Autostāvvieta pie veikala "TOP" Mednieku iela 21/23.
Sveiciens visiem Ogres iedzīvotājiem.
Domāju ka liela daļa no Jums pēc ikdienas iepirkumiem uz veikalu dodas savos auto, un kā lielākā daļa apzinīgu autovadītāju savus braucamos novieto tam paredzētajā vietā, stāvvieta gar brauktuves malām! Tomēr ir indivīdi kuri šo kārtību ignorē pat tad ja stāvvietā ir pietiekami brīvu vietu, un auto atstāj uz brauktuves iepretīm ieejai veikalā! Un pakāperniski šī tradīcija sāk kļūt par normu, jo nereti šadi novietoti auto stāv trijās rindās!!! ( ceturtajam šķiet vienkārši vietas nepietiek! :))
Pēc būtības šāda auto stāvēšana ir pretrunā ar CSN, bet realitātē tas kļūst kaitinoši situācijas kad jāizgriežas no stāvvietas kura šim nolūkam ir paredzēta.
Gribētu uzzināt arī Jūsu viedokli par šo parādību!!!
Atbalstu Jūsu viedokli! Kaitina ļoti autovadītāju nekaunība un absolūta nerēķināšanās ar citiem. Gribas viņiem piedāvāt, lai taču nekautrējas un uzreiz baruc iekšā veikalā.
Jāsauc Ceļu policija?
Iespējams ka šie šoferīši vienkārši neprot noparkot mašīnu tam paredzētajā vietā, un es ierosīnātu legalizēt šo 3 auto stāvvietiņu zem nosaukuma "vietiņa blonndīnim", vai "īpašā stāvvieta", "čaīņiku vieta" nu kaut kā tā!
Pie ieejas sēž apsardze (stiklotā nišiņā)...... palūdziet veikala vadību, lai apsargs šo situaciju pakontrolē. Jo dēļ šīm mašīnām laukums kļūst nepārredzams itsevišķi tumšaja laikā. Un kas atbildēs ja uzbrauks kādam skolēnam?
Būsim modri, neklusēsim.
Pie ieejas sēž apsardze (stiklotā nišiņā)...... palūdziet veikala vadību, lai apsargs šo situaciju pakontrolē. Jo dēļ šīm mašīnām laukums kļūst nepārredzams itsevišķi tumšaja laikā. Un kas atbildēs ja uzbrauks kādam skolēnam?
Būsim modri, neklusēsim.
Būsim modri, neklusēsim.
Varbūt ir vērts palūgt šo situāciju pakomentēt arī Ogres pašvaldības policijai!?
Uzzvaniet municipāļiem.
Lai es arī esmu regulāra TOP veikala apmeklētāja, nekad neiedomātos savu auto nolikt pretī TOP ieejai.
Cilvēki vai nu garīgie invalīdi vai ar kādiem kustību traucējumiem, ka nevar ar kājām dažus mettrus tālāk no veikala aiziet līdz savam auto?
Tiešām reāli izbrīna...
Mašīnas pie durvīm liek parasti vakaros,kad visi pēc darba iepērkas un brīvu vietu tuvu pie durvīm nav. Gan jau kādā tālā stāvlaukuma stūrī ir kāda brīva vieta. Es nekad nelieku mašīnu pie durvīm,jo bail,ka kāds iebuktēs un pati vien būšu vainīga. Bet maziet saprotu tos cilvēkus,kas tumsā un lietū cenšas pēc iespējas tuvāk durvīm noparkoties.
Ne tikai vakaros liek (un arī vakars un lietus u.c. laika apstākļi nav attaisnojums). Ar ko tad, tie, kas noliek pie durvīm ir labāki par tiem, kas ievēro citu tiesības un neliek savu mašīnu visiem priekšā?
Kādas muļķības, ka tikai vakaros? Gandrīz vienmēr tur ir kāds auto nomests.
Es šodien biju ap 15 Topā un jau stāvēja divas mašīnas pretī durvīm, viens Opel ar M burtu logā un otrs Ford.
Cik tizli var būt cilvēki,kas auto nevar novietot stāvvlaukumā kā pienākas.
nebraukt uz topu-un viss
Top jau nav vainīgs, ka atsevišķi autobraucēji bezkaunīgi.
Nu bet vai tad Topam nav jāuzņemas atbildība ,kas notiek stāvvietā pie viņu veikala? Pastāvētu kādu nedēļu apsargs pie durvīm un laipni palūgtu nelikt tur mašīnas. Vienīgi kāds šoferis varbūt apvainotos un aizbrauktu iepirkties citur...
Nesaprotu,kā jums tās mašīnas var traucēt! Atraduši gan par ko cepties.Stāvlaukums ir milzīgs un pie abām ieejām.Vietas pietiek visiem.
Uzstaisiet savu stop ham :D
ir nu gan par ko diskutet jums laikam nau ko darit
biezukiem,kas iepērkas prestižā ir pie d.. vai viņu auto kādam traucē vai ne,kur grib,tur liek.
Izskatās ka šeit ir arī daži kam auto novietošana ceļa vidū ir ierasta lieta!!!
Nu ko dārgie, ja jau jums nav par ko cepties, un šķiet ka tur stāvošie dranduleti nevienam netraucē, tad jau arī nebūs nekādu iebildumu ja foto ar nepareizi stāvošiem auto regulāri tiks publicēti internetā ar atbilstošiem komentāriem! Domāju ka arī policijas informēšana par šādu situāciju jūs arī neuztrauc, nemaz nerunājot par citu pilsoņu klaji nievājošo attieksmi!!!
Nu lūk, lai nebūtu tikai tukši solījumi!
Pirmie kadrā iekļuvušie malači:
http://failiem.lv/g/wootyhv#aa/20141122_170108.jpg
http://failiem.lv/g/wootyhv#aa/20141122_170115.jpg
http://failiem.lv/g/wootyhv#aa/20141122_170120.jpg
http://failiem.lv/g/wootyhv#aa/20141122_170126.jpg
Kurš vēlas pievienoties?
nevar atvērt šādā formātā.
Vajag iekopēt parlūkprogrammas adrešu ailē, un būs ok! :)
Super, ka ir bildes! Vajadzētu Ogrenetā kādu sadaļu, kur iedzīvotāji paši var šādas un līdzīgas nejēdzības fiksēt un ievietot fotogrāfijas. Varbūt kādam kauns par sevi paliks...
nav taisnība, ka mašīnas tur tiek liktas tad, kad nav vietu citur. vietas vienmēr ir veikalam no otras puses arī pieejamas. tas ir attieksmes jautājums. es, piemēram, aizrādu. domāju, ka visiem vajag būt aktīviem un aizrādīt, tad jau arī ar laiku iespējams, kaut kas mainīsies. beigsim šo - tas uz mani neattiecas.
Jā, es arī speciāli braucu uz oru pusi, tur vienmēr ir brīvāk. Kāpēc jāspaidās te pie durvīm un jābloķē ieeja? Tad nu gan bēda, pabraukt uz otru ieeju, tas patērē varbūt 2 min vairāk veikala apmeklējumam kopā, gan pirms, gan pēc veikala apmeklējuma. Visi tik savas d**sas audzē, nespēj paiet 3 metrus līdz veikalam.
Pie TOP veikala stāvvietu pietiek, un arī stāvvietām, atšķirībā no rimi ir normāls platums.
Pārītim plēķus logā ko nevar tik vienkārši noplēst un mācība būs visiem.Lai tik pakontrolē,šad,tad.
Atbalstu,bardaks pie TOP.
diskusija starp naudīgajiem un skaudīgajiem - respektīvi.... starp autovadītājiem un tiem, kas neapmierināti stiepj savus maisiņus, ejot kājām...
Personāžam ar niku zzzzzzzzzzzzzz!
Pastāsti, kā biji domājis "naudīgajiem un skaudīgajiem"!????
Manu prāt šeit runa ir par normāliem cilvēkiem un nekaunīgajiem cilvēkiem, ņav vajadzīga liela rocība lai pārkāptu CSN, un uzspļautu vispērējām pieklājības normām! Bez tam "tālajā" stāvvietā stāv arī vāģīši kādi vis ticamāk tev nespīd pat ja aizbrauksi uz Angliju pastrādāt! :D
Nu pie Rimi jau nu gan ir normāls stāvvietu platums. Pie Daugene gan ir bardaks..... ārpus normatīviem...s
Pie Topa viss ir normāli.Vakar biju un pamanīju,ka visi ,man neizprotamu iemeslu pēc,grib nostāties stāvvietā pretī sporta hallei.Pie pašām durvīm tiešām parasti stāv vismaz divas mašīnas,pēc noteikumiem tas nav,bet pārredzamibu un pārējos satiksmes dalībniekus tas netraucē.Tauta mīļā-ir vēl viens stāvlaukums,arī pie veikala,bet otrajām durvīm.Ir platas un ērtas stāvvietas gar pašu veikalu.Lai nu kur,bet pie Topa vietu un ērtību pietiek visiem.Varbūt ka Ogres viesis arī neko nezin par vēl vienām durvīm un parkošanās iespējām lielā un brīvā stāvlaukumā.Toties,kas tik ļoti satrauc Ogres taisnības cīnītājus,tomēr tā pagrūti saprast.
tas arī uztrauc, ka stāvvietas ir platas un ērtas, pietiekošā daudzumā, bet tik un tā ir slikti cilvēki, lai neteiktu rupjāk, kas novieto savu auto visiem pa"kājām", neievērojot CSN. Varbūt sāksim cienīt viens otru!
Negribētu piekrist apgalvojumam ka pie ieejas novietotās mašīnas nevienam netrauce! Ok, ja vien divas, bet bieži vien ir trīs, un tad tas kļūst kaitinoši, traucējoši ja izbraukt nepieciešams atpakaļgaitā no stāvvietas starp blakus stāvošajām mašīnām.
Tomēr kā jau rakstīju tēmas pirmajā ierakstā, runa nav par traucē, netraucē, runa ir par noteikumu pārkāpumu, par attieksmi, un galu galā principu!
Ja esi invalīds, tad Tev ir sava stāvvieta, ja esi ierindas pilsonis, Tev ir koplietošanas stāvvieta, bet ja esi nekauņa tev stāvvieta būs visur!!!
Kas tieši pēc CSN tiek pārkāpts novietojot pie ieejas automašīnu. Zinu,ka dzeltenās līnijas tur nav. Es "nekasos", tikai nemāku atrast atbilstošo CSN punktu.
Ita, nevajag meklēt atbilstošu punktu kurā ir aizliegts stāvēt ceļa vidū, vajadzētu apskatīt noteikumus "Apstāšanās un stāvēšana"
130 Transportlīdzekļus atļauts apstādināt un novietot stāvēšanai vienā rindā paralēli brauktuves malai. Motociklus bez blakusvāģa, mopēdus un velosipēdus atļauts novietot stāvēšanai divās rindās.
Veikalam ir īpašnieks un vadība.Ir apsardze,kura rūpējas par kārtību veikalā un teritorijā.Ja iesim uz principu,tad var mēģināt kārtot jautājumu šai virzienā.Protams,ka var sazināties ar ceļu policiju un municipāļiem.Ja tikai pretenzijas ir pamatotas,tās noteikti varēs risināt.Kaut gan vēlreiz pārlapojot satiksmes noteikumus,secinu,ka pretenzijas drīzāk ir nepamatotas.Pašam bija situācija,kad noskrāpēju,pie Domo novietotu mašīnu,kura bija novietota pretēji visiem parkošanās noteikumiem stāvlaukumā un traucēja manu izbraukšanu no stāvvietas.Gaidīju 25 min.veltīgi,tad meģināju izbraukt.Velti teikt,ka uzreiz atradās īpašnieks un ceļu policija un vainīgs biju es.
Un vēl kas mani grandiozi pārsteidza,ka pret to kurš bija noparkojies pilnīgi idiotiski,poličiem nekādu pretenziju nebija.Teksts bija tāds-lai kā kurš arī novietotu savu braucamo,vainīgs būs tikai tas,kurš viņu apskādējis.Tie,kas tā novieto savus braucamos ogrenetu varbūt arī nelasa.
$$$$
Domāju ka pretenzijas, skatoties no noteikumu viedokļa, ir pamatotas, jo arī punkti kas skaidro stāvēšanas aizliegumus ir saistoši un piemērojami šai situācijai!
Ja piemēram uzrastos vēl ceturtais īpatnis, tad šī brauktuve būtu pilnībā nosprostota.
Ja cilvēki noparkojoties, pacenstos nesabuktēt blakus esošo mašīnu, kad kāpj laukā no sava auto, šādi joka par nepareizu parkošanos samazinātos.
Aha, vēlviens speciālists. Man arī šis durvju dauzītāju niķis nepatīk, tāpēc vienmēr atrodu vis tālāko un vis tukšāko stāvvietas nostūri lai nevajadzētu stresot par robiem durvīs!
XXX
Mani neinteresē, kādi un cik kruti vāģi un kur salikti. Es parasti ierodos veikalā retāk ar kājām, biežāk ar auto (bet tas nav svarīgi), lai iepirktos. Mani interesē, vai būs brīva vieta. STĀVLAUKUMĀ. Un man nekad NEKAD! nav bijušas problēmas ar ZOLĪDI novietotajiem 2 vai 3 autiņiem pretī durvīm (kas arī IR STĀVLAUKUMS).
Gājēji gan iet pāri visam stāvlaukumam, kaut ielas malā ir speciāls trotuārs ar visu lēzeno nobrauktuvi veļļukiem, bērnu ratiem un invalīdiem. Bet ne- šie mauc pāri stāvlaukumam, jo tā redz īsāk. Un tieši tas varbūt rada problēmas atpakaļgaitā izbraukt no stāvvietas. Es tā pieļauju. Kam traucē tie 1-3 vāģīši pie durvīm??? Nesaprotu, ja godīgi :)
zzzzzzzzzzzz
Tā viea nu nepavisam nav STĀVLAUKUMS, ja domā ka tas ir stāvlaukums, tad pajutā sev kur ir brauktuve!? :D
Cik zinu stāvlaukumi tiek speciāli iezīmēti ar līnijām, vai attiecīgo ceļazīmi, TUR nav ne viens, ne otrs, un tāpēc uzskatu to par BRAUKTUVI, BRAUCAMO DAĻU, vai vienalga kā to nosauks.
tad jau sanāk, ka stāvlaukums ir jebkura brīva vieta... sāksim auto novietot arī laukumiņā tieši pretī ieejai... coitādi laikam pārāk tālu jāiet no auto līdz veikalam.
Nu nedrīkst pēc CSN likt mašīnas pretī durvīm, jo tas nav stāvlaukums.Tā ir brauktuve.
Stāvvlaukumā ir atzīmētas vietas ar iesārtām līnijām(ķieģeļu krāsā).
Tā vieta pretī ieejai ir brauktuve, jo tur uz ceļa ir bultveida norādes braukšanas virzienam. Bet garīgie invalīdi jau neskatās uz ceļa apzīmējumiem.
jāuzsāk kampaņa soc. tīklos, varbūt varēs izmanīt cilvēku domāšanu.
p.s. CSN noteikumi tiek pārkāpti, tikai nesaprotu, kapēc tur " nebarojas" Policija?