BRAUKŠANAS KULTŪRA
Ikdienā uzturos lielāko daļu pilsētas ielās braucot,pārvarot mūsu nesakārtotos, bedrainos ceļus un pie visa tā šī braukšanas kultūra,bēdīgs faktors :(((
Varu rakstīt daudz nedažādus piemērus ar ko esmu sastapies un nācies redzēt,bet mīļie transportlīdzekļa cienītāji ELEMENTĀRAI KULTŪRAI IR JĀBŪT!CIENĪSIM VIENS OTRU! DOSIM PRIEKŠROKU ARĪ TIEM, KAM NAV PRIEKŠROKA! NEBŪSIM LEPNI, TEV IR Merc...ess, bet man Va ..z ,TAD ESMU KRUTĀKS UN TU TINIES NOST NO CEĻA!
Nenokavēsi tu tās 5-7 min. palaid braucēju kam grūti izgriezt, šo laipnību no TEVIS pārņems cits, kuram Tu devi iespēju, atcerēsies un arī palaidīs kādu.Tikkai ja visi ievērotu braukšanas disciplīnu un būtu nedaudz iecietīgi, laipnību liktu pirmajā vietā spētu uzlaboties attiecības uz ceļa.
katra situācija protams ir atšķirīga, bet šis ieteikums kopumā ir neapdomāts un nebūtu jāievēro : "DOSIM PRIEKŠROKU ARĪ TIEM, KAM NAV PRIEKŠROKA!"
tad tagad neievērosim zīmi "dodiet ceļu" ? :P
to hh Tev taisnība zīmes ir jāievēro,bet ir tāda lieta kā acu skatiens,žesta padošana ar roku vai tālās gaismas pamirkšķināšana.Ja nav pilnīgs āzis(-ene) tad sapratīs.
Vasarā padzīvuju nedēļu Vācijā, tur braukšanas kūltūra- ir augstākajā līmenī. Neviens pa pilsetu nesteidzas, jo visi jau paspēj iztrakoties uz autobāņiem. Ar žestiem parāda, vienmēr pamāj ar roku un pasaka paldies. Pat gājēji kurus palaiž uz gajēju pārejas- pamāj Tev ar roku( pateicas ka apstājos pie gājēj pārejas un palaidu viņus). Kādi ceļi, tāda arī kūltūra. Nevis izbraudi do braucienu ar auto, bet gan centies izmanievrēt tās bedres- un mājās ierodies pilnīgi bez noskaņojuma :D