Helovīns - tas ir absurds

Beidzot ir garām kārtējais marasms, ko mēs tizli mēģinam kopēt no amerikāņiem. Vismaz līdz nākamajam gadam. Pasakiet man, kāda sūda pēc vecāki ļauj saviem bērniem staigāt pa svešām mājām, diedelējot saldumus? Vel debilāk izskatās, kad tādā veidā - klauvējot pie durvīm un ķērcot nelabā balsī "Saldumus vai izjokosim"- siro jaunieši. Kam tas viss? Nu ja gribaspārģērbties un iet ķekatās - lūdzu, mums pašiem ir trīs reizes gadā, kad to var darīt! Kāpēc necienam savus svētkus? Pats smieklīgākais, ka latvieši savā tizlumā nemaz nespēj pārņemt svešas tradīcijas līdz galam, nezina ne jēgu, ne būtību, ne vispār kā tas darās. Katrreiz, kad kārtējie mazie un lielie ķēmi klauvēja pie durvīm un auroja "Saldumus vai izjokosim", es mierīgi atbildēju - izjokojiet ar. Un sīkie apstulbst, jo nedz pašu galviņas, nedz viņu vecāki tā arī nespēja ģenerēt citu notikuma scenārija versiju. Un viss, saruna beidzas, diedelnieki pazūt paši. Nu nav man mājās saldumu. Nav. Bet labi vien, ka viņi nezina kas slēpjas zem izteiciena "trick or treat" pirmā vārda :)

ķirbis , 2009-11-01 09:38:41

Pajāt, neviens nesiro, tikai daži losīši kaut ko vazājas apkārt.

Emils Hegle , 2009-11-01 11:01:16

jaa labaak ir sedet majas neko nedaritt sktiities kastee vai seedeet sheit

jup , 2009-11-01 12:31:59

...es ar tāpat izdarīju. Atbildu "izjokojiet". Un tad ir čušs.... :D Viens mazs helovīna bērns teica- "a parasti nevajag jokot". Es teicu-ja saki,ka jokosi-tad joko. Nevajag teikt to,ko neesi gatavs darīt. :D

VG , 2009-11-01 12:35:06

Tev tiešām paveicās, ka tie bērni nezina KĀ tiek izjokoti tie, kuri negrib dot saldumus valstīs, kur Helovīna svinēšana tiešām ir tradīcija :D Mazākais, ko tāds mājas saimnieks var saņem - olas vai miltus savā logā :)

Iksiņa , 2009-11-01 13:40:57

Viņi zināja gan. Tikai-izrādījās dikti bailīgi. :D

VG , 2009-11-01 15:43:24

Rēcīgi ir palasīt YouTube komentārus, kur amīši brīnās un nesaprot, kāpēc svešas tautas svin Helovīnus.

Wild , 2009-11-01 18:02:37

Ja tā r tika i diedelēšana ,man nepatīk .Iepriekšējā gadā man pieklauvēja meitenes.,kuras bij pašas gatavojuša maskas un skaitīja dzejolīšus ,mēs dāsni atmaksājām un jutāmies labi noskaņoti līdz brīdim ,kad jau sīkie sāka raut no gultas ārā un solīt izjokot,ja neko nedosim

oma , 2009-11-01 18:15:33

svētkiem nav ne vainas un sīciem tas ir vesels notikums, tikai tā saldumu diedelēšana krīt uz nerviem. Galu galā ir jāpriecājas ka ir velviena jautra svētku diena kurā var izklaidēties gan sīkie gan pieaugušie, svētkus radam mēs paši.

Herbe , 2009-11-01 18:28:03

Taisnība vien ir. Vecās Latvju ķekatu tradīcijas sen izmirušas, bet, ja jau Amīši tā dara, tad tas ir ktuta.

Gals , 2009-11-01 19:48:54

šausmas kādi jūs esat ņergas,ka tik par kaut ko pačīkstēt pasūdzēties,bērniem tas ir vesels notikums un papildus svētki.Liels FUI diskusijas autoram!

mmm , 2009-11-01 20:30:04

ja tas ir notikums-pie kam vesels-tad vajag attiecīgi sagatavoties. :D Nevis uzlikt saulesbrilles vai keponu, paņemt miskastes maisu un iet un teikt "saldumus vai izjokošu". Un uz tekstu "izjoko" pateikt-ai es neko nezinu. :D Sagatavoties vajag. Tie,kas sagatvojas-dabon arī saldumus. kaut vai par smuki grimu un tā. :)

VG , 2009-11-01 20:42:11

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet