Dzemdības Ogrē

Vai kāds var pateikt ko labu? Kā tur tagad ir...? Un ārsti?

Ronis , 2007-01-12 22:40:26

ar ginekologiem un dzemdību nodaļu Ogrē ir viss kārtībā.
veiksmi:))

anna , 2007-01-12 22:43:20

Paprasi man rītdien, mana māsa pēdējās divas dienas mēģina tur dzemdēt, bet kaut kā pagaidām nesanāk :) Moš rīt viss beigsies un varēšu pastāstīt, ka tad ir :)

x , 2007-01-12 22:45:05

Tur viss ir vislabākajā kārtībā! Tākā droši...

mamma , 2007-01-13 09:37:47

esmu dzirdejusi tikai tas sliktaakas atzinjas! un daudz!tadlej no draugu loka visi dzemdet brauc uz rigu

peerle , 2007-01-13 19:27:03

Nja. Pajautājiet man vēl pēc nedēļas....

x , 2007-01-13 22:07:20

Es neko sliktu nevaru teikt,vis bija kārtībā.Ogrē!Brāļa sieva Rīgā dzemdēja un bija ļoti neapmierinata.

anyks , 2007-01-14 00:38:44

peerle
Es dzirdēju ļooooti daudz sliktas atziņas par Rīgu (Stradi - reaktīvais konvejers, saka viss ir OK un ātri mājās fīrē; DzN - bez pāris simtiem tur nau ko darīt, kā arī visās Rīgas slimnīcās) Kļudas Rīgā ir pat vairāk, nekā Ogrē, bet par tam mēs nedzirdam, tikai mazās pilsētiņās kā kolhozā iet runas - tipa, mana attāla radiniece tur dzemdēja un t.t. Medicīniskās kļūdas notiek un visur, ja tev lemts ka būs viss OK, tad tā arī būs jebkurā vietā. Ja tu domā ka tavā vietā dzemdēs (nevis palīdzēs), un tu jau sākotnējji būsi negatīvi noskaņota, tad arī būs slikti Ogrē.

saulle , 2007-01-14 00:44:52

Es pastāstīšu no savas personīgās pieredzes :(
Grūtniecība noritēja ļoti labi, nebija nekādu sarežģījumu. Arī es iepriekš biju dzirdējusi gan labu, gan sliktu par Ogres slimnīcu un domāju tieši tāpat, ka medicīniskās kļūdas var notikt jebkurā dzemdību namā, bet par cik Ogres slimnīca sanāca viss tuvāk mājām, tad arī nolēmu dzemdēt tur. Aizbraucu pirmdienas agrā rīta, vecmāte paskatījās un teica, ka līdz dienas beigām jābūt, tā es visu dienu nomocījos, vakarā jau nāca dežūrējošā vecmāte (kura bija jauna meitene un sajūta bija tāda, ka viņa nemaz nevēlas pieņemt naktī dzemdības, vienkārši izskatījās tāda nobijusies) rezultātā man iešpricēja nomierinošo šprici, lai es varu izgulēties, bērns vēl kādu brīdi pa punci nenormāli spārdījās un tad bija miers. Nākamā rītā pamodos un visas sāpēs bija pazudušas, tā es visu dienu pavadīju slimnīcā un otrdienas vēlā vakarā atkal viss sākās un tā viss turpinājās visu nakti, sāpes arvien lielākas un lielākas, tā es nomocījos visu trešdienas dienu ar nežēlīgām sāpēm, beigu beigās pašā vakarā bērniņš bija sagriezis galviņu un man bija jātaisa ķeizargrieziens. Ķeizargriezienu uztaisīja pēdējā brīdī, bērniņš bijā tā sarijies augļūdeni, ka ja es būtu mocījusies vēl ilgāk viņš nebūtu izdzīvojis, protams, pēc tam mēs ar bērniņu četras dienas gulējām pie sistēmas. Man palaimējās, jo tieši tajā naktī dežūrēja dakteris Krustiņš un viņš izglāba mūs abus. Ja būtu dežūrējusi kāda cita vecmāte, es pat negribu iedomāties, kas tad būtu noticis, jo pārsvarā visām viņām bija primārākais izgulēties, nevis pieņemt dzemdības, un varbūt, ja man tajā pirmdienas vakarā nebūtu iešpricēta tā nomierinošā šprice, viss būtu beidzies mazliet pozitīvāk.
Pavadot slimnīca desmit dienas, daudz kas tika novērots un arī izdarīti secinājumi, es nesaku, ka tur nevar dzemdēt, jo Tu nekad nevari zināt, kādas būs dzemdības, bet ja dzemdības ir darbdienā pa dienu, tad viss kārtībā, ja sākas naktī, nu tad ir jāpadomā vai ir vērts braukt, ja ir ģimenes dzemdības, tad ir viss labāk, jo vīrs tiek respektēts un tevi neviens novārtā nepametīs, ja tiek pie daktera Krustiņa, tad vispār nav par ko uztraukties:)
Bērnu dakterītes pašas labākās, izņemot vienu :), piemēram, Dzemdību namā noteikti tik labas nebūs.
Vecmāte Dace, labāk pie viņas negadīties :(
Zinu arī, ka pēc mana gadījumā, bija vēlviens tāds pats gadījums, tikai tur bērniņam bija daudz smagāk, viņu beigās aizveda uz Rīgas slimnīcu:(
Varu arī teikt to, ka ja ir sarežģījumi, tad visu novelk līdz pēdējam brīdim un tikai tad, kad jau redz, ka bērniņam ir pavisma slikti, ir cerība, ka taisīs ķeizargriezienu:(

Liene , 2007-01-14 13:50:26

Nu nezinu par tām nakts dzemdībām... Man abi bērni ir nākuši pasaulē naktī pirmais 3 naktī un otrais 5 no rīta. Neteikšu ka man bija vieglas dzemdības, it sevišķi ja ņem vērā, ka otrs bērns bija pāri 4 1/2 kg. Un nekādu problēmu ar vecmāšu gulēšanu nebija!

mamma , 2007-01-14 15:21:22

Par Ogri man ir labas atsauksmes,mājīgāk nekā Rīgā,arī attieksmes ziņā.Rīgā - konvejers!

žuks , 2007-01-14 18:28:05

Apkalpošana tiešām esot labāka par Rīgu, bet nav iespējama EA, ja nu galīgi.....

mamma , 2007-01-14 18:44:03

Paldies visām! Cerēsim, ka man viss noritēs labi... apsveru domu noslēgt līgumu ar dr.Krustiņu.

Ronis , 2007-01-14 19:22:33

Liene
sen tas bija?
A kāpēc Ogrē vecmātes mainās? Viena no rīta, cita vakarā, vai tad nestrādā pa sutkām?

Man palaimējās, jo tieši tajā naktī dežūrēja dakteris Krustiņš un viņš izglāba mūs abus. Ja būtu dežūrējusi kāda cita vecmāte (dr. Krustiņš ir tāču ārsts! Kāds sakars te ar dežur vecmāti?)
ja man tajā pirmdienas vakarā nebūtu iešpricēta tā nomierinošā šprice, viss būtu beidzies mazliet pozitīvāk -nezinu, man ar visām nomierinošām un miega špricēm nevarēja noņemt dzemdību sāpes. Dr. teica, ka ja ir īstās sāpec, nekas tās nevar apturēt, jo nav tādu zāļu. Žēl ka tev tā notika un kā tetv tāda bēdīga pieredze. Bet ja jau bērns tev iekšā sagrozā ne tā galvu, tad jau tas nav normāli un diez vai to var paredzēt grūtniecības laikā. Mums kursos stāstīja, ka diemžēl ir kaut kāds procents, kad bērniņa galviņa nepareizi iet tajā iegurnī, ja bērniņš liels, vai iegurnis nepareiz un tad, ja dzemdības neiet uz priekšu vai bērnam nav labi, taisa operāciju.
Es ticēju vecmātei, kura man pieņēm bērniņu, un pateicos viņai, jo tieši viņa nemitīgi pie manis nāca, kontrolēja bērna sirsniņu, skatījas mani, runāja, mierināja, bet ārstu redzēju kādas 2-3 reizes un kad bēriņu spiedu, a pērējo laiku bija vecmāte klāt. Es arī dzemdīju naktī, uz rīta pusi, bez vīra, un ne uz mirkli nejūtos pamesta. Pat dažreiz apnika ka vecmāte tik bieži gāja pie manis un prasīja: kā iet, cik bieži sāp (kaut gan pati visu zināja:)) Tā ka atslabināties meitenes, vecmātes Ogrē ir OK, vismaz ar tām, kurām es biju sastapusies, un tā, kura man pieņēma dzemdības.

sunla , 2007-01-14 22:04:50

es arī biju ar visu apmierināta un viss bija čikiniekā, ja neskaita, ka viena māsiņa man personīgi nesimpatizēja:)
mana draudzene no Rīgas, kura pirmos divus dzemdēja Rīgā un neko labu par turieni nedomāja(konvejers un pilnīgi esi aizmirsts un nevienam nav laika), atbraucot apskatīt Ogres dzemdību vietu, uzreiz piekrita un ir apmierināta ar pilnīgi visu un bija stāvā sajūsmā, ka te tiek uzmanība pievērsta visām, jo viss tāds kompakts

hrju , 2007-01-18 19:09:49

Ja grib riskēt ar savu un bērna veselību -tad tik uz Ogri...

kika , 2007-01-21 10:47:52

nemels nu niekus,ogre viss ir kartiba,komplikacijas var but visur. diez vai vispar esi dzemdejusi

ina kikai , 2007-01-22 17:08:18

kur tad x palika?
Māsā vēl līdz šīm nepiedzemdēja?

saulle , 2007-01-23 23:02:36

abi mani bērni ir dzimushi Ogres Dz nodaljaa un es nevaru teikt nevienu sliktu vaardu - dr. Krustiņš un dr. Muravjova ir vienkaarshi lieliski aarsti, pirmo bernu pienjēma vecmāte Lana, otro vecmāte Inese; abas iejūtīgas un saprotošas - pilnībā uzticējos personālam un tas attaisnojās, bērnu ārste Jakovļeva - patīkama un zinoša. Bet galvenais, ka es jutos aprūpēta, uzmaniibas centrā - nevis viena no daudzajām, neskaitāmajām....

zane , 2007-03-22 22:13:34

Viss ir kārtībā ar Ogres dzemdību nodaļu, ja ir normālas, dabiskas, veiksmīgas dzemdības *( kādas man arī bija), tad nu esmu pilnīgā sajūsmā un saku, ka man ļoti, ļoti patika Ogrē ( labāk nekā Rīgā, Stradiņos, par kuriem arī nava sliktu vārdu). Vēl tagad siltas atmiņas par vecmāti Inesi, Lanu un dakteri Urtāni!
(gadījās arī pagulēt slimnīcā gaidīšanas laikā, kad redzēju visas vecmātes un secināju, ka man viņas visas patīk un likās pilnīgi vienalga, pie kuras gadītos dzemdēt ( nu varbūt mazāk gribētos Daci, viņa vairāk tāda didaktiska - būsim optimisti, mums nav slikti uttt. :) ))
Cita lieta, ka mani pašu saraudināja stāsts par to, ka mana draudzene savu mazuli dzemdēja vairak nekā dn, tai skaitā 5 h bija "darbs uz krēsla". Nesaprotams sadisms. Vai nu gluži tik ļoti jāieciklējas uz attieksmi- mēs netaisām ķeizarus pēc māmiņas lūgumiem.... Ja paši ārsti redz, ka kontrakcijas ir neregulāras, ka dzemdības sākušās ar ūdeņu noplūšanu, ka sieviete ir smalkiem kauliem, šauru iegurni ( mazulis bija krietni virs 4 kg), kādēļ nerodās idejas pašu ārstu galvās, ka kaut kas nav kārtībā?
šis nu ir jautājums, ko ļoti ieteiktu pārdomāt, izvērtēt Ogres dzemdību nodaļai.

paardoma , 2007-03-25 20:54:48

dzemdibas nesakas ar auglja udens noplushanu tas sakas ar regularam dzemdes kontrakcijam. ari riga, pec auglja udens noplushanas uzreiz neviens netaisa keizaru,nogaida lidz saksies dzemdes kontrakcijas un lauj sievietei dzemdet pashai,ja berna stavoklis ir labs

... , 2007-03-29 19:33:16

Esmu ĻOTI apmierināta ar savām dzemdībām Ogrē!!! Un nākamos bērniņus ar vēlētos sagaidīt tikai Ogres dzemd.nodaļā!!!

Ronis , 2007-05-06 18:31:09

Ronis - tad jau mēs tevi sveicam! kamēr te notiek diskusija tu jau rīkojies :)

lulux , 2007-09-15 12:47:27

Izlasot visadus spokustastus pat vairs berninus negribas.............(((((((

Annija , 2008-05-05 17:06:20

es ari esmu apmierinata ar dzemdibam ogres nodala....vecmate Vineta,ideali:)
un sliktas lietas notiek,visas slimnicas.cik cilveku tik atgadijumu.

zi-zi , 2008-07-06 20:17:18

Man bērns dzima 206.gadā, visu to labāko varu teikt par dežūrējošām māsiņām utt. Nesagaidot ārstu pašas uztaisija usg, lai paskatītos, kas par lietu, kas ne ne tā? Uzreiz sazvanjās ar nākošās maiņas vecmāti, jo pēc stundas paredzēta ārstu maiņa. Lieki neriskēja, nosūtīja uz ķeizaru. Vai Rīgā kāds ņemtu manu viedokli vēra, ja es teiktu, ka man tāda nojauta, ka nebūs labi, ja būs jādzemdē? Taisītu usg, lai pārliecinātos, ka bērns guļ pareizi?

Dace , 2008-10-19 21:46:32

Mans bērns dzima Ogrē,esmu ļoti apmierināta ar personāla darbu.Īpaši pateicos vecmātei Gerdai!!!!!!!!!!

Natālija , 2008-11-05 14:24:46

Kad mani mamma dzemdēja (1989g) Ogres dz nodaļas ārstu nevērības dēļ velkot mani ārā, bija aptinusies nabas saite ap kaklu, bet viņi tikai rāva un rāva, kaut gan varēja pārgriezt nabas saiti, un es gandrīz nosmaku... Tāka padomākjat, pie kāda ārsta gribat dzemdēt...

eze , 2008-11-25 19:37:40

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet