ceļu vai dibenu sargi?

vislaik aizmirstas pajautāt - vai kāds nezin, ko tie atstarojošās vestēs tērptie vīreļi dara Salaspils abos krustojumos ar Daugavpils šoseju? sākumā domāju, ka sargā labi noslēptus radarus. papētīju tuvāk, bet radarus nemanīju. tad nodomāju, ka palīdz kaut kādai satiksmei (moš gājējiem, moš vēl kam..), bet biežāk uzmetot acis viņu darbībām, nākas secināt, ka viņi ar to rimbuli rokās vnk staigā apkārt, sēž vai pļāpā pa telefonu.
nu jau mums ģimenē aktuāli ir izdomāt pēc iespējas smieklīgāku iemeslu, kādēļ tie (iespējams, 100 latnieki) tur Salaspilī vienkārši atsēž savu darba dienu..

cūciņa , 2010-10-19 14:51:17

Jā, tie tiešām ir 100 latnieki. Viņu uzdevums - palīdzēt gājējiem bez sarežģījumiem tikt pāri gājēju pārejai. :) Cik daudz un cik kārtīgi viņi to dara - tas jau ir cits jautājums. :D

xtm , 2010-10-19 15:31:15

nesaprotu - ne tur skola (no Ogres Salaspils kreisajā pusē), ne arī kāda īpaša cilvju drūzmēšanās vieta.. kas, pārrijušamies Hesburgerādājiem palīdz šķērsot šoseju? es gan saku, ka neviens tur nevienam neko nepalīdz. ir nolikts beņķis, iedota zaļā veste un rimbulis un tā visi trīs diedelnieki tur sēž vai loderē apkārt. būtu labāk uzkopuši teritoriju..

cūciņa , 2010-10-19 17:13:06

bet izskatās,ka luksofora uzstādīšana ir dārgāka ,nekā 100 latnieku noalgot,kas sēž un gaida,kad tie 3 cileveki dienā šķēros šoseju :(

vax , 2010-10-19 19:35:46

Man labāk patiktu, ja pie abām Salaspils gājēju pārejām uzstādītu laternu. Kura protams darbojās. Jo vakarā (19.30) braucot no Rīgas uz Ogri es tiešām nevaru saskatīt vai tur kāds ir vai nav.

Zaķis , 2010-10-20 10:02:46

to cūciņa

ceru, Tev cūciņ, vienmēr būs darbs un silta māja, un pilns ledusskapis, un riepa ap vēderu, un mašīna zem pakaļas, un nekad nevajadzēs nonākt situācijā, kad pārņem bailes un bezizeja, kad vienīgā izeja ir simtlatnieku programma, kuras ietvaros spilgtā vestē regulēsi satiksmi, vai resnās publikas skubinātai vajadzēs uzkopt apkārtni.

Dzirdēju, Latgalē, pat tiek uzpūstas simtlatnieku vietas, lai varētu cilvēkus no bada izglābt ar eiropas naudu (pajautā sev pašai, cik tālu aizdzīvosi ar simtls latiem mēn.)

Protams, tam divas šķautnes, viena palīdzēt, otra, ka grimstam sava veida parādos un saistībās, bet, ja reiz tādi kā Tu, kam tikai savs labums svarīgs, ja reiz tūkstošiem cilv. tik tālu novesti ar 20 gadu savdabīgu saimniekošanu, tad nu izejas naf.

Nevis siltā istabā pie pilna gada ņirgājies par tiem , kas par simts lati uz lauka salst, bet labāk padomā un izdari ko reālu, lai no šādas situācijas cilvēkus izvilktu.

Jana , 2010-10-20 10:36:37

Janai - 1.kārt.. es neņirgājos par 100 latniekiem bet par situāciju, pirms noskaidroju, kas tie tādi un ko dara.
2.kārt.. ja jau skubini kaut ko darīt lietas labā - ok, parādi un pastāsti-kā, un tad jau manīs.
3.kārt.. nepievienojies dir..sējiem. ja klājas sūdīgi (tev vai tev tuvam cilvēkam), jāsaglabā optimisms, nevis jābrūk kādam virsū par to, ka kāds kaut ko nav sapratis. ne es nozagu tev darbu, ne naudu. ne es valsti bankrotā novedu. arī manai ģimenei šobrīd nav labi laiki, ir pat notikusi šausmīga traģēdija..... bet tāpēc dzīve nebeidzas. SAPRATI?

cūciņa , 2010-10-20 14:11:27

zaķis - es piekrītu. jau pag.ruden teicu, ka tur tos gājējus nevar pamanīt. jo reāli ko gan var iesākt gājēju regulatori situācijā, kad 1.joslā mašīna apstājas, bet pa 2.joslu turpina braukt vai pat mēģina apdzīt. vai nu luksofors jāuzstāda, bet tad jau Salaspils domei nāksies no saviem līdzekļiem maksāt nevis vairs izmantot 100 stipendijas..

cūciņa , 2010-10-20 14:50:11

tā jau domāju, ka bija jāpieraksta klāt, ka man problēmu nav, darbu pietiekoši utt, vienkārši žēl to, kuriem nav, un, ka vēl jāatzīstas visos labajos darbos, ko daru, pretējā gadījumā tikšu automātiski ielikta 100latniekos, jo tā jau mums te pieņemts, ja ir labi, tad jau dīvaini, ko cepties par nepaēdušajiem

cūciņ, tas, ka pirmais, ko padomāji, ka man slikti, bet ne to, ka man vienkārši kāda žēl kļuva, tas vien liecina par Tavu šablonisko domāšanas veidu..."ne mana cūka, ne mana druva"...

Šāds domāšanas dēļ arī esam šobrīd tur, kur esam

Jana , 2010-10-20 17:00:46

Jana - nu tad beidz riet. vēl jau nav pilnmēness. un nav nepieciešams PSIHO-analizēt manu domāšanas veidu, tam domāti citi speciālisti.
un jā, žēlo un dod darbu tiem, kam tā nav - vot tas būs viens svētīgs darbiņš..
p.s. kad pēdējoreiz uz ielas kādam iedevi naudiņu?

cūciņa , 2010-10-20 19:52:26

Atļaušos vēl izteikties, ka šeit nu ir jāpiekrīt jums abām - meitenes, jo cilvēkiem darbu un iztiku vajag, tikai, manuprāt, būtu jāizdomā labāki darbi un uzdevumi tiem 100latniekiem, lai tas tiešām arī nes labumu valstij vai pašvaldībai. Neesmu pats nekāds deputāts vai tālu zemju gudrais, bet savas domas par apkārt notiekošo man ir. Cūciņa te izteicās par naudas došanu cilvekiem, kas uz ielas to lūdz.. Nu, lūk, varu godīgi pateikt, ka dodu šiem cilvēkiem pēc iespējas bieži, protams, cik pašam maciņš atļauj. Protams, vienmēr jāskatās kam dodam, jo citi to izmanto ļaunprātīgi. Arī patversmēm savu latu noziedoju piezvanot uz ziedojumu tālruņiem. Un ja mēs visi no tā kas mums ir palīdzētu arī citiem, tad, iespējams, daudziem kļūtu vieglāk..

xtm , 2010-10-20 22:00:02

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet