Mālkalne! Joptvaj!!!
Kāpēc 2.oktobrī, kad ārā ir vēl silts, jāpieslēdz apkure??!! Pie tam vēl mājai, kas ir lielāko parādnieku sarakstā?! Es tā saprotu, ka kantorim ir divi mērķi - iedzīt parādniekus vēl lielākos parādos un bankrotēt pašiem?! Slēdziet nafig nost, man dzīvoklī visi logi vaļā un sanāk, ka maksāšu par ielas apsildīšanu. Tā vietā, lai slēgtu nost karsto ūdeni, kas TIEŠĀM vajadzīgs, būtu labāk taupījuši uz pāragri pieslēgtās apkures rēķina.
Man gan liekas, ka vajag jau pieslēgt apkuri, rudens jau, auksti tak....
man arī auksti,brr...gribu siltumiņu!
Nu mīļie cilvēki, ko jūs ziemā darīsiet, ja jums tagad ir auksti? Siltiniet dzīvokļus, velsiet siltās zeķes, ja salīgi esat... jūs ko, pagrabā apenēs staigājat, ka auksti?! Man tak tāds pats tipveida dzīvoklis kā citiem, turklāt stūra...
Nu protams, ka vajag pieslēgt, dzīvoklī ir nežēlīgi auksti.
Es nesaprotu vienu - kā tiek pieslēgta apkure? Pēc mājas vecākā pieprasījuma? Vienpersoniski?! Pa pieciem gadiem, kopš dzīvoju savā mājā, mājas vecākais ne reizes nav painteresējies, vajag man to apkuri vai nē. Kas tie jums par dzīvokļiem? Tādi paši kā Indrānu ielas sociālajā mājā pēc "remonta"? Vajag taču siltināt, ja ir auksti, nevis burtiski izmest naudu vējā kā tas notiek tagad.
Man arī vajaga apkuri. Spešalī for Iksiņa, mļe, ir taču dažādi tipveida dzīvokļi. Nakuj man ģērbties trijos džemperos un četrās zeķēs, ja var pieslēgt apkuri un dzīvot normāli?
man pa dienu dzīvoklis iesilst,bet uz nakti gan varētu pieslēgt,jo uz rīta pusi ir ļoti auksti
Ir jau tacu rudens,un dzivoklos ir mitrs un dregns!Saksim slimot,vai tad bus letak,glupaa Iksins?Vai tad tas ir normali tuntuloties un punkoties?Ara auksts,ieksa auksts..Dzivojam ka pirmatnejie,nemaz ka Eiropaa,dritvaikocin.Lai tak ta Malkalne nolaiz tarifus,nevis atsledz apkuri paradniekiem.Bija tautai darbs,nebija paradu.Algas mazinas,bet tarifi eiropiski.Vot lopi!!!
Iksiņ, moš vienreiz pieņem, ka tev nav taisnība?
es arii salstu, Malkalne piesledz Ausekla pr.8 apkuri!!!!!!!! Cik var sildiit dziivokli ar elektrisko sildiitaaju!
Iksinja...ja nepamierina maajas vecaakaa darbs riiko paarveleeshanas.....attieciibaa uz Tavu maaju, maajas vecaakaa bija krietini pastradaajusi peec briidinaajumu sanjemshanas...maajai tika nomaksaata dalja paraadu..... un palika tikai paris bezceriigie paraadnieki, kuriem ir tiesvediiba un piedzinja nav iespeejama, taapeec arri maaju piesleedzaam.....paareejiem ...griezzieties pie saviem maaju vecaakiem uz individuaaliem zvaniem mees nevaram reagjeet, tam jaabuuut iesniegumamam no maajas vecaakaa...maaju vecaaako kontaktinformaacija gundega.dege@malkalne.lv
ko var prasīt no mājas vecākā,kurš pats izlīmē lapiņas,ka apkuri iespējams nepieslēgs dēļ parādiem. nez kāpēc man kā maksātājam jācieš dēļ parādniekiem. un ko darīt tam parādniekam,ja nav darba vai min.alga?
Interesanti, kam mēs maksājam par māju apsaimniekošanu, Mālkalnei vai māju vecākajiem?Mālkalne no visa kratās vaļā - nav jūsu mājā siltums, linčojiet mājas vecāko, mēs jau neko. Ne jau visās mājās dzīvo enerģiski pensionāri, kas labprāt uzņemas mājas vecākā pienākumus, ko tad darīt tām pārējām mājām, kurināt dzīvokļos ugunskurus?
maaju vecaakie ir praktiski visaas 150 daudzdzivoklju majas, shada prakse ljauj efektiivaak stradaat, iedomaajieties, kas notiktu , ja maajaa, kuraa ir 70 dziivoklu iipashnieki , visi saaktu zvaniit , vai naaktu uz Maalkalni ar luugumu piesleegt vai nepiesleegt apkuri..? Maaju vecaakais ir iedziivotaaju ieveeleets paarstaavis, kas pauzh vairaakuma maajas iedz. viedokli...Maalkalne shos maaju vecaakos neieveel, to dara pashi iedziivotaaji....
Mums šovasar noslitināja māju, un jēgas nekādas, dzīvoklī ļoti auksti.
Ausekļa pr.8 mājas vecākā nekad nav mājās, cik reizes jau neesam gājuši... No viņas puses nekādas aktivitātes. Mūsu mājā, kopš es šeit dzīvoju (nu jau 5,gadu) nav bijusi nekadi remonti. Durvis šausmīgā stāvoklī, nerunāsim par kāpņu telpām. Kas jādara lai nomainītu mājas vecāko???
Sundew, cik saprotu, esi no Mālkalnes, bet es jau nerunāju tikai par siltumu, ja palasa Mālkalnes mājas lapas forumu (tur gan nav daudz ko lasīt, jo daudzi tāpat kā es ir sapratuši, ka Mālkalnes mājas lapa ir domāta viņiem, nevis iedzīvotājiem, un tāpēc tur neko neraksta), vairumā atbilžu rakstīts - jautājiet savas mājas vecākajam. Tad man rodas jautājums, kāda ir mājas vecākā alga, ja viņam ir jāatbild uz visiem jautājumiem un nepārtraukti jāskrien uz Mālkalni noskaidrot visus jautājumus. Ja jau reiz Mālkalne piedāvā māju apsaimniekošanas pakalpojumus, tad sākiet arī apsaimniekot, nevis slēpties aiz māju vecāko mugurām. Es zinu, kā ievēlēja mūsu mājas vecāko - pēc vājākā posma principa - kurš nespēja pretoties un pateikt nē, to arī ievēlēja, jo, ja cilvēks strādā, viņam nav laika skraidīt pa dzīvokļiem un nemitīgi būt lietas kursā par visu ko dara Mālkalne un domā iedzīvotāji.
A kas būs ja es pati paņemšu lapiņu, sagrafēšu divās ailītēs, un lūgšu VISUS (nevis izredzētus) savas mājas iedzīvotājus par vai pret apkures pieslēgšanu? Vai rezultāts tiks ņemts vērā? Es te apjautājos - daudzu viedoklis nemaz nav prasīts. Man liekas, ka tādas lietas būtu jāliek uz balsošanu un Mālkalnei būtu jāpieņem tikai tie iesniegumi, kur ir konkrētas mājas iedzīvotāju pārsvars. Kāpēc man jāmaksā par to, kas man nav vajadzīgs citu nejēdzības dēļ? Ja atsevišķi nejēgas nezina kas jādara, lai dzīvoklī būtu silts un var atļauties maksāt par apkuri cauru gadu - tā nav mana problēma. Sanāk, ka man pret manu gribu tiek uzspiests pakalpojums. Kāda jēga ir uzstādīt radiatorus ar regulētājiem dzīvokļos, ja man jāmaksā par siltumu neatkarīgi no tā, vai mans regulētājs pagriezts uz pilnu klapi, vai noslēgts nost....
Gundega, kā var pārvēlēt to, kas nebija ievēlēts, bet pats uzņēmās pat ne mājas vecākā - mājas karaļa lomu? Aktīvā kundze, nemaz nejautājot dzīvokļu īpašnieku viedokli , rauj nost palodzes, liek vietā kaut kādas citas - citas krāsas un kvalitātes (tagad manus trīs logus rotā viena pelēka un divas baltas palodzes)... uzspiež savu viedokli tiem, kuri paši nevar aizstāvēties, kūda vienas mājas iedzīvotāju pusi pret otru. Jā, nenoliedzami - mums ir aktīva (pat hiperaktīva) mājas vecākā un daudz ko izdarījusi labu (tagad nav problēmu noparkot auto pagalmā, jo ir caurlaides, salabotas bedres, nosiltināta māja no ārpuses utt). Man vienīgi nepatīk, ka viss tiek kārtots bezmaz vienpersoniski, īpaši neprasot pārējiem.
arī divas no šogad nosiltinātajām mājām ir mājas ar lielākajiem parādiem.
es neuzskatu,kad 13grādi istabā ir normāla temperatūra,labāk jau maksāju par apkuri,nevis sasildu 1istabu ar elektrisko sildītāju un maksāju tāpat nejau mazāko summiņu par elektrību....pareiķināju-par 4 dienām man ir nokurināta elektrība-52kw-tas ir gandrīz 4 ls,bet silta ir tikai viena istaba ,man negribas domāt cik liels rēķins būs ....cerams kad pieslēgs to apkuri -lielie taupītāji......
Man līgumā ar Mālkalni nekas nav rakstīts par kaut kādu mājas vecāko. Man pajāt, ka 90% iedzīvotāju vēl ir slikti, es gribu apkuri.
Pilnīgi piekrītu vot - man arī līgumā nav nekas rakstīts par mistiskiem mājas vecākā pakalpojumiem, man ir līgums ar "Mālkalni", tātad - ar ko līgums noslēgts, ar to arī problēmas risinu, tur arī zvanu,... ka apkuri pieslēgt - atslēgt, tad mājas vecākā vajadzīga, ka rēķinus maksāt, par skaitītājiem ziņot, tad pa taisno "Mālkalnei", ko sliņķu kantoris uzgrūž savus pienākumus māju vecākajiem, man arī "pajāt" visādas pensionāres mājas vecākās, ko, varbūt, man vēl būtu līgums ar mājas vecāko par sniegtajiem pakalpojumiem, jebšu tā "Mālkalnes" izpratnē tāda voluntieristu kustība - mājas vecākais, atsūtiet man linkus uz normatīvajiem dokumentiem, kur noteikts mājas vecākā statuss, tiesības, pienākumi, a tādi ir, slinkums meklēt...
Lai nebūtu tā, ka tikai kritizējam Mālkalni, tad jāsaka, ka viņiem jau arī nav viegli, mājas celtas sen, individuāli pieslēgt apkuri atsevišķiem dzīvokļiem nevar, visiem izdabāt arī nevar:DDD Bet siltumu tāpat vajag.
vot:Man izdabāt nevajag, es kāreiz esmu viens no tiem, kas ir pret apkures pieslēgšanu, jo dzīvoklis mājas vidū un vēl šodien staigāju apakšbiksēs...:), bet, ko vajag darīt viennozīmīgi - patīrīt "Mālkalnes" štatus, bežģeļņiku tur pietiek...
ikstiņa vainu kļūsti par mājas vecāko vainu aizver muti. ja esi tik pārliecināta ka spēsi savākt kvorumu par siltuma atslēgšanu tad ari mājas vecāko izbanot nebūs problēmas. ai ai forumā apdirst mājas vecāko visi var.
Visus lielos malkalnes apklucētājus vajadzētu aizsūtīt pie rigas vai salaspils apsaimniekotājiem - tad stagatu paceltu galvu un statstitu a vot mums Malkalne Ogre
Sybase: neviens "nepadirš" mājas vecāko, tā nav problēmas būtība manā skatījumā, problēmas būtība ir cita - "Mālkalne" kā apsaimniekotāja savu darbu nogrūž uz mājas vecāko, lasi, brīvprātīgo pleciem - mēs maksājam 40 sant. apsaimniekošanas maksu, tad par šo naudu "Mālkalne" varēja norīkot kādus 3-5 cilvekus - bikšu deldētājus, kas vakarstundās apseko mājas un veic aptaujas, tas nav nekas jauns, esmu to redzējis komunālos uzņēmumos nelielās (iedz.sk. līdzīgs Ogrei) Zviedrijas pilsētās, tas neko nemaksā, nevis visu vainu uzkraut mājas vecākajam, reizēm sanaidojot viņu ar pārējiem mājas iemītniekiem...
Sybase: Par to aizsūtīšanu uz Rīgu vai Salaspili pie apsaimniekotājiem - man "pajāt", kas tur notiek, es visu mūžu esmu dzīvojis Ogrē un ceru, ka te arī nodzīvošu, man salīdzinājumi "a tur vēl sūdīgāk" nede man vajag, lai te - ogrē, būtu vēl labāk...:)
Vajag skriet un rūdīties, tad arī ziemā pie atvērta loga nebūs auksti
Ar ko nodarbojas Mālkalnes juriste,ja mājas vecākajam jāpiedzin iedzīvotāju parādi??
Es dzīvoju 1 stāvā, dzīvoklī ir auksti, katru dienu slēdzu sildītāju, rīt gribu satikt mājas vecāko. lai pielēdz apkuri. Nedomāju, ka citi arī to negrib, jo par zālēm vairāk naudas iztērēsim nekā par apkuri.
nu ko tur striideeties, paskatieties termometraa, vajag sapraatigu temperatuuru dziivoklii. Tie, kuri grib 25 graadus, iesleedziet elektriskos sildiitaajus.
Iksinjai jaadziivo dziivoklii ar malkas apkuri,tad arii varees izveeleeties kad kurinaat un kad nee,protams ja buus malka................
Kad beidzot ir plānots pieslēgt apkuri? Ļoti auksti! :(
Iksiņa laikam mana māsa, tāpēc viņai arī aukstā dzīvoklī silti...:DDD
čukča, uzmanīgāk lasi, ka Iksiņa savu dzīvokli ir nosiltinājusi! 1) viņai tas tik ātri kā visas citas alas vai pavirši slietas jurtas neizsalst! 2) ne visiem ir tik biezi naudas maki, ka var pārmaksāt par salēju - "varžu" ekstrām! 3) skaidrāks par skaidru - dzīvojam beztiesiskā Latvijā, jo skaļāka rīkle, lielāka nekaunība, jo lielāks perfektums un taisnība!
Kas par stulbumu vēl saglabājies no CCCP laikiem pavasarī kad arā ir saule un plus 15 grādi ,tad apkure iet uz pilnu jaudu,bet rudenī kad ir mitrs un drēgns tad jālūdzas mājas vēcākajam lai pieslēdz...Tas kantoris jau nemainīsies!Lohi ir un paliks.
nee apkurei! Karsts!
arī mums neviens bērzu alejā 6 neprasīja vai vajag pieslēgt apkuri vai nē.Mājas vecākajai ir 1.stāva stūra dzīvoklis un ir aktīva skolotāja un tad vienmēr arī viena visu izlemj.vēl jau tiešām varēja kādu nedēļu pieciest.
Man ir tiesības dzīvot tādos apstākļos, kādos vēlos. Tobiš apmēram 18 grādu temperatūrā. Tagad man dzīvoklī pie visiem atvērtiem logiem ir 23 grādi. Un es negribu maksāt par to, ko man nevajag. Painteresējos te pie radiem Rīgā un paziņām Liepājā - izrādās, daži apsaimniekotāji pieļauj individuālo siltuma skaitītāju uzstādīšanu dzīvokļos (vai kāpņutelpās). Jā, ir padārgi, bet izdevīgi tiem, kuri nevēlas dzīvot kā siltumnīcā. Kā ir, Mālkalne? Vai es drīkstu uzstādīt savu skaitītāju? Un vai tas tiks ņemts vērā?
Nedzīvojam dienvidos, ir jārēķinās ar tādu lietu, kā apkure. Kam ir silti dzīvokļos pie 18 grādiem, tad tie lai arī vēdina. Nedomāju, ka man būtu jāsalst vai jāstaigā ar vilnas zeķēm dzīvoklī tikai tāpēc , ka daži sva skopuma pēc labāk staigās satuntulējušies, nekā maksās par apkuri.
ja jau par karstu ir pusei mājas, tad ar regulējamiem radiatoriem nogriežot siltuma padevi pusmāja kopējo rēķinu ļoti labi varētu ietekmēt - vajag tikai šo ieradumu atcerēties;
individuālo skaitītāju rādījums bieži ir kļūdains un ja tos uzliktu katrā dzīvoklī - summā sanāktu mazāk nekā mājas skaitītāja rādījums...kas maksās starpību un kāpēc par 50 m2 dzīvokli ar gala sienu vai pirmā pēdējā stāvā būtu jāmaksā vairāk nekā par 50 m2 vidus dzīvoklī, kur ar mazāku patēriņu var dabūt siltākas telpas... skaitītāji ir reāli tikai ļoti labi nosiltinātās mājās.
ja cilveekiem ir karsti un vini veedina istabas, tad tas neliecina par skopumu...
Man ir stūra dzīvoklis! Tikai nez kāpēc tajā ir krietni siltāk, nekā mājas vidū.
Super! Kas par vārdu plūdumu un viedokļunapmaiņu! Mālkalne ir nekam nederīgs kantoris, tas skaidrs, neapspriedīšu, bet savos dzīvokļos jau nu daudziem nedaudz pašiem jāparosās, lai siltinātu savus dzīvokļus. Nu nav vajadzīga apkure otrā dienā, kad stiprāk vējš uzpūš vai spēcīgāka lietus gāze. mūsu klimtiskie apstākļi ir tādi, kādi ir, un apkure nepieciešama. Tikai skaidrs, ka te jau nav runa par apkuri, bet kārtējo reizi - kurš kuru. Tie mājas vecāki kā tāda nezūdoša padomijas palieka, ar visām izpausmēm. Tā sakot, sabiedriskās aktivitātes.
Nesen Ogrē bija viens dīvains vīriņš, mēs viņu par Spartaku saucām, kurš aukstā laikā staigāja šortos un kreklā ar īsām piedurknēm, jo viņam arī bija silti, bet vai tāpēc mēs visi pārējie ģērbāmies tāpat? Ja vairumam mājas iedzīvotāju ir auksti, tad apkure ir jāpieslēdz un tie, kas nevar vai negrib maksāt, lai domā ko darīt. Tas, ka daudziem tagad nav ko ēst, nenozīmē, ka man arī jabadojas.
ai, Rama, Rama, nav smuki runaat vairaakuma vaardaa...
Kur te ir runāšana vairākuma vārdā? Es izsaku savas domas un , piedošanu, ar "mēs" bija domāta mana ģimene. Nekad nepiekritīšu padomju laika principam, lai visiem kaut slikti, bet vienādi.
"vairumam maajas iedziivotaaju ir auksti" - taa ir gimene?
Nē, tas ir vairums mājas iedzīvotāju, ja nesaproti, kas ir vairums, tad paskaidrošu - vairāk kā puse mājas iedzīvotāju, un viena tante, kurai ir karsti nediktēs noteikumus. Punkts, un tagad visi, kas grib var apvainoties.