Zobu higiēna bērnam
Kur Ogrē bērnam 4.g.v. labāk veikt zobu higiēnu?
Es savas mazmeitas 4 un 7 gadi vedu pie dr.šmitiem, ļoti labi , meitenēm patīk. mēs ejam pie dr.Ilzes, esam bijuši pie jauna dakterīša, viņš arī ir foršs. Bērniem jau patīk, ka ar viņiem parunājas, parāda un pastāsta, ko nu dakters tagad darīs.Tur tiešām ir jauki dakteri.Mazā pirms kāda gada namaz negribēja dzirdēt par zobārsta apmeklējumu, bet tagad, pēc otrā higiēnas apmeklējuma meklē ieganstu, lai atkal tiktu pie dr.Ilzes. Jauku dienu!
Pie Šmitiem, arī laikam dr. Ilze, super. Pateicoties viņai un viņas medmāsiņai, bērns iet smaidīdams pie zobu fejām. :)
Mums arī patīk Šmitos Ilze!
Mana meita sajūsmā par Šmitu Agnesi :) Bet viņa laikam ir zobuārste,ne higiēniste. Iedeva meitai diplomu ka visi zobiņi salaboti,meita visu laiku prasa,kad atkal iesim pie zobuārsta.
Pa ausu galam esmu dzirdējusi, ka poliklīnikā ir jauna higiēniste.
Mes ar pie šmitiem dr. Ilze taisa higēnu bērnam visu paskaidro, smaidīga, laipna. tikai diplomu gan neiedeva :). Diezgan ilgi gaidījām rindu:(
Ir poliklīnikā jauna, biju pati pie viņas, meitene jauna, jauka, bet ļoti daudz runāja. Zobus notīrīja normāli, bet pie Mežapuķes higiēna bija ilgāka un rūpīgāka.
Vienozīmpīgi uz Šmitu zobārstniecību. Pie Dr.Agneses Strangas.loti laba dakterīte, atsaucīga un arī bērniem līdz 18 bezmaksas!
Es arī biju pie tās jaunās meitenes, man gan nelikās, ka runāja pa daudz.Sākumā gan man likās, nu ko te tā jaunā meitene sapratīs. Es jau esmu tikko kā pensionāres statusā, un ziniet, tās kundzītes manā statusā ir gana cimperlīgas, es jau ar tāda pati. Bet tā dakterīte bija zinoša , darīja, kas jādara un deva padomus un norādījumus, kādu birstīti un kādu zobupastu lietot. Ieteica griezties stomatoloģijas klīnikā pēc padoma. Tāda jauka, šogad es iešu atkal uz zobu higiēnu , kaut gan pirms tam nebiju higiēnistu apmeklējusi gadus 10.Jauku dienu visiem!
Negribētu taisīt bērniem zobu higiēnu par valsts līdzekļiem.Ne tur ārsts nopelna, ne tur normāla attieksme.
Es vedu savu bērnu pie higiēnistes, kas ir poliklīnikā. Manas atsauksmes tikai tās pozitīvākās! Par cik bērnam tā bija pirmā vizīte pie higiēnista un es biju nedaudz satraukusies, kā nu būs, bet ieraugot smaidīgo, atsaucīgo dakteri, sapratu, ka viss būs kārtībā! Tā arī bija, pēc pirmā apmeklējuma bērns prasīja, kad atkal varēs iet pie dakteres !
Nesaprotu,kāpēc zobārstam būtu jātaisa zobu higiēna? Te pieminēts,ka Mežapuķe taisa higiēnu....
Zobārstam ir jālabo, jārauj un jāprotezē zobi,nevis jānodarbojas ar zobakmens noņemšanu.Tam paredzēts zobu higiēnists.
Manam bērnam higiēnu taisīja zobu higiēniste nevis zobārste Mežapuķe.
Jā, katram jādara tās lietas, ko viņš ir izmācījies.
Piemēram higiēnists pucē zobus, tehniķis laboratorijā gatavo kroņus, bet zobārsts labo, rauj, protezē.