Novads pret mādzīvniekiem

Ogrē izsludinātais nodoklis par mājdzīvniekiem ir klaja ņirgāšanās. Laikā, kad nodokļu smagums paliek arvien lielāks tiek palielināti arī šie nodokļi, bet, kas tiek dots pretī. Vai ir uzstādīta kāda atkritumu urna, vai ir izveidoti suņu pastaigu laukumi? Atbilde visiem zināma - nekas. Vai nepietiek klaiņojošu kaķu, jo tagad - lūk arī par kaķi, kurš dzīvo istabā būs jāmaksā 0.50 Ls. Par sīkdzīvniekiem 0,30. Cilvēki savas žurkas un peles varēs nest un palaist p/a Mālkalne mājā, es domāju, ka tas būs vislabākais risinājums. Jo nolikvidēt savu mīluli neviens negribēs, lai tas paliek uz ierēdņu sirdsapziņas.

Niks , 2010-12-02 09:54:36

tie 0,30 un 0,50 Ls ir gadā vai pa mēnesi jāmaksā?

Inga , 2010-12-02 10:34:16

Mēnesī

HM , 2010-12-02 10:37:38

Interesanti, kā tad zinās, kuram ir dzīvnieks un kuram piemērot nodokli un kuram ne..Cik zinu, tad nav tāda dzīvnieku reģistra, kur būtu norādīts, kam un cik dzīvnieku pieder:)

AP , 2010-12-02 11:20:43

Nodokli un pamatīgu vajag tiem kas savus mājdzīvniekus laiž piekakāt kopīgos pagalmus!

Ieva , 2010-12-02 11:37:30

Interesanti, kāds pamatojums ir nodoklim tiem mājdzīvnieku īpašniekiem, kuru mājdzīvnieki nekad nepamet sava īpašnieka teritoriju? Piemēram, privātmāju suņi un istabā dzīvojošs kaķis. Nez kādu skādi tie nodara pilsētai? Privātmājā dzīvojošs suns pietaisa savu sētu, kuru īpašnieks pats arī tīra, bet istabas kaķis krāmē savā kastītē. Turklāt vēl privātmāju īpašniekiem ir tā "laime" pienākuma veidā bez atlīdzības vākt citu suņu mēslus savam īpašumam pieguļošajā teritorijā. Ģeniāli, tagad maksāsim par savu suni, tīrīsim citu suņu kakas savā pievārtē un un nesīsim tas utiližēšanai pie sevis, jo atkritumu urnas jau neviens neuzstādīs šā vai tā.
Vēl varētu ieviest mēteļa un ziemas zābaku nodokli, lai maksā par to, ka tādi vispār ir.

? , 2010-12-02 11:40:12

Tas ir tas pats,kā es maksāju par saviem berniem - atkriutumu izvešanu ;) Var padomāt ka palielinās divtik man atkritumi,ja man divi berni :D Vienam 6.otram 4 - un nav ne pamperu,nekaa,kas varetu dot to piepildijumu miskastei :D

vax , 2010-12-02 12:56:39

Man 11 zivis akvārijā , kas nevienam netraucēti peld un nepiesārņo pagalmus, un kaķis, kas nekad ārā nav bijis. Kopā sanāk jau 3,80Ls. Vāks!
A kā piemēram ir ar prusakiem mājās? Par tiem arī varētu likt maksāt! Galu galā šie pat klaiņo no dzīvokļa uz dzīvokli. Vajadzētu vēl sodīt tos, kam tādi ir, jo nepieskata savējos sīkdzīvniekus, ļaujot vairoties un klīst apkārt. Bet tie, kam mājās kaktos lieli zirnekļi mitinās, kā ar tiem būs - nemaksās neko! Bet kodes, kas savairojas no veikalā nopirktajiem putraimiem, arī dzīvo pie mums, ēd ,lidinās, kas tās uzskaitīs? Un tārpi, kas lien ārā no šokolādes končām ar riekstiem? Ļaudis, par to visu būtu jāmaksā! Tie taču arī sīkdzīvnieki!
Lai Dievs dod veselo saprātu tiem, kas izdomā šos likumus!

SK , 2010-12-02 14:08:16

nodokli vajag , jo mājdzīvnieku saimnieki tos, piem.suņus knapi izlaiž pa kāpņu telpas durvīm.Lidz pastaigu laukumam jau nu tie netiks, jo no rīta lopiņi knapi iztur tik ilgi.Speciālus laukumus vajadzētu un Zilajos kalnos būtu jāaziliedz pastaigāties ar suņiiem.Vismaz Venstpilī tā ir

rose , 2010-12-02 19:54:00

Privātmāju suns arī kādreiz var izsprukt ārpus savas teritorijas, ja vien nav stingri jo stingri pieķēdēts (ak vai!). Tad nu darbs patversmei. Būtu jau tikai normāli, ja visi suņu un kaķu īpašnieki maksātu nodokli un tā naudiņa "aizietu" patversmes uzturēšanai.

Anna , 2010-12-02 22:44:11

Tavi bērni kartupeļus, burkānus, apelsīnus neēd; limonādītes, suliņas nedzer; salvetītes rociņu slaucīšani nelieto; nezīmē, nekrāso uz zīm. papīra, aplikācijas negriež?!? Bērnam mantiņas, apavi, rotaļļietas netiek pirktas => nekāda iepakojuma, nekāda atkritumu ražošana vairāk kā 2i nenotiek?!?

Pilsētas suņiem dubultnodokli vajadzētu. Attiec. uz urnu trūkumu suņu izkārnījumiem- atrunas! Ir miskastes, kurā suņa saimnieks var'iepakot' un iemest to sava suņa sū--. Ja bērnam dibenu slauka un nav riebuma, tad savam 4-kājainam mīlulim arī kaksi no ielas var pacelt un iemest miskastē, ne kakināt uz ielas, izlikties neredzam un cēli aiziet tālāk pastaigā. Sak' brien, tauta, manos suņa sū--s, man po-o! Skolas iela gar tirgu ir izcili, piemēroti Ziemassvētkiem, suņu saimnieku "izdekorēta"! :[[[

>>vax , 2010-12-03 10:52:09

"Ogrē izsludinātais nodoklis par mājdzīvniekiem"............. sakiet lūdzu kur varu izlasīt šo nodokli, meklēju pašvaldības mājas lapā neatradu

//// , 2010-12-03 11:14:12

///11:14, so nodokli var izlasit dtkātajā "Ogrēnietī", ko pa velti iemet katram pastkastītē, saucas "Siastošie noteikumi Nr 32/2010...", tālāk atradīsi pēc nr..., ja ir pretenzija pret nosaukumu, tad, piekrītu - nav NODOKLIS, ir NODEVA, šo Noteikumu VI punkts skan "Nodevas par mājas (istabs) dzīvnieku turēšanu", ir arī pieejam ogresnovads.lv, meklē pati, ja īsi, par suni vajag maksāt 70 sant. 50 sant.vietā, bet nevajag vispār neko maksāt,nav jurisdiski korekti...

daudzpunkts , 2010-12-03 21:38:11

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet