''Ogres Jumis'' nebeidz pārsteigt

Nevienam jau nav jāpaskaidro, kas ir ''Jumis'', un visi arī zina to, ka šis veikals jau nu noteikti nebeidz pārsteigt. Un šoreiz stāsts nebūs par tām krievvalodīgajām pārdevējām, kuras uzskata, ka krievu valodu zina visi un kurām vienalga, vai es saprotu viņu teikto. Šoreiz mēģināsim noskaidrot, kas ir liela soma, un kas nav.
Tātad, ikdienā es staigāju ar paliela izmēra plecu somu, kurā pietiek vietas datoram un pāris skolas mantām. Arī šodiena nebija izņēmums. Iegāju veikalā, paņēmu pāris produktu, kasē samaksāju un tagad savā somiņā arī šos produktus lieku. Pie manis pienāk apsargs un saka, ka nākamreiz lielo somu vajag atstāt skapītī /protams, ka tā ir mana vienīgā soma, un tajā ir visa mana iedzīve/. Es saku, ka man tur tomēr ir vērtīgas mantas, uz ko saņemu atbildi, ka tās ir jāieliek kabatā!
Secinājums - vai patiešām esam nonākuši līdz tādam absurdam, ka soma jāieliek ''drošajā'' skapītī, jāpiebāž pilnas kabatas un ar savu datoru jāstaigā padusē? Vai arī veikals vēlas uzņemties atbildību par maniem 700 Ls, kuri it kā ir pārāk lieli, lai ņemtu tos līdzi?

Nu tā, varbūt vēl kāds var padalīies pieredzē? Ja ne, tad ņemiet šo faktu vērā, pirms ejat uz šo veikalu...

KATRĪNA , 2009-03-18 21:35:41

Tikko atnācu no Jumja, nekādas pretenzijas, nopirku garšīgus ābolus, Jumis mans mīļākais veikals, tur maz pižonu.

Emils Hegle , 2009-03-18 21:39:01

pardevējas nekautrējas pirceju krieviski uzrunāt, tapat kā betā.....

i , 2009-03-18 21:52:42

Nu ja jau izskaties pēc ārzemnieka...

kepa , 2009-03-18 21:58:03

Kāpēc pēc ārzemnieka?

KATRĪNA , 2009-03-18 22:02:43

ir gadījies saķerties ar apsargiem! arī gāja runa par somām!

... , 2009-03-18 22:04:29

Es nekā šajā situācijā nenormāla neredzu.Arī MAKSIMA somas ir jānoliek skapīšos.Un tas tikai ir normāli .Jo paši jau mēs tādu situāciju izveidojam.

miks , 2009-03-18 22:13:03

Un kaa Tu veido to situaaciju?

to miks , 2009-03-18 22:17:58

Mik, man ikdienā parasti ir līdzi dators. Jā, tāda ir mana situācija, bet vai tāpēc man savas mantas ir jāpamet likteņa varā???

KATRĪNA , 2009-03-18 22:24:52

Lai arī Jumis nav Dieva dāvana, bet kā pati teici,apsargs vienkārši veica izskaidrojošu darbu. Un kā viņam zināt, ka tev ūberais dotārs, lai drauģēļos sēdētu un reizi gadā wordā parakstītu.

parazits , 2009-03-18 22:42:31

Parazītam!
Ja es tikai draugos sēdētu, tad mans dators maksātu divus simtus. Tomēr tas ir mans darba dators, kurā glabājas arī visi nozīmīgie dokumenti un darbi, netaisos to mētāt šurpu turpu, kur pagadās.

KATRĪNA , 2009-03-18 22:45:34

es tur vienreiz aizgāju bez somas,tikai ar audekla iepirkuma maisiņu,kurā biju ielikusi maku,telefonu un mājas atslēgas. man jau pie ieejas piesējās tā vecene,kas sēž pie tiem skapīšiem,ka es esot zagle (nesaprotu,ar kādām tiesībām) un pakliedza apsargam,ka viņam būšot darbiņš,kad es iešot ārā no veikala,t.i., pārbaudīt manu maisiņu.. nezināju,ka Jumī pārdod mobīlos,mājas atslēgas,un makus ar naudu un visu pārājo tur ietilpstošo.. protams,neesmu jau no muļķu mājām un pateicu pretī biezāku vārdu,tādējādi apsargs laikam sabijās un tomēr klāt man nepienāca... :D bet nu fakts kā tāds-attieksme ir vienkārši pazemojoša,lai neteiktu vairāk... turpmāk laikam telefonu,atslēgas un maku nesīšu rokās,un maisiņu vienu pašu atstāšu skapītī :D

ms , 2009-03-18 22:45:35

A kur ir teikts, ka somu obligāti jāliek skapīšos????

Leila , 2009-03-18 22:45:46

ak jā,vēl pēc tam smējāmies,ka maku arī jāatstāj skapītī :DDD tā teikt-pēcapmaksa :D

ms , 2009-03-18 22:47:05

Aļo aļo! Mosties! Tu dzīvo Latvijā un šeit pie mums Latvijā zog acis nemirkšķinot. Tāpēc tev ar aizdomīgām tašiņām neļauj staigāt pa veikalu.

Ogrēnietis , 2009-03-18 23:25:19

Gadijuma neesi zagle?

to Katrina , 2009-03-18 23:47:14

Zog neneormālos kvantumos un nekaunīgi , tas nu ir fakts. Exspermenta nolūkos te vienam pasākumam "Patēloju" izgāju apsargu kursus vairakās krutās firmās , speršanas scenāriji paši neiedomājamākie galvenais ka nofilmēts no vairākām kamerām un reāli piemēri. Pec statistikas aizturot mazāk kā 20% no zagļiem. Tas viss tā bet ko ta jūs gribat Jumim personāls ir minimāli apmaksāts lidz pēdējam nooptimizēts kas tur nāks strādāt par tādu algu ja ne pabiras.

Lunis , 2009-03-19 00:57:02

Bet vai dators somā liecina, ka man galvenais mērķis ir kaut ko nozagt?!?

KATRĪNA , 2009-03-19 01:01:31

KATRĪNA : Jebkurs kuram liela soma ir aizdomāigs pec definīcijas. Pat ja tu PATI nespersi kads var izmantot tavu somu par sleptuvi un velak jau arpus bodes panemt to kas bija noslepts pie tevis. Ta piemeram sper dargu alkaholu . Cilveks sevi nodod ar emocijam , emociju nav tatad drosja sleptuve. Daras apmeram ta , tev soma ieleik nospertu pudeli tu BEZ EMOCIJAM to iznes caur kasi un jau aiz kases tev to atkal izvelk no somas:):)

Lunis , 2009-03-19 01:23:48

Baumo, ka Juris Feodorovs jau pārdevis Pārogres "Hipermarket" un tur būšot būvmateriālu veikals "DEPO" (saturies Kārkliņ ar savu Ciemupes bodi un Ogres būvmateriālu centru!). Bet Mālkalnes prospekta veikals "Jumis" it kā pārdots "RIMI". Baumo pat tā ka Feodorovs te visu biznesu pārdos un pārcels uz Ukrainu. Pārbaudījis neesmu, bet kā saka: Za čto kupil, za to prodaju...

"JUMIS" - pārdots... , 2009-03-19 04:02:10

Es uzskatu ka skapīši ir kur atstāt citā veiklā nopirktu preci ,lai nebūtu domstarpību .Es to apsargu pasūtītu ,jo nav tāda likuma kas nosaka cik liela soma man var būt ieejot veikalā Potams jāsaprot ka ar lielu ceļojuma somu tomēr nav jāiet iekša.Patreiz sievietēm modē palielas somas un kāpēc man visas savas mantas būtu jāliek kabatās ,kuras dažiem apģērbiem pat nav un veikals neatbild par drošibu skapīšos .

brrr , 2009-03-19 08:28:30

Luni ,par tām pabirām tā kā par šerpu .Patreizējos apstākļos cilvēki iet strādāt arī par tādu samaksu,jo nav izvēles un apsargs jau cenšas klausīt saimnieka vēlmi ,tā varbūt sev pat negribot pārkāpjot civilizētas normas .

brrr , 2009-03-19 08:35:57

kas tur nāks strādāt par tādu algu ja ne pabiras.Klau Luni var jau būt, ka Tevi ar kāds uzskata par pabiru!!!! Pilnīgi jau sāk tracināt tavi komentāri tik kompitents ,un vēl piedevām visās jomās....
Nolaidies uz zemes pabira ..
Jauku dienu!

gardums , 2009-03-19 09:55:26

=)
niceg ...

Deathstar , 2009-03-19 10:05:55

Somu var nelikt skapiitii, izejot aiz kasses ja apsargs vēlas tad var parādīt kas tur iekšā. Skapītis domāts tam ja ir kādā citā veikalā iegādāta tāda pati prece. Un par apsardzi Jumī labāk vispār nerunāt sviests.

Soma , 2009-03-19 12:40:17

Foedorovs varētu beidzot Jumī izstādīt tos pīkstuļus (pardon, nezinu kā tos pīkstošos vārtus citādi sauc :) ), kas ir visos citos normālos veikalos un nebūtu problēmas nevienam. Nu, labi, būtu krietni mazāk problēmas. Bet par Jumja apsargu Katrīnai taisnība - Mālkalnes pr. veikalā ir viens tāds mazs, resns, izskatās krietni padzēris un izcili riebīgs.

shamrock , 2009-03-19 13:39:38

shamrock : Pīkstuli pat bērns var elementāri apčakarēt , riktīgi profi caur pīkstuli var isstiept tiesji tikdaudz cik FIZISKI caur viņu var izvilkt cauri un NEKAS NEPĪKSTĒS:):)

Lunis , 2009-03-19 14:16:22

Luni, nav jau runa par profiem! :) Es kā godīgs pircējs-vulgaris nezinu kā un vai tos pīkstuļus var apčakarēt. Zinu to, ka pīkst tas, par ko nav samaksāts (pārsvarā).

shamrock , 2009-03-19 14:47:57

90% gadijumu pīkst tas kur nav nostrādājis skaneris vai "Noņemšanas" ierīce , tik 10% gadijumu kad par kautko nav samaksāts . Arkartīgi reti PĪKST kad kāds apzināti kautko sper , parasti uz Narikiem galīgā komā:)

Lunis , 2009-03-19 15:15:12

Labaak mantas nest liidzi.Par skapiisos atstaatajaam mantaam veikals NEATBILD!

pics , 2009-03-19 16:22:35

Ja veials par skapīšos atstātām mantām neatbild, tad viniem nav tiesības no manis prasīt, lai es tās tur liktu. somā var būt arī mantas, kas pirktas citā veikalā, galvenais, lai čeks ir līdzi.

khm , 2009-05-28 20:52:29

Es nesu līdzi somu, ja vien man tur nav nekā tāda, kas tur tiek tirgots. A tā citādi nav viņiem nekādu tiesību piesieties.

LV , 2009-06-11 09:53:49

Prātā nenāk atstāt savu somu kautkur, vienalga - liela vai maza!

Osis , 2009-06-11 10:07:13

Kā jūs zinat, ka tie ir apsargi?

pircējs , 2009-06-11 11:11:48

Katrīn, Tu nēsā līdzi arī monitoru?

Gints2 , 2009-06-11 11:23:58

Tā vai citādi, bet veikals ATBILD par skapītī atstātajām mantām! Ja kas atgadās un vari pierādīt kas un uz kādu summu tev bija skapītī-veikalam ir jākompensē. Tā ir veikala teritorija.
Ja netici pajautā patērētāju tiesībās.

Marta , 2009-06-12 12:55:24

nesen man līdzīgs gadījums bij, domāju nākamreiz nodošu somu un viens div paķeršu vajadzīgzīgās lietas un pie sava datora atpakaļ, tā vecenīte kas sēž pie tām mantām jautā, vai man tajā plecu somā dators? es piekrītoši atbildu un šī atsaka pieņemt manas mantas :D

Margarita , 2009-06-12 13:27:59

Es nezinu parasti eju iekšā ar visām mantām...ar pc somu..lielo plecu kuli un vēl parasto maisiņu. Neviens nav nācis klāt un ko teicis. hah un labi vien ir.

mOBSCENE , 2009-08-14 15:44:17

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet