Nožēlojamie.

Neba par V.Igo epopeju sagribējās parunāt...vienkārši pārdomas par dzīvi.
Vai man vienīgai bija nedaudz (būsim godīgi - pavisam) skumji aizvadītajos svētkos? Pat pēdiņās gribējās šo vārdu ielikt... Visu dienu TV zombēja - iesim, liksim puķes, būsim kopā... Un cilvēki gāja.. lika... neesmu bijusi Rīgas centrā vakar, taču TV redzētais radīja iespaidu, ka ziedi paredzēti aizgājējai. Mirušajai Latvijai. Ko gan mēs cenšamies piemānīt? Par kādu NEATKARĪBAS PROKLAMĒŠANAS DIENU var būt runa, ja nekādas neatkarības nav? Ak jā, varam vienīgi atcerēties, ka teju 20 gadu bijām neatkarīgi. Izvarota, izlaupīta un pazemota Latvija, kuras dzīves ritmu diktē svešie. Cerams, piekritīsiet, ka neesam vairs brīvi? Mums diktē kā tērēt naudu, kā dzīvot, savelkot jostiņas līdz ribas krakšķ, kā mācīt mūsu bērnus, "optimizējot" skolas, kā un kur ārstēties (ja vien kādam ir 12 lati dienā, ko samaksāt par uzturēšanos slimnīcā...) Tad tāda ir tā brīvā Latvija? Latvieši, mēs baidāmies no "lielā kaimiņa" - Krievijas, nīdējam šo valodu un tās nēsātājus, tai pat laikā pieļaujot angļu valodas invāziju.. kālab? Vai tiešām pat valodā esam plāni? Jā, es arī vakar, pulksten 21, piecēlos kājās, lai kopā ar draugiem nodziedātu valsts himnu. Ar kamolu kaklā. Un tad, kad TV pārraidīja visnotaļ krāšņo salūtu, pamīšus rādot krastmalā sanākušo sejas, es NEVIENA sejā neredzēju smaidu vai sajūsmu. Ar tādu sejas izteiksmi noklausās zalvēs par godu kritušajam karavīram... Latvija jau ir uz ceļiem. Līdz kritienam - viens grūdiens... Skumji.

Iksiņa , 2009-11-19 08:02:24

man gan bija svētku sajūta! krastmalā bija daudz smaidīgu seju,daudz jauniešu! dzimšandiena bija manai mazajai Latvijai!!!! mīlu šo skaisto zemi,bet ne jau mūsu vampīrvaldību. Latvija nav vainīga,viņa vienkārši ir. no jebkuras pasaules malas gribas uz mājām. te ir un būs manas siltās mājas. būsim vienoti! daudz ir atkarīgs no katra paša,no mūsu attieksmes. arī daudzi krievi ir forši un kopā ar mums!

inga , 2009-11-19 08:51:00

Nu Iksiņa...trāpīji,kā naglai ar āmuru:( Man vakar bija tieši tādas pašas izjūtas...izjūtas ,kuras var nosaukt tikai par skumjām...kā gan mēs varam iemācīt mīlēt un cienīt Latviju jaunākajām paaudzēm,ja pret mums tā attiecās??? Protams,nevar jau visu laiku čīkstēt,bet,bet...man pirmais,kas ienāca prātā skatoties salūtu bija-CIK TŪKSTOŠI AIZGĀJA GAISĀ,kamēr tanī mirklī mājās nav ko ēst pensionāriem??? Vai viņi nav pelnījuši ko labāku,vai viņu bēni un visi pārējie arī???Tiešām SKUMJI:(

Baiba , 2009-11-19 08:53:36

Nav ko laist burbuļus - jākuļās!

varde , 2009-11-19 09:53:29

Man arī bija svētku sajūta!Un ja bērns nebūtu slims,arī mēs visi būtu krastmalā! Vai tiešām valdība
mums asociējas ar Latviju? Latvija nav tikai valstsvīri - kurus pie varas pielaidam mēs paši, jo paši
taču viņus ievēlējam! Latvija ir kaut kas vairak!!! Un to arī es mācu savam bērnam un stāstu un rādu!
Ja mēs to nemākam atšķirt,tad tas ir nožēlojami!!!!

MARUSJA , 2009-11-19 09:58:02

Marusja, viss atkarīgs no tā, ko mēs saprotam ar vārdu Latvija. Vienam tā ir skaista daba, ko nesagandēs (cerams) nekādi politiķi. Taču man LATVIJA ir ne tikai koki un meži, bet arī sabiedrība (kuras daļa mūk uz ārzemēm kā prusaki), ražošana (kuras mums nav), lopkopība (ak, arī tās mums praktiski nav), kultūra (o jā, dziedāt mēs vēl mākam... lai nomāktu kurkstošā vēdera skaņas :) . Arī valdība ir Latvijas neatņemamā sastāvdaļa... diemžēl. Vēl sliktāk: valdība esam mēs paši, mūsu spoguļattēls.... Var jau protams izšķirt sev izdevīgāko... bet pelavas jau nekur nepaliks. Marisja, un tagad tu atbildi uz jautājumu - Kas ir Latvija?

Iksiņa , 2009-11-19 10:10:34

Vardeīt, man apnika KŪĻĀTIES. Es gribu dzīvot.

Iksiņa , 2009-11-19 10:11:44

Dzimtene, nu ir kļuvusi mana Izdzimtene (šausmas!!!!!).......man ir kauns, ka dzīvoju Latvijā!!!!!!!!(šausmas!!!!) Arī man vairs nav svētku sajūtas, Zatlera runu pārslēdzu uz citu kanālu, kad tā vēl nebija pusē, salūts domās atgādināja par nepārtikušo cilvēku gaisā izšautu maizi. Sēru sajūta drīzāk, ne svētku....ja redzētu reiz tie mūsu seņči kādu Latviju viņi mums izcīnīja, kādu deva un kāda tā ir tagad....kauns acīs paskatīties būtu!

k , 2009-11-19 10:34:49

Nu ja tev pilns vēders tikai apzīme Latviju - tad tik brauc prom!!! Vardes - ceļotājas mums visos laikos ir bijušas.Un nav arī tā,ka mums tagad ir vissliktāk - karu mēs neesam redzejuši.Tapec te varam ļurinat! Ai, cik mums grūti,cik slikti! Pareizi saka mana mamma:""Jūs ,bērni ,visu gribat gatavu!Bet paši neko negribat lietas laba darīt - tikai tukši runāt.Un žēloties!!! ""

MARUSJA , 2009-11-19 10:38:29

Ūja, Marisja :) Mēs esam iekšā karā (turklāt svešā karā) :) ja gadījumā neatceries - mūsu karavīri ik pa laika iet bojā Afganistānā! Un tu tā arī neatbildēji uz jautājumu.. taviem vārdiem izsakoties - turpini ļurināt. Lūdzu pastāsti - KAS IR LATVIJA? Tavā izpratnē :)

Iksiņa , 2009-11-19 10:58:37

Nekūļāsies - krējumā noslīksi...

varde , 2009-11-19 11:00:38

Kas gan par krējumu var sanākt no vājpiena?

Iksiņa , 2009-11-19 11:07:39

Iksiņai > Pateici gluži manas domas.

SisterMoon , 2009-11-19 11:10:06

Interesanti, vai man tikai vienai tā šķiet, ka Ogrē valsts svētku nebija - Brīvības iela tumša, centra skvēriņš tumšs, bez ne vienas gaismiņas, daži skolu veidotie svecīšu ornamenti un viss. Salūts. Vai tiešām vajag izšaut gaisā tūkstošus, to naudu varēja ieguldīt kādā paliekošākā lietā vai vismaz uz svētkiem bērniem un pensionāriem pa šokolādei.

SisterMoon , 2009-11-19 11:21:52

Nav taču nozīmes stāstī! Man Latvija ir kaut kas svēts! Esmu tā audzinata.Bet tu piederi pie tas kategorijas,kam nekas dzīvē nav labi - jeb kados laikos! Kas attiecas uz karavīriem - tā bijusi viņu pašu brīvpratīga izvēle.Viņi par to saņem algu.Un ne mazo.Kāpēc Franču legionā ir 15 latvieši?Kāds spieda viņus tur iet? Un nestāstiet,ka bads un kredīti.

MARUSJA , 2009-11-19 11:36:23

Meitenīt, par kādu brīvprātīgo izvēli tu runā?! :D No kura koka tu nokriti? Armijā karavīriem (arī rekrūtiem) neprasa - gribi vai negribi. Es nerunāju par franču leģionu (ok, tas tiešām ir bizness), es runāju par mūsu puišiem, kas vienkārši izvēlējās militāro karjeru, jo izjuta tādu pienākumu pret šo valsti. Tas ir pirmkārt. Otrkārt - es savu nostāju argumentēju, bet tavā tekstā argumentus tā arī nesaskatīju. Latvija viņai svēta... kā tad... tāpēc jau laikam izvēlējies tik "latvisku" segvārdu...

Iksiņa , 2009-11-19 11:47:04

Es vakar biju Rigaa,vienkarshi super,cilveki ar gimeneem,staigaa skatas staro riga - un redzet bij ko!!! kafejnicas visas pilnas - vai kaa ar naudinam tagad visiem - visi sedejas kafee dzera teju. Svetku sajuta bij ne tikai man:) UN ja mes visu laiku gausimies un īdesim - tad vairs jau nav jegas dzīvot,kā piemeram, ar tādu pesimismu kāds ir Iksiņai ;)

vax , 2009-11-19 12:19:40

Man nekas nav jāargumente cilvēkam,kam vispar nekas - nav svēts.Tikai sava labklajība.Labi,ka tadi kā tu nav lielaka daļa latviešu. Un nestāsti,ka visi armija gāja tikai patriotisku jūtu vadīti.Noteicošais bija atalgojums un izglītības trūkums.Tie,kas tiešām patrioti bija Zemessardzē.Par armijniekiem zinu daudz - pašai radinieks bija Afganistanā. Un nav tā,ka tu te pasniedz.Ar to secinu,ka nav vērts terēt
laiku un energiju, lai ko pieradītu.Un arī nikam te nav nekadas nozīmes - ne jau tas izsaka cilveka būtību.Man tikai žēl,ka tu neproti nodalīt valdību no Valsts,ko sauc par Laviju. Arī ASV tauta lamā
vadību,bet nevienā citā valstī nav tada patriotisma attiecībā uz savu valsti.

MARUSJA , 2009-11-19 12:21:25

Iksiņa - Latvija nav tikai vadlība,un beidz gausties,viss ir tavos spekos mainiit- ej iekshaa politikaa - un Latvija bus tāda kadu Tu to velies redzēt!

To Iksiņai , 2009-11-19 12:22:13

Es jau arī saku, ka Latvija nav tikai politika :) Tur jau tā sāls... Marusja, ar tevi paliek neinteresanti sarunāties.

Iksiņa , 2009-11-19 12:31:07

Vai no kolektīvas gaušanās kas kāda dzīvē mainās? Gribas vienkārši korī paraudāt?

Dore , 2009-11-19 12:58:03

Es atkal nožēloju, ka atvēru šo komentu, domāju, ka tiešām būs diskusija par V.Igo "Nožēlojamie", ne par to, kas te satrakstīts...:)

daudzpunkts , 2009-11-19 14:08:04

Iksiņa pēc komentāriem izskatās ļoti sena, jo nekas nav labi un tādiem cilvēkiem arī nebūs nekad labi :(: Man un manai ģimenei bija svētki un arī svētku sajūta. Un pietiek gausties, kā raksta Dore, sāciet katrs ar sevi :):):)

, 2009-11-19 14:08:47

es arii vakar himnu nedziedaaju.....

sundew , 2009-11-19 15:02:16

nez ko esi izdarījusi Latvijas labā?! Pīkstule!!! Strādā arī vai tikai pie datora tupi un stulbus komentus raksti! Brauc prom un dzīvo zaļi.
Manā ģimenē visi dziedājām mūsu himnu,cerībā,ka viss būs labi

Ikstiņai , 2009-11-19 15:16:27

Bet neatkarības ta nav - dziedi vai raudi...

aksels , 2009-11-19 17:19:32

Es te reiz sēdēju cietumā kur Viktors Igo esot sarakstijis "Noželojamie" un dzēru paskābu Beļģu vīnu un apcerēju cik jauki būs sulainā dzimtenē, saulīte sildija vieta bij patīkami vēsa un vietējā meitene ar bija jauka , bet ot nesaprotu kāpēc tik diezgan jaukā "Ķurķī" bij jāraksta tas darbiņš ar tik "Nožēlojami" tālejošām sekām a vietiņa simpātiska vispār viss Komplexs iespāidīgs , http://www.latvianphoto.com/bildes/details.php?image_id=5397

Lunis , 2009-11-19 18:08:18

Man gan asara nobira , kad Akuratere koncertā , kas veltīts 18 .nov. dziedāja. Un atkal - mūsu tautieši '' nīkst visās pasaules malās'' un nav kam savest ''atkal pie Daugavas krastiem''.Un atkal ši dziesma ir precīzi atspoguļo šodienas situāciju...

LLA , 2009-11-19 19:54:10

Šito Tevis iesaku Tev izbaudīt:"Es te reiz sēdēju cietumā kur Viktors Igo esot sarakstijis "Noželojamie" un dzēru paskābu Beļģu vīnu un apcerēju cik jauki būs sulainā dzimtenē, saulīte sildija vieta bij patīkami vēsa un vietējā meitene ar bija jauka...

daudzpunkts , 2009-11-20 09:38:02

Man arī bija mana svētku sajūta, un ziniet, visos laikos būs čīkstētāji un tādi, kas kaut ko dara, lai paši arī justos labāk. Varat ticēt vai neticēt, bet lielākā daļa notā kā mēs jūtamies ir atkarīga no mūsu domām un pēc tam jau nāk darbi. Nu , cik tad ilgi var gausties. Tiešām, Iksiņ, vēl jau esi jauna- ej mācies , cīnies un veido saulaino Latviju, vai tiešām nav skaidrs, ka tāda gaušanās ir tikai tukša runāšana.
Kk lai dara, kā es domāju, tā arī dzīvoju.Labi!

a , 2009-11-20 10:11:19

Nekad neesmu bijusi pīkstule un šai valstij atdodu pietiekami - darbu (arī brīvprātīgo), nodokļus, bērnus, kas , iespējams, kaut ko mainīs nākotnē. Es pat nekad neesmu saņēmusi bezdarbnieku pabalstu, tātad nekad neesmu bijusi šai valstij par nastu! Cik tad var dot? Lai ko es dotu - viss veltīgi, tas netiek novērtēts! Un vispār - kādreiz gribas saņemt arī pretī, bet šī valsts nemāk atbildēt ar pretmīlestību. Tad ko nu es vairs uzbāzīšos...

Iksiņa , 2009-11-20 10:32:45

Vēlu Tev veiksmi!!!

a , 2009-11-20 19:30:09

Marusja, Marusja, man gribas tev teikt: Ar pastalam un tukšu maciņu, bet tikai brivibu Latvijai! Tas jau sens musu latviešu nodrilets lozungs! Atceries manus vardus, Latvija ka valsts vel ilgi nebus briva , kamer mes busim parada starptautiskam valutas fondam ! Marusja, Marusja, neslepies zem sava segvarda! Sauc labak sevi par TREKNU GADU ATRAUGU!

Ha-Ha , 2009-11-22 11:51:08

Ha-ha Tev līdz galam nav taisnība un tādi teksti kā Tavējie-nevienam neko labu nedot, labāk sāc domāt. Un vari arī aizbraukt...

a , 2009-11-26 10:02:27

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet