Par "Zelta Sietiņu"
Tad nu gribu pastāstīt savu bēdu: dēls iet šajā bērnudārzā, nu jau divus gadus, viss it kā ir štokos, bet kas par sviestu ar dienas ritma organizāciju? Ārā līst lietus, krīt sniegs vai pūš putenis, bērniem jāiet ārā pēc normatīva, neatkarīgi no laika apstākļiem!!!! Vai tad nav cilvēciskā faktora? Vai rūda jauno paaudzi, kas parasti beidzas ar temperatūru un doku? Kolēģim bērns iet Cīrulītī un šitādas nejēdzības tur nav! Lietū un putenī ārā neviens bērnus nedzen!
Kas diez nosaka šo kārtību? Vadītājs?
B/d" Saulīte" arī tas pats, jāiet ārā, viss atkarīgs no vadītājas.
Kas Tev tam bērnam? No cukura vai? Nav slikta laika, ir tikai nepiemērots apģērbs, un galu galā bērni ārā kustas, tāpēc nav saprotams Tavs satraukums . Turklāt norūdīšanās, svaigs gaiss veselībai nāks tikai par labu, to Tev pateiks jebkurš ārsts.
Neiet ārā nav labi, iet ārā atkal nav labi. Kā jau iepriekš šeit ir minēts, bērnam ir nepieciešams piemērots apģērbs laika apstākļiem un, tad viss ir oki doki, b,ērniem tas tikai nāks par labu, izņemot, ja kāda mamma palaidusi bērnu pusslimu uz dārziņu, kaut gan arī tad pastaigas lietū tikai veicinās atklepošanu, tātad nāks par labu!!!
Turi to bērnu tad mājās, ja ir tik slikti! Ko var ņemties...
Nez kāpēc nepalaist puslimu bērnu uz bērnudārzu ja audzītes pat piedāvā zālītes iedot.
Runājot par ārā iešanu taisnība vien ir tiem, kas raksta - nav nepiemērota laika pastaigām ir nepiemērots apģērbs.
domāju, ka lietū bērniem maz prieka pa āru vazāties, drēbītes samirkst. kur lai izžāvē? man nav tik daudz biezo kurtku...
Mēs paliekam ar vien vairāk :)
"Saulītē" bērnu veda ārā vienmēr,( bet protams pa lietu nestaigāja) un bērns neslimoja. "Dzīpariņā" pat labā laikā ārā neved. Ap 17.30. sāk kustēt uz āra pusi un slimojam.:((
Bernam patik tiesi litu jo tad var pa pelkem lekat
drīzāk pa dubļiem mīcās....
ko nozīmē nepiemērots apģērbs! un ja lietus vai putenis vai brāzmains vējš sitas bērnam sejā,vai bērns iekāpj dziļākā peļķē paklūp un iekrīt vai piesmeļ zābaciņus,tad arī vainīgs apģērbs? mitrs un drēgns laiks vai liels sals nu nemaz neiet par labu elpceļiem un pašam mazajam liels diskomforts. šaubos vai paši gudrie vecāki ar baigo baudu staigātos pa āru sliktos laika apstākļos. šis ir arī vīrusu laiks,kad vīrusi izplatās gaisā un nonāk elpceļos.kas tad jūs par vecākiem,ja jūs apmierina tas,ka jūsu atvase tiek vesta ārā ''suņa laikā''
varu tikai pateikt, ka tas nav tikai LV, mes dzivojam arzemes un te notiek tas pats, ja ir paredzets pargajiens (mums tie ir katru nedelu) tad ari ejam, bernu attiecigi apgrebjam gumijzabaki, lietusmetelis, specialas bikses, siltaku jaku (par apgerbu ir pat ierakstits bernudarza noteikumos) un uz prieksu, mums to audzinatajas paskaidro - ka berns izaugs un neatkarigi no laika apstakliem vinam bus jaiet uz darbu vai japilda citi pienakumi. Domaju, ka tas ir tikai normali. Un ari berns to uztver ka sava veida piedzivojumu.
tad kad bērns izaugs,tad arī pats lems,tagad jau mazam jāpakļaujas pieaugušo absurdām iegribām. un tad brīnās,kāpēc bieži slimo,kāpēc pusslimi tiek vesti uz b/d un pārējie vecāki lamājas,ka viņa veselajam jādzīvojas ar puņķaino kopā
Nu nezinu mans bērns arī iet zelta sietiņā un viņi ja slikts laiks ārā neiet, tas jau normāli, un kā tad tu to zini, aiz stūra sēdi un piefiksē visu ko dara?
mans berns arī gāja ,jo tas bija rudens pārgajiens .Šodien ir dzivs un vesels bērnu dārzā.un nav biju tāda reize,ka sliktos laika apstākļos liktu bērniem iet laukā.Bērni šo pārgājienu gaidīja..Un kārtības noteikumos ir ierakstīts ,ka lietus laikā bērnam ir jābut lietus mētelim un gumijniekiem.
man ar siikaa iet ZS. sliktaa laikaa vismaz muusu grupinja parasti neiet laukaa, citas redzu ka ved...man liekas tas atkariigs no audzinaataajas....bet vispaar sis jautaajums ir koks ar diviem galiem. abos galos ir pareizi.
Viss jau atkarīgs no bērna paša, cik kuram tā imunitāte stiprāka, bet ja ārā pūš stindzinošs vējš, sniega putenis sitas sejā, nez cik patīkami te dažiem bļāvējiem būtu pašiem staigāties un priecāties. Paši ta sēž ofisos, silda savas pakaļas, a bērni negaisā pa āru brien. Un ko nozīmē atbilstošs apģerbs? Savelk gumijniekus, ar kuriem praktiski paiet nevar, labi pieaugušais vēl var, bet bērniem ir pagrūti tās klamzakos iet, tad vēl n-tās bikses, jakas, kuras kā pats uzstīvē, tā arī ir, un vējš negantnieks pūš aiz krāgas.
Neko nesaku, ja ir skaidrs laiks, bet kad ir brāzmains vējš, tad nekāds atbilstošais apģerbs arī nelīdzēs, pūtīs cauri tāpat.
Vēl jau Zelta Sietiņš dzen savus audzēkņus uz lielo halli, tāpat vētras laikā cilpo mazie sportot, jo laikam jāatsrādā vienošanās par telpu īri. Kapēc nevar vingrot turpat bērnudārzā? Kur tad citi iet? Visi uz halli?
Dzīpariņš cilpo uz basketbola skolu.
Māmiņas ,nu ko te ņaudat ?Man mazmeitiņa arī apmeklā ZELTA SIETIŅU un teikšu ka lielās vēja brāzmās un negaisā bērnus nekur pastaigās neved ,ja nu ir nojume kur paslēpties.Apslimušus bērnus pašas vedat uz dārziņu un tad gribat saudzīgo režīmu ,kas nepieciešams konkrēti jūsu bērnam
Un kur lai es lieku svu bērnu .ja man nav mašinas un arā slikti laika apstākļi?Bērni laikam visi vienādi jāpieradina mūsu laika apstākļiem.
brr, nu tā nu gan nav, braucu viendien garām Sietiņam, ārā gāž kā no spaiņa, vējš, tik auksta diena bij, skatos, bērni riņķo ap dārziņu kā zvirbulīši, sarāvusies, sabozušies savās pufaiciņās, pa visu lietu. te kaut kas laikam nav kārtībā ar vadību. Ir tomēr kaut kādas normas.
Visu septembri apmeklējam bērnu dārzu ,ne reizi neesu izņēmusi bērnu ar slapjām ,pat mitrām drrebēm.Varbūt kāda cita grupiņa tikusi lietū ,bet dažkārt tas notiek tik neprognozējami.Personīgi man ,labāk bērns svaigā gaisā pareizi saģērbts ,nekā šaurajās telpās .Vēl jau visa ziema priekšā .
bezjēdzīga diskusija
Lai cik bezjēdzīga būtu šī diskusija, tomēr lielais vairums ir par ārā iešanu, un tik traki jau nav, ka dzen bērnus ārā putenī, nevajag pārspīlēt!!! Tas ka drusku uzpūš vējš, tās ir brāzmas un uzkrīt neliela pile no gaisa , tās Jums ir lietus gāzes.
Ieteikums labāk parunāt ar audzinātājām, vadītāju, gan jau Jūs uzklausīs un sapratīs, ja vien 'Jūs nebūsiet agresīvi noskaņota!!!
to jopcik..laikam esi viens vai viena no tām kam fizkultūra saistās ar pastaipīšanos gultā.Pati ar savu bērnu piedalījos novada bērnudārzu sporta svētkos un redzēju ,ka mūsu bērni ,kuri var izmantot fizkultūrai sporta halli ir daudz sportiskāki nekā citi bērni ,jo šais mazajās zālītēs var tikai imitēt fizkultūru ,tāpēc mazie jau arī vingro uz vietas .Tā jau mūsu bērni mašinu laikmeta bērni ,kuri mazkustīgi.Lai jau vismaz fizkultūrā izkustās.Un uz sporta zālēm iet gan Dzīpariņa ,gan Cirulīša bērni viņi iet uz Basketbola skolas zāli,malači.
Ziniet, mani vairāk satrauc tas, ka māmiņas savus pusslimos bērnus ar visām infekcijām ved uz dārziņu! Sadod līdzi visādas pudelītes ar zālēm, bet nepadomā par to, ka šis sīkais aplipina visus pārējos. Tad jau ārā svaigā gaisā mazāka iespēja inficēties kā šaurās, nevēdinātās telpās. Kāpēc man ir jāmeklē aukle vai jāņem slimības lapa, lai savu slimo bērnu turētu mājās (vienkārši esmu apzinīga un saprotu, ka slimība nav kaprīze un tā ir jāizslimo un nedrīkst šinī laikā bērnu vest un aplipināt citus), bet tai pat laikā, kad viņš ir izārstējies, tad jau pēc nedēļas atkal slims, jo kāda ir savējo slimo aizvedusi uz grupiņu, lai aplipinātu pārējos! Manā skatījumā vairāk būtu jāsatraucas par to sistēmu, ka slimus bērnus uzņem grupiņā nekā to, ka ārā iet pa lietu. Pret lietu var nodrošināties ar zābakiem un jakām, pret slimību izplatītājiem, diemžēl, nevar.
Par pēdejo komentāru, pilnīgi piekrītu, bet kā izskaust šito pieeju no mammu puses? Varbūt te ir jārīkojas audzinātājām un pirms saņemt bērnu no rīta grupiņā, kritiski novērtēt, cik viņš vesels???!!! Man meita nupat uzsākusi bērnu dārza gaitas un šito es esmu ievērojusi, ka puse grupiņas klepo un šķauda. Nu kur tas der? Ja mātēm ir vienalga vai apstākļi spiež būt darbā, tad tādu slimu sīkuli arī ved, bet tas atvieglo tikai divas, trīs dienas un tad viņš ir jau ar temperatūru mājās ārstējams un vienalga jāņem slimības lapa, tikai papildus tam vēl ir aplaisti citi bērni.
"Stindzinošs vējš un putenis sitas sejā" - tas bija labais! Un , kā var nepatikt , ka bērni iet vingrot uz lielo zāli-nu jocīgi gan. Nu, ja kaut kas nepatīk-sakiet vadībai, nevis rakstiet pa pasauli-uz sevi no malas taču var paskatīties????
Tas ir jauki, ka bērni iet ārā svaigā gaisā un norūdās. Arī mūsējais iet Zelta Sietiņā Minūtītēs un esam viennozīmīgi apmierināti ar dienas režīmu un fantastiskajām audzinātājām. Arī Somijā ir tāda pat pieeja - radināt bērnus pie laika apstākļiem. Vai tad no septembra līdz maijam būtu jāsēž tikai iekšā? Tam jau nav vajadzīgs bērnudārzs, tad var sēdēt mājās. Kas tad no tādiem siltumnīcas bērniem sanāktu? Nīkuļi un datortārpi?
Alison nevajag visu vienādot - šinī laikā bērni šķauda, pat nebūdami ne slimi, ne ar vīrusiem aplipuši. un iekšā no āra ienākot, ja deguns tek, arī ir tikai normāli.. tad jau garīgās kaites arī pieliptu jūsu "pareizi turētajiem un audzētajiem" bērniem. manējais uz dārzu negāja ļoti ilgi, kamēr neizslimoja pilnībā, jo daktere neļāva un nedeva zīmi. bet, kad aizgāja, arī šķauda un mazliet puņķojas. nu ko - atkal ņemt un turēt mājās? tikai tāpēc, ka ir drēgns rudens, kas pat pieaugušajam uzdzen šķavas??
dēļ dažām deguna pilēm glabāt un laistīt no lejkannas kā iepriekšminēto siltumnīcu bērnu?
Jus mammites un omites beidziet pakot tos berninus ,vini ir piecas reizes kustigaki ,vajag rudit.Panemiet sevi,passas skraidat ar plikiem gurniem un dibeniem.Ar cienu...