Mājas vecāko atlīdzība
Padalieties ar info,cik maksājat par kvadrātmetru mājas vecāko atlīdzībai? Dzirdēju,ka dažās mājās, mājas vecākajam sanāk ap 100-150 eiro mēnesī. Mūsu mājai parēķināju,ka laikam tikai kādi 20 eiro. Gluži vai kauns paliek. Kas un kā nosaka mājas vecāko atlīdzību?
Mājas vecākā nav sētniece, kam maksā par kvadrātmetriem. Iedzīvotāji kopsapulcē lemj par summu. Vienkāršākais rēķins - kāda summa mēnesī no katra dzīvokļa tiek maksāta. Piemēram, 0,50 vai 1 eiro utt. no dzīvokļa.
Uz lapas rakstīts,ka 0.019 par kvm.
Ak, jā - paskatījos lapā, Namsaimnieks rēķina pēc kvadrātmetriem. teorētiski. bet dzīvē taču cilvēki lemj kopsapulcē un par summu uz reāla pamatojuma vienojas, nevis virtuāli rēķina pēc kaut kādām abstraktām nevienam neko neizsakošām platības vērtībām. Dzīvokļu skaits mājā ir loģisks pamatojums.
Par to var strīdēties! Vai 1 istabas dzīvokļa pensionāram būtu godīgi maksāt 1 eur tāpat kā 3 istabu kur dzīvo divi pelnošie?
Ja mājas vecākais aktīvi strādā, tad arī mājai nav žēl maksāt 100 eur/mānesī, vai tas ir daudz?
ir tādas mājas kuri maksa pāri 200 latiem,es zinu Turkalnes 9,vairākas mājas Ausekļa pr un Zilokalnu pr.Ka strādā tā jāmaksā,ir tādi neko nedara tikai naudu saņem.Bet tas ir neparēiz,ka jāskatās pēc metriem,visi taču saņem remontu vienādi.
ir tādas mājas kuri maksa pāri 200 latiem,es zinu Turkalnes 9,vairākas mājas Ausekļa pr un Zilokalnu pr.Ka strādā tā jāmaksā,ir tādi neko nedara tikai naudu saņem.Bet tas ir neparēiz,ka jāskatās pēc metriem,visi taču saņem remontu vienādi.
Un kur tos tavus latus lai bāž?
un kā jūs to iedomājieties? Mājas vecis taisīs sapulci un prasīs: nu un cik tad jūs man maksāsiet?
Es ierakstīju aptaujas lapā: vai piekrītat, ka esmu par mājas vecāko ar tādu algu? Un viss! Ja nepiekritat, apsaimniekojiet paši!
No kvadrātmetra arī nevar pateikt, cik saņem m.vec.: jo katrai mājai ir dažāds km skaits! Mazai mājiņai ar 5 dzīvokļiem ir visai augsta maksa par kvmetru, bet vecākais saņem maz!
Vienmēr būs neapmierinātie, bet kad piedāvāju pašam pildīt m.vecākā pienākumus...,mute ciet!
Es te kaut ko nesaprotu, man ir līgums ar Namsaimnieku par apsaimniekošanu un es viņiem maksāju algu, ar mājas vecāko es neesmu slēdzis nekādu līgumu, kāpēc man viņam jāmaksā. Tas, ka Namsaimnieks ir noslēdzis līgumu ar mājas vecāko, lai pašam būtu vieglāk, neuzliek man pienākumu maksāt algu mājas vecākajam, lai Namsaimnieks maksā, ka tiek atvieglots darbs.
ļoti labi uzrakstīji Xls ,es arī tā domāju,lai Namsaimnieks maksa mājas vecākiem.
Namsaimnieks jau maksā m.vecākajiem no apsaimniekošanas maksas.
Tāpēc, ka mēs esam muļķi un ļaujam Namsaimniekam rīkoties kā patīk. Jādibina biedrība cīņai pret Namsaimnieka patvaļu.
namsaimnieks maksā ne tikai m,vecākiem bet arī visādiem SIA, kas taisa remontus. Bet m.vecākā atalgojums ir dz. īpašnieku lēmums, ne jau bez jūsu parakstiem tiek maksāts. Bet var jau māja lemt dzīvot bez m.vecākā, lai neviens nekontrolē mājas izdevumus, namsaimnieks tik priecāsies, varēs ņemties pa mājas naudu kā tik tīk. Un neviens nebūs pilnvarots aizstāvēt mājas intereses!
Driz būs SIA, tad jūs redzēsiet velnu!
Pašam no sevis nav pretīgi?
ha-ha ka vienmēr nepareiz doma un raksta,apsaimniekošanas naudu maksa mājas iedzīvotāji
Par māju vecākiem,kuri saņem algu savēlēti ,vai iecelti no Namsaimnieka puses ,ja iedzīvotāji nav ievēlējuši ir Namsaimnieka darbinieki vai to tuvi radinieki.Vai šeit nav interešu konflikts saskatāms.Namsaimnieka cilvēkiem mēs iedzīvotāji maksājam algu,vēl izdomā kaut kāda mājas vecākā algu!Saņēmuši katrs pa vairākām mājām! Algu darbā saņem ,lielas prēmijas un plus par vairākām mājām. Un viss tie darīts darba laikā .Kur skatās pašvaldība,pakontrolējiet šos darboņus!
un? ko darīt ja mājā neviens negrib būt par vecāko?
Namsaimnieks piedāvā savējos,ir tādas mājas vecāki kas paņēma 3 pat 4 mājas.
Ja neapmierina, ievēliet paši no savas mājas.