Estrādes skaļums...
Vai tik tas gadījumā neož pēc tiesa darbiem,es domāju estrādes skaļums!!!Gribētu caur Ogrenetu noskaidrot-1.kas nosaka cik liels skaļums decibelos(vai nu kā viņus tur sauc)drīkst būt estrādes pasākumā?2.Kas un VAI kāds to pārbauda?3.Vai ir reāli saņemts rīkotājiem sods par pārkāpumu skaļuma ziņā?(jo troksnis ir briesmīgs cauru nakti)4.Kur man vērsties,ja manāmi jūtu,ka skaļums ir virs normas?5.Vai man kā godīgam nodokļu maksātājam pēc grūtas darbadienas nepienākas klusums un miers???Tas nav novērots tikai pēc vakardienas pasākuma,arī pagājušogad troksnis liedza pilnvērtīgi atpūsties!Saprastu ja varētu tikai nedaudz dzirdēt basus,bet ja es savā kartonkā dzirdēju Elizbetes runu...nu jau nav normāli!Gaidu atbildi!
:|| es ar vakar riktiigi dzirdeeju.. bija jaataisa logi ciet savaadaak nepaguleet.. man skiet tik skalji tur veel nekas nebija noticis.. un nedziivoju nemaz tik tuvu.. bija doma aiziet uz Nazaret konci, bet ja jau tik skalji, skiet pietiks ja iziesu uz balkona.. :D
Jā, par tiem decibeliem vajadzētu noskaidrot. Stāvēju tur četras stundas pie skatuves, sākumā mani mīcīja no visām pusēm, visi spiedās pie skatuves, viena iereibusi dāmīte spiedza pie auss, bet pieradu i pie spiegšanas, i pie mežonīgā trokšņa. Gāju mājās, ausis tādas jocīgas, tā kā aizkritušas, bet šodien pat sāpēja. Laikam citreiz jāņem līdzi ausu aizbāžņi. Ogrenet, noskaidro gan, varbūt tādi skaļi koncerti ir bīstami dzirdei?
Atbilde būs jāgaida līdz darbadienai :) Painteresēsimies!
Paldies! Varbūt kāds varētu ar mani iespaidos padalīties - varbūt vēl kādam ausis no trokšņa sāp?
Paldies Ogrenetam,gaidīšu atbildi.
Aptiekās pārdodas tādi labi, mīksti ausu aizbāžņi :) Maksā kapeikas, bet savu funkciju pilda uz visiem 100 %. Sabāz ausīs un guli mierīgi visu vasaru :D
jā, x, Tava ironija gulētgribētājiem bija nevieta.. :)) vakar es patiešām griēju izgulēties.. :(
man troksinis nemaz netraucwja nezinu ka jums parejiem
Bet ko darīt man, ja es dzīvoju pie estrādes?Visu vasaru negulēt?Pagajušovasar,kad uzstājās BI2,varēja visu koncertu noklausīties Mālkalnes prosprektā,gan skaļums,gan tekstu varēja dzirdēt ideāli.Nevajag pat maksāt par biļetēm,serviss uz goda!Bet tā kā esmu darba cilvēks,man ir tiesības atpūsties nakts stundā.Varbūt estrādes apsaimniekotāji nebūs altruisti un samazinās tos decibelus,lai mūziku bauda tie,kuri ir samaksājuši.
Onijon, tā nav ironija! Tev, gribošam izgulēties, daudz vienkāršāk nopirkt ausu tapiņas, nekā apturēt estrādē notiekošo. Nedomāju, ka atbildīgās institūcijas nav lietas kursā par estrādes skaļumu. Laikam jau viss atbilst normām, ka jau neviens nekā nedara.
Nu ziniet estrādes atklāšanas naktī man bija vēlēšanās uzspert gaisā to visu padarīšanu, neesmu nekāda omīte kam nepatīk mūzika, bet nu tas troksnis bija unikāls pie kam dzīvoju kartonfabrikas rajonā nevis pie estrādes :(((((
es domāju,ka viņi atļaujas regulēt to skaļumu pēc sava prāta,jo neviens vēl nav pasūdzējies....ļautiņi jau domā-nu ko jau es tur pasākšu viens pret lielo estrādi un tās īpašnieku,kas starpcitu ir arī domes deputāts.vēlētos,lai īpašnieks uzrāda veiktās pārbaudes skaļuma mērījumos un to atbilstībai normai.
Dzīvoju salīdzinoši netālu. Parasti ar vaļā logiem var dzirdēt. Bet tā kā man paketnieki un logi ciet, neko nedzirdēju :)
Laura
Arī es nedzīvoju zaru būdiņā un arī logi visi ir jauni, bet troksnis atklāšanas naktī bija drausmīgs, kad sāka šaut salūtu mans bērns pat pamodās un sāka raudāt :((((
Kā jau solījām, kaut ko uzzinājām.
1. Pasūdzēties par estrādes (un arī citu objektu skaļumu) var vietējā pašvaldībā (šajā gadījumā - Ogres novada domē.
2.Šorīt ikrīta apspriedē domē tika runāts par estrādes koncerta skaļumu un pašlaik tiek vestas sarunas ar kādu firmu, kas apņemas izmērīt tos decibelus.
3. Ja atklāsies, ka estrādes skaļums pārsniedz likuma noteikto normu, koncertu rīkotāji tiks sodīti.
Nē nu man patīk...vispār jau es nojautu,ka par koncerta skaļumu netika runāts,kā noprotu pēc Ogrenet atbildes tas tika darīts tikai vakar...Skumji,ka mūsu gudrās galvas deputāti sāk rīkoties tik novēloti.Bet labāk vēlāk nekā nekad.Ar bažām gaidu 2.jūniju-Nazareth koncertu,ceru,ka decibeli tiešām tiks mērīti,nevis tikai apsolīti,lai nomierinamies.
Kāds naivs deputātu mierinājums(3.punkts),tagad protams skaļumu nepārsniegs,jo baidīsies no soda,tas bija jādara katru reizi kad notiek koncerts,un domes budžets ievērojami tiktu papildināts ar soda naudām.Nauda mētājās zemē,tikai jāmāk tā pacelt!
Mans vislielākais paldies Ogrenetam,jo jūs esat tie pie kā var vērsties pie palīdzības,ja citur baidies tikt neuzklausīts.Man tikai nesaprotams palika viens jautājums-ja es jūtu ka ir par skaļu,man esot jāsūdzās domē,bet dome pa nakti taču nestrādā,kā es no rīta atnākot uz domi un iesniedzot sūdzību varēšu pierādīt,ka tas skaļums tiešām ir bijis virs normas?
Piemēram Rīgā, ja jūsu kaimiņi, vai kāds nakts klubs uzvedas pārāk skaļi, visu kas nepieciešams izdarīs pašvaldības policija. Lieta tāda, ka Ogres novada domes rīcībā nav tādu instrumentu, ar kuriem varētu nomērīt decibelus :) Pilnīgi loģiski, ka par notiekošo runāja tikai pirmdien, jo tā bija pirmā darba diena pēc notikušā.
DIemžēl vienīgais, ko jūs varat darīt ir rakstīt domei sūdzības, uz kurām tai BŪS JĀREAĢĒ. Tā vai šitādi :) Starp citu - pa skaļu ir arī dažam labam domniekam, kurš dzīvo netālu no estrādes ;) Tas vien nozīmē, ka kaut kas tiks darīts!
nu tad saku jums vēlreiz paldiesu,vismaz zināšu kā rīkoties!
Būtu labāk priecājušies, ka Ogrē notiek visādi koncerti un citādi pasākumi tajā estrādē! Jautrāk taču! A, ja nevar gulēt, tad patiešām var nopirkt tos ausu aizbāžņus - esmu mēģinājis un nav nekādu problēmu - viņus pat nejūt ausīs!
... sākumā jau bija normāli, bet pirms vieniem esot pie skatuves, man kļuva tā bišķīt bail-vai man bungādiņas nepārplīsīs XDDD bija traki ;)
Nav jau pretenzijas ka notiek pasākumi, tikai prieks par to, bet lai nav tāds troksnis, piemēram pagājušajā vasarā viss bija ok. :)
Varat mērīt tos decibelus, tikai ne "Nazareth" koncertā.
nazareth koncis bij ok tur nebij skali es staaweeju pie pashas skatuwes unj bij oki tieshaam buutu priecaajushies ogreenieshi ka jums tur kkas notiek es esmu no citas pilseetas un buutu ar mieru 5dienaas piemeeram neguleet ja notiktu kaadi pasaakumi lai war jaunatne izklaideeties
A kas būs ''SMOKIE''koncertā?
Nu arī mums - vecām omītēm ir tiesības uz atpūtu. Bet šīgada estrādes programma ar nomācošo krievu popsas pārsvaru manī rada vēlmi vasarās nedēļas nogalēs evakuēties no Ogres... Nedzīvoju pie estrādes. Lai gan pagājušo gadu biju laimīga, ka mājās varēju noklausīties visu Bi-2 koncertu, ceru uz to arī šogad:)))
Nu traki...
Nu boss , vai tavi bērni var gulēt pie šī trokšņa ? Pie agrāko laika trokšņa nevarēja un tu biji pirmais , kurš kliedza par slēgšanu. Cik fjodora kungs tev maksā?
Ko izvelc vecus rakstus.
Par skaļumu, un ko tie pašvaldības policisti ar decibela aparātu ies un mērīs skaļumu? Muļķības. Kamēr nav trokšņa mērītājs, tikmēr neko pierādīt nevar.