Īpašuma nodoklis
Saņēmu nekustamo īpašuma nodokļa rēķinu....forši. par vasaras mājiņu 100 eiro klāt. Par ko?
Par nodokļu pārrēķinu, jāseko līdzi aktualitātēm ;)
Par nodokļu pārrēķinu, jāseko līdzi aktualitātēm ;)
Gan jau, ka neviens nav deklarēts tur...
bet tā taču ir dārza mājiņa!
Ja pareizi atceros, tad saistošajos noteikumos ir norādīts, ka "Dārza mājiņa" ir līdz 40 m2, ja ēka ir lielāka, tā vairs neskaitās "Dārza mājiņa" un uz to attiecas attiecīgās tiesību normas, pēc kurām NĪN tiek aprēķināts ar paaugstinātu likmi.
Un kurš ir teicis, ka prasība deklarēties 45 kv/m lielā vasarnīcā ir adekvāta, ja māja nav lielāko daļu gada apdzīvojama? Ienākuma nodoklis taču tāpat tiek maksāts Ogres novadam, kāpēc kādam no ģimenes būtu jāpārdeklarējas? Šī norma ir Ogres pamatiedzīvotāju interesēs, kuriem Ogrē jau izsenis pieder gan dzīvoklis, gan dārza màjiņa un kuri ir deklarēti Ogrē?..... diezin vai. Ogres domei būtu jàpārskata šī norma!
Es ar nesaprotu,kāpēc Ogres dome grib,lai es no Ogres dzīvokļa izdeklarējos, piedeklarējos vasarnīcā, kura ir Ogrē,bet mājiņā nav ne apkure, ne ūdensvads,ne kanalizacija, nav ziemā dzīvojama, ceļus tur netīra un neapgaismo. Lai Helmaņa kungs paskaidro: kāpēc no Ogres jāizdeklarējas, lai piedeklarētos Ogrē? Kur ir tā fiška?
fiška laikam ir tā, ka tev ir vairāki īpašumi, tātad bagāts, tātad jāpaņem no tevis naudiņa!
Bagātie raud...hihihihihi
Atradis bagātos.Cilvēki ar 40 kv/m vasaras mājiņām?Tu duraks,vai?
Nu tad piedeklarējies tur.
Es nēsmu duraks, vnk man nav pat kur dzīvot, man 40 kv/m vasaras mājiņa ir kā pils...
Nu tad noīrē no tā bagātnieka,kam ir tie 40 neapkurināmie kv/m.Tad uzreiz sapratīsi ,cik liela tā bagātība.
Kāda nelabā pēc,cilvēkam būtu jādeklarējas v.m.Tā taču nav dzīvesvieta.Tad jau drīz gribēsi,lai deklarējas garāžās un šķūnīšos,jo par tiem arī maksājam nodokļus!
tu ko! Man knapi aliņam sanāk!
Vai varat iekopēt linku par to, ka jābūt deklarētam īpašumā.... Meklēju un lasīju, nekur nevaru atrast... :)
Links uz saistošajiem noteikumiem: http://www.ogresnovads.lv/files/saistosie/2017/SN_19_2017_Nekust_ipasum_nodokla_piemros_kartiba_aktuala_red_20092018groz.doc
Ja tieši par deklarēšanos, tad tas ir minēts norādīto noteikumu 1.¹ 1. punktā.
J - PALDIES, PALDIES!!!! Mega paldies! :)
man par mežu 3x mazāks NĪN kā pagājušogad
Visi saneemushi jauno reekinu? Man nav ....
Ogres Dārziņos aplūstošajā zonā vairāk kā 100 euro !!! Vai tikai šogad nepludosim ?Esot jādeklerējoties namiņā kurā nav nekādu labierīcībur elektrību bieži bieži tehnisku iemeslu dēļ atsledz .