valoda,valodiņa

biju liecinieks pirms pāris dienām TOPĀ,stāvot rindā kasē. Vispārākais absurds! Viena babuliene(maigi izsakoties, jo patiesībā gribas izteikties biezākiem vārdiem! ) uzkasījās kasierei, ka kautkāda preces cena nesakrīt ar čekā izsisto. Viņa jau bija norēķinājusies. Kasiere,protams, aizgāja tai bābietei līdzi skaidrot būtību, mēs tur daži palikām gaidīt. Atgriezās abas un tante gribēja naudu atpakaļ un brauca augumā kasierei, ka itkā viņa tos saņus uzlikusi dārgāk u.t.t. Kasiere pieklājīgi viņai palūdza, lai uzraksta ko tur uz čeka, bet vecā sāka uzbraukt, varbūt vēl uzdāvināt viņai tos saņus un tādā garā, pie kam vecā vālēja TIKAI KRIEVU VALODĀ! Man ir jautājums- kāda velna pēc kasierei bija jāmežģās viņai līdzi, lai runā VALSTS VALODĀ UN NAV KO TĀDĀM piekāpties! Valodu nepārzin, lasīt droši ka nemāk, lai maksā, cik prasa, varbūt ka cena bija pareiza, tikai vaina tieši tā,ka ne figa vecā NESAPROT ???

ezis , 2012-11-23 01:26:41

varbūt viņa bija no sebežas ieradusies un ni bum bum....
ko var gribēt no babulienes, ja pat čili pici atsūtīja man sms krieviski un aicina v gosti

ezim , 2012-11-23 07:41:03

Visādi varēja būt. Man vienreiz Vecrīgā blakus automašīnai bija uzlikts klamburs bet īpašnieki stāv blakus, tur lapiņu rokā un nezin ko darīt, jo paši ir no krievijas un ceļo, bet soda lapiņa ir tikai latviešu valodā! Un vēl - šonedēļ izņēmu bankas karti, līdzi iedod slepeno lapiņu ar pin-kodu. Atverot lapiņu rakstīts angliski, igauniski, latviski, varbūt somiski un krieviski lai nekad un nevienam kodu neatklāju, apakšā ar cipariem pin-kods un kods uzrakstīts arī kā teksts, bet tikai angliski... Un ja nu es angliski nesaprotu bet cipari man ir izplūduši? :) Tā kā valoda valodiņa klibo visiem... :)

Zaķis , 2012-11-23 09:04:56

a ko šūmējies? Ja uzķēra, ka cena nepareiza - malacis! Tev varbūt tie santīmi nav nekas, bet tantukam pa mēnesi tā būs summa. Ja nebūtu tādu tantuku, tad mūs šmauktu uz nebēdu!

? , 2012-11-23 10:01:16

Pēdējā laikā veikalos tas tāds pārdošanas triks - plauktos cena mazāka kā kasē. Es drīzāk teiktu, ka bezkaunīgi ir vekali, ne tā krievu tante.

Bobis , 2012-11-23 15:39:11

Nav ko te braukt auguma krievu tantei!!!!Vai nav vienalga kada valoda vina runaja.Veikala TOPS vienmer ir bijis bardaks.Tur virnmer atskiras cenas,plaukta viena cena,a kase isit dargak.Dazreis pat naudu negribeja atgriest.

.... , 2012-11-23 18:28:49

Paskaties uz sevi.Vairaki krievi ir labaki,neka dazi labi latviesi.Parsvara veikalos strada krievi,nevis latviesi.
A Topa bardaks bus tik ilgi,kamer stradas vecie darbinieki un vadiba.

ezim , 2012-11-23 18:31:31

ko var prasīt no tantuka pircēja, ja Elvi pārdevēja (Mālkalnes pr., pie gaļas letes) nerunā latviski....

inga , 2012-11-24 13:43:06

atgriest??????aija ej gulēt.....

,,,,,, , 2012-11-25 11:22:34

Es gribu redzet ja tu ezis aizbrauksi uz arzemes un ka tu runasi un kada valoda.vai iznemot ogre tu nekur nebrauc

Ee , 2012-11-25 13:10:08

visii irr cilveeki,visii kluudaaas...vnk tantukaam sliktss garastaavokliss,izgaajusi ieelaas,veikaloss kaadaam uzkasiitiees,i viss....

disloyalty , 2013-01-20 17:50:12

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet