Jums čeku vajag?
Pārogres hiperā ir gana jauks apavu veikals "Modesto" ( SIA CARINA ). Jau kuro reizi iepērkoties, man kasē jautā - Jums čeku vajag ? Reizēm liekas, ka tās dāmītes bailes pazaudējušas ! Tā taču nav maza un zināma piparbode vietējā miestā, bet gan lielveikals. Kāpēc ir tas stulbais jautājums par čeku ? Un vai tiešām nav bail uzrauties ? Protams, man šis čeks būtība bijis nebijis, pirku lētas bērnu čībiņas, kuras ātrāk paliks par mazu nekā būs atrodama kāda vaina, bet biju vakar šokā, ka vēl mūsdienās lielveikalā cer uz to, ka pircējs atteiksies no čeka. Interesanti, cik tad atlec pārdevējai no ietaupītās naudas... jeb ar to var nopelnīt tikai plikus pluspunktus no veikala īpašnieka puses ?
Tas baigi nesmuki, citur pat nedod. Bet stulbi tas ir, Vēl tā kā vainīgam jājūtas, ja vajag to čeku.
Jumī apavu veikalā tiek uzdots tieši tāds pats jautājums
Ja nevajag to čeku,tad iedod mazu atlaidīti.Esmu šad tad pirkusi tur apavus,un arī vienmēr pabrīnos,kā nav bail. Veikalam tas,protams,ir izdevīgi. Interesanti,ka manām paziņām divām klasiski solīdi ģērbtām pusmūža kundzēm gan nejautāja,vai vajag čeku-laikam izskatījās pēc VID darbiniecēm...:)
Man arī ir jautajuši par čeku.Un kas tad ta par atlaiditi,jo tie santimi speciali tur pielikti klāt,lai mēs domātu,ka viņi ir ļoti dēvigi.Tas notiek visos trijos viņu veikalos.
Dārgie pircēji! Vai tiešām nesaprotat (nedaudz rupji izteikšos) Valsts piedrāž mūs,mēs valsti (kā mākam).Super,pērkos dažnedažādās vietās un esmu tas cilvēks kurš nepakautrēsies uzprasīt:atlaidīte kāda būs?Protams ne jau pārtikas veikalos un salonos! Kaut vai minimāli, bet ja tev ir vairāki pirkumi un uz to summu ko esi iztērējis sāc skaitīt cik esi ietaupijis un kad vari atļauties nopirkt par atlikušo naudiņu vēl šo to,tas ir patīkami.Tad kāda velna pēc jāsūdzas publiski un jāpublicē rakstiski firma kura nāk pretī patērētājiem,lai viņu maciņos paliktu kāds santīms lieks. POGA ceru kad vairs neapmeklēsi šo veikalu tīklu,jo tev taču atlaidi nevajag! Vai ne???:)))) Apsveicu arī pašu veikalu VID pārbaudes ir garantētas:) Lai veicas biznesā......
Biju Ēģiptē...,tur ja TU neprasi atlaidi,tad TU nēsi normāls pircējs...
A ko var darīt ja valsts nenāk pretī bet gan arvien vairāk apspiež tos mazos, varu pateikt ja mazais veikals visu darītu oficiāli tad viņš vienkārši reāli nevarētu pastāvēt. Kad valsts uzliks mazākus nodokļus mazajiem uzņēmumiem (šaubos kad tas notiks) tad arī viss mainīsies. Man kā pircējam tas čeks nav vajadzīgs tapēc arī viņu neņemu
arī es sniedzu savus pakalpojumus lētāk tiem,kas neņem čeku,jo citādi nevar izdzīvot. tādām kā poga lielāku cecu un čeku zobos!
Ko Jūs tur muldat par tām atlaidēm, man tādas nekad nepiedāvā. Un kā tad , ja apaviem kaut kas notiek, kā pierādīšu, ka tur pirkti.
Kāpēc tad citiem ir jāmaksā un citiem nav jāmaksā tas nodoklis. Ja nemāku šmaukties, tad esmu stulbs?
Īstenībā ar tādu domāšanu, nekur tālu netiksim. Tad tādi paši , kā Jūs -Mēs sēž valdībā, un nekad tam nebūs gala. Cilvēki raud, ka valsts neatbalsta, bet paši tādi paši.
Te nav ne Ēģipte, ne Austrumi, gribat tā dzīvot? Vai gribat viens otru čakarēt visu mūžu? Un nedomāju, ka tās firmiņas tikpat kā nepelna, vienkārši gribas tikpat kruti kā citiem ""zagļiem"", nezagļiem un citiem krutajiem -es arī tā rupji.
laikam neesi nekad maksājusi peļņas nodoklīti,ka runā kā no avīzes. saņem savu aldziņu un dzīvo tālāk laimīga! mūsu valstī tiek darīts viss,lai mazie čaklie darbonīši iznīktu..
to adata
baigi forši saņemt dažu santīmu "'atlaidīti"', bet mani vairāk interesē tas,ja gadījumā kurpes izjūk, kā pierādīšu, ka apavus esmu iegādājusies minētajā veikalā.
Runāju no dzīves, ne no avīzes. Nu tad tā tikai uz priekšu! Vai pārdevēji nesaņem "savu aldziņu" un tik dzīvo uz priekšu. Ja Jums tik daudz enerģijas, tad vajag kopā cīnīties par to , lai nav jāmaksā tik lieli nodoklīši. Un visi nekad nebūs darbonīši, savādāk Jums nebūs tās pašas pārdevējas, kuras dzīvo tik uz priekšu laimīgas. Un ne jau tad, ja Jums būs jāmaksā mazāki nodoklīši, Jūs vairāk maksāsiet pārdevējām, u.c..
Ta ir, kad tirgus tantes nolīgst par pārdevējām veikalos :D
Es arī nerunāju par dažu santīmu atlaidi, bet gan par to, ko man iesākt, ja man nāksies pierādīt, ka esmu pirkusi šo preci tieši šajā veikalā ? Es arī piekrītu a - te nav austrumu tirgus.
to a
var redzēt, ka jums nav sajēgas par uzņēmējdarbību....nu jūs varētu mēģināt panākt to, ka jāmaksā mazāki nodoklīši.....UZ PRIEKŠU!!!! redzēsim,cik tālu tiksiet ! ...tādi tantuki tik prot pārgudri spriedelēt.
labāk tādas tirgus tantes,kuras perfekti pārzina savu tirgoto produkciju,nevis pārmālētas,pārbalinātas garnagainas cacas,kurām pajautājot elementāru jautājumu par preci,ko viņas tirgo,tik debīli nobola acis ar izteiksmi-ko tu tur murgo,labāk pērc kaut ko un liec man mieru!
un es no sirds neticu tam,ka tās pārdevējas to dara sava prieka pēc.