Autobusi
Šodien braucu no darba mājās ar autobusu. Saprotu, ka degviela ir dārga, tāpēc cenas tika paaugstinātas. Lai tiktu uz Lielvārdi, agrāk maksāju 40 santīmus, tagad jāškiras no 45 santīmiem. ( vai 10 %, kā tika rakstīts par padārdzinājumu, no 40 santīmiem sanāk 45 ??? ) Zinu, ka ar vilcienu braucot jāškiras no nieka 27...bet ne jau par to gribēju padiskutēt !!! Saprotu, ka pasažieri savas dusmas izgāž uz nabaga šoferīti, bet vai šāda situācija ir normāla, ka māte apsēžoties ar bērnu pirmajā solā saņem lielu brēcienu no šofera puses, ka tur nedrīkst sēdēt māte ar bērnu ??? Vai tiešām šoferis nevar paskaidrot, KĀPĒC tur sēdēt viņai nevajadzēttu ??? Viņš vēl piedraud māti ar aptuveni 2-3 gadus vcu bērnu izmest uz ceļa !!! Šoferim šodien laikam melnā diena...
cik tad maksā līdz Rīgai? ....
Zane, lai varētu noskaidrot nelaipnā šofera vārdu, SIA "Ogres autobuss" valdes loceklis Artūrs Bērziņš lūdz pateikt precīzu laiku, cikos kursēja autobuss. Lūgums arī citiem lasītājiem savās sūdzībās censties minēt konkrētu laiku.
Te nu paarmest vareetu tikai nelaipniibu, bet ka beernam nevajadzeetu atrasties prieksheejaa seedeklii pilniigi piekriitu, par cik autobusos nav paredzeets piespraadzeeties, tad avaarijas gadijumaa (tpu tpu tpu) tas noziimee lidojumu prieksheejaa stiklaa.
Lielā daļā autobusu priekšējais sēdeklis vispār ir norobežots ar striķi, un ir daļa šoferu, kas neļauj tur sēdēt pat tad, ja visas sēdvietas ir aizņemtas. Varbūt tad labāk vispār izņemt šo sēdekli, a ko?
:D Vaarnai super ideja - un kas buus seedekla vietaa. Domaa ka no naakamaa seedekla liidz stiklam vairs nevar aizlidot?
Es arī bieži braucu ar autobusu. Ogres autobusu šoferi, manuprāt jūtās kā karaļi, redzot, ka pieturvietā stāv braucēji. Viņam jau jāizbrauc piemēram 13.20 min. Bet lūk karalis tikai ar autobusu piebrauc 13.20. Paiet laiks kamēr biļetes iztirgo un iznāk , ka izbraukšana notiek tikai pēc kādām 15 min.Un piedevām ļoti nelaipni. Braucot no Rīgas , šoferis tā raustīja autobusu , ka man slikti palika, tikko līdz mājām atbraucu. Gala punktā klusi saku , kāpēc autobusu vajadzēja raustīt. Viņš atbildēja , tāda diena šodien esot slikta un basta.
Tā jau nu gan nav. Ogres šoferīši ir samērā zolīdi. Īpaši pāris, kuri brauc ar balto Ogres busiņu - viņi ir pieturā jau pat 10 - 15 minūtes pirms izbraukšanas laika, īpaši, ja ir slikts laiks. Paldies viņiem! Par Rīgas šoferiem gan to nevar teikt. Īpaši nepatīk viņu skarbā attieksme pret bērniem (piemēram, uz bērna jautājumu "Vai šis autobuss iet caur Ikšķili" bērnam nākas noklausīties "A kā tad tu domā, kā es nokļūšu Rīgā?"). Kronis visam - kā es varu justies autobusā, ja Rīgas autobusa šoferis ir nervozs, atbraucis pieturā paziņo - es neesmu gulējis jau diennakti, kam jāattaisno arī tas, ka viņš nezina, cik maksā biļete līdz Rīgai, un cilvēki viņam "krīt uz nerviem". Un man ir jābrauc ar šo autobusu.
Kaadu laiku jau nedziivoju Latvijaa un ssat tad sanaak braukt no Dublinas ar autobusu un gadiijuma ja visas vietas ir aiznnemtas un cilveekiem ir jaastaav kaajaas, tad autobusu parks iedala veel vienu autobusu lai buutu komfortabli paarvietoties. Un ssoferiissi ir vienmeer pieklaajigi un smaidiigi.Bet tas ir Irijaa un te viss ir savaadaak un cilveeki passi ir laipnaaki. Jo Latvijaa lielaakaa dalla passu pasazzieru ir nelaipni un ar savaam probleemaam nokraavussies. Domaaju ja algas buutu pieklaajiigaakas tad arii cilveeki un arii ssoferiissi buutu laipnaaki.
Es nedomāju, ka vaina ir algu izmēros... Arī ārzemēs (piemēram, Beļģijā) sabiedriskajā transportā jutos kā mājās:)) un nedomāju, ka viņiem ir mazas algas (gan pasažieriem, gan šoferiem)...
Bet par Ogres-Rīgas busiem piekrītu pūcei par to vēlo izbraukšanu no galapunkta (kas diemžēl ir raksturīga tieši Ogres šoferiem). Manā 6 gadus ilgajā braukātājas pieredzē varu izcelt tikai 1 konsekventi nesavaldīgu un izcili nelaipnu Ogres šoferi (braukā uz baltā busa), par Rīgas šoferiem īpaši nevaru sūdzēties, gadās kādreiz kādam "kreisās kājas diena", bet vienalga mūsējo Ogrēnieti nepārspēt...:))
Ja nemaldos, autobuss no Ogres autoostas iziet 13:55. Bet man ir ierosinājums - lai autobusa šoferis laicīgi varētu izbraukt no autoostas, viņš arī varētu pie platformas 5 minūtes ātrāk pieripināties !!
Samanta pie mums šito nevar darīt - Satiksmes ministrija neļauj pat vilciena atcelšanas gadījumā taisīt papildreisus un lielākas ietilpības autobusi šajā maršrutā arī ir aizliegti ar attiecīgu ministrijas rīkojumu (vai kā nu tas tur nosaukts), kaut kad jau Ogres Autobuss par to dabūja kaut kādas soda sankcijas. Tāda lūk mums tā valdības politika :(