Bērnu nauda-murgs...
Tāpat jau visi zina,ka bērnu nauda-tas ir neizprotams murgs.Tie seši lati ir bērna necienīgi,bet stāsts nav par to...Bērnu naudas saņēmēji pagājušo gadu tika nostādīti fakta priekšā par naudas saņemšanas jauno kārtību-lai to saņemtu tika izsniegtas Hansabankas un pasta apvienotās kartes.Nopriecājos,ka beidzot nevajadzēs stāvēt garajās rindās pēc naudas,bet prieks bija īslaicīgs-kartes derīguma termiņš bija tikai gadu,un šogad,lai saņemtu atjaunoto karti man tika bargā balsī paziņots,ka tas man izmaksās 3 latus!!!Tā pati balss pastā visu cilvēku priekšā man pajautāja vai man būs ko maksāt,(savādāk karti uz kuras man gādīgā valsts dāsni atmetusi 6ls un no kuras man tulīt pat novelk nabaga 3 latus )savādāk pie kartes netikšu...Vai nav absurds???Lai saņemtu manam bērnam oficiāli pienākošos 6 latus,man obligāti jāmaksā nodeva par kartes izgatavošanu,kuru es nemaz neprasīju,bet kuru pasts peļņas nolūkā ar Hansabanku mums-māmiņām un tēviem uzspieda...Ja cilvēks atsakās maksāt tos 3ls,tad jautājums-kur tā bērnu nauda paliks?Valsts kabatā?Pasta,vai varbūt bankas,vai visi brālīgi sadalīs?Visi jau tāpat zina ka neviens neatteiksies maksāt to naudu,lai tikai saņemtu to nelaimīgo karti,tas ir kārtējais veids,kā oficiāli nokāst naudu,tikai jautājums no kā,uz kā rēķina tiek pelnīta nauda?Uz nabaga bērniem,kas veidos mūsu nākotni?Es šaubos,ka bērns izaugs liels un vēlēsies palīdzēt Latvijai izaugt,jo viņam taču bērnībā neviena tiesībstāvošā vara to nepalīdzēja,tikai centās apkāst no visiem galiem...Mana vēlēšanās būtu-vai kāds varētu no Ogrenet domē pacelt šo jautājumu,kapēc tiek pelnīta nauda uz Latvijas nākotnes-bērniem rēķina?Vai tas ir kaut kur saskaņots augstāk,vai tikai bankas un pasta biznesa plāns?Kādas manas iespējas ir saņemt bērna naudu nemaksājot tos 3ls?Un vai viņus iespējams saņemt atpakaļ ja jau samaksāti? Vai ir iespēja atteikties no kartes un saņemt naudu kā agrāk-pastā?Šis jautājums ir principā-man tie 3ls nabagāku nepadarīs,bet uzskatu,ka tie tika novilkti nelikumīgi!!!
Šis jautājums nav domes kompetencē :) Diemžēl jūs māldināja - saņemt naudu pastā, vai PNS kontā nav obligāti. Jūs to varat saņemt uz jebkuru kontu, ko būsiet norādījusi VSAA. Nav konta? To var atvērt bez maksas gandrīz jebkurā bankā.
Parastajām maksājumu kartēm derīguma termiņš ir divi gadi, un par maiņu šā kā tā būs jāmaksā (kā par jebkuru ērtību). Tomēr jums neviens neliedz iet uz banku un izņemt naudu nemaksājot komisijas maksu. (P.S. Es jau trīs gadus saņemu bērnu pabalstus Unibankā un pat nevarēju iedomāties, ka kādam ir ar to problēmas.)
paldies par padomu.Mani neviens pat nebija informējis,ka bērnu naudu var saņemt savādāk!!!!
Hmm - bet man parasti gan visas kartes traapaas ar deriiguma terminju tikai 1 gads.
es ar neesmu redzejusi karti kurai deriguma termiņš butu vairak par gadu
Man piem unibankas Maestro karte derīga līdz 02/08 tātad sanāks divi gadiņi. tas gan tagad pirmoreiz, bet laikam vainīgs iestrādātais čips. Tā ka nav tik traki. Var būt ir vērts painteresēties dažādās bankās.
Man Unibanka VISA Elektron - 2 gadu termiņš. Tu, Rūķīt, kaut kādas kreisās bankas izvēlies ;)
Krājbankas VISA Elektron arī ir 2 gadus derīga.
Cik zinu jabkurā bankā ir jāmaksā par kartes izgatavošanu ,vai tas ir uz 1 gadu ,vai 2g. Pa velti nekur nedod!
Nu pareizi Ogrenet teica, ka par ērtībām jāmaksā, negribi maksāt par karti, ej uz banku katru reizi kad gribi tikt pie naudas.
Vienkāršā algas karte un maestro ir uz gadu...Vai tad nav nekāda komisijas nauda par skaidras naudas izņemšanu? :)
Pareksā arī maestro karte ir derīga 2 gadus,kā arī Unibankā un Hanza bankā visa elektron derīguma termiņš-2 gadi.Jāmaksā ir visur un par visu,nebūsim naivi,par velti neko neviens nedod.
ja vien neņemsiet no konta baigos tūkstošuis, komisijas naudas nav.
Par kartes lietošanu vienalga ir gada maksa.
meitene,vai tiešām tie 3 lati Tevi padarīs nabagāku?Pirmkārt,ja taisa bērnus,tad ir jābūt naudai,par ko viņus uzturēt.Otrkārt,par trīs latiem nervus bojāt?Muļķīgi!
Var jau tikpat labi arī iekrāt par pāris mēnešiem un tad iet pakaļ-retāk rindās būs jāstāv....
ja es pilniba piekritu ka brnunauda ir viens vienigs murgs ka ari ablokesana un bernunaudas nokemsana (puke)
hmmm nu jau bankas ievieš arī maksu par naudas iemaksu un izņemšanu, tā ka karte tik un tā paliek ērtākais veids. tikai drīzumā gan laikam vairs ar to nevarēs nor'ēķināties veičos :(
bet vispār jau kopš kāda 2008.gada bankas sāk izdot 2 gadīgas norēķinu kartes (nezinu gan, kā ir ar algas kartēm..), man pag.gad viena banka pat iedeva karti ar derīguma term. 3 gadi.