veloceliņi
dārgās jaunās māmiņas, "pieci vienā" saķēdētie jauniešu bariņi un pārējie - lūdzu, neņemiet ļaunā, ja es savam velosipēdam pierīkošu kādu garu un asu priekšmetu, ar kuru nekautrēšos arī nodarīt miesas bojājumus. es cienu un ievēroju jūsu tiesības un pārvietošanās trajektorijas uz ietvēm, bet man nav jāapbrauc jūsu iedomātā promenāde par sarkano paklāju.
un ja uztrinkšķina, tad ir jūtama neapmierinātība.... Arī gājējiem ir jāzina satiksmes noteikumi!
Pati neesi gudrāka.
anete nekad nekad nekad nebrauc pa gājēju ietvēm, tik pa sarkanajiem celiņiem? un kur nav to sarkano celiņu? nebrīnies, ja uz tavu agresiju cilvēki atbildēs ar to pašu! uztrinkškināt ir ok ja kāds defilē pa sarkano celiņu. bet ne nesties vājprātīgā ātrumā. Ne jau tīšām kāds tur iet lai tev traucētu.
Es brīnos par jaunajām māmiņām, kuras apzināti iet pa veloceliņu ar ratiņiem un pakļauj savu bērnu briesmām. Šitās māmiņas varētu aizsūtīt apmaiņas braucienā uz Amsterdamu, tur ne tikai pirmajā dienā sabrauktu, bet vēl atrautos par traucēšanu velosipēdiem.
jā,man arī besī tā sarkanā paklāja dreifēšana.Pārsvarā sevi par velobraucējiem uzskata jaunās māmiņas un pensionāri...Kauns,ka nezin tik elementārus pārvietošanās noteikumus.Es jau iemanījos kā apiet šo problēmu-vienkārši nekaunīgi braucu virsū!Un palīdz:D
Tas, ka pa veloceliņu stumjas nav tik traki, bet, māmuļas arī pa ielu ar visiem ratiem stumjas tieši blakus ietvei! Ietve neesot gana līdzena, bērns ratiņos sakratīšotie, bet ja jāizmainās uz tās ielas divām mašīnām?! Kad kādu aizķers vai sabrauks, tad sāks domāt kur iet!!!
Ogrē gājējiem diezgan zema kultūra,diemžēl..
Mīļie riteņbraucēji!
Pavisam godīgi varu teikt, ka ļoti reti kurš bērns jeb jaunietis zin, kurš ir veloceliņš un kurš- gājēju. Tāpat ir ar pensionāriem un lielu daļu pieaugušo. Ja aptaujātu sev zināmos cilvēkuus, zinu, ka tikai retais ir iemācījies šos noteikumus. Ceļu satiksmes noteikumus zin autovadītāji, velosipēdu u.c. braucamrīku vadītāji (turklāt ne visi). Neesmu redzējusi nevienu grāmatiņu ar satiksmes noteikumiem gājējiem...
da labi, kurš nezina, ka sarkanais celiņš ir riteņbraucējiem? pie tam tur ir zīmes pie visiem stūriem, kur vajag un nevajag. ja es braucu pa ietvi, apzinos, ka gājējam priekšroka un viņš tur ir "kings", bet tādu pašu attieksmi sagaidu no gājēja uz veloceliņa. pārsvarā tādos gadījumos labāk braucu pa ielu, kā velosipēdistiem tas ir paredzēts. pati arī dažreiz eju pa sarkano, bet pārliecinos ka nebrauc kāds. gadās taču, ka pa priekšu velkas kāds vai nāk pretī, tad nevar neiet, bet ne jau visu laiku un pilnīgā pofigā