojumus" (minimums, starp citu esot 15 ls) un nu svinību vietā varēja kāpt viens otram uz galvas. Paldies par labajiem svētkiem parka īpašniecei!