Pērkamā medicīna
. Slims cpensionārs ar lielām sāpēm tika palaists uz mājām no slimnīcas gaidīt nākamo neciešamo lēkmi (vai pēdējo stundiņu) ,jo nebij viņam tās naudiņas (gandrīz 400 ls) lai taisītu operāciju. Pēc nedēļas nespējot izturēt sāpes ,pacients bij spiests saukt ātros,likt dakterim aploksnē 100 aizlienētos latiņus lai tas piekristu uztaisīt operāciju ar akūtu diagnozi. (ap 40 ls) Vai tad itk tiešām medicīna ir tik beskaunīgi pērkama un pārdodama,ka aplaupa no pensionāriem pēdējo un iedzen vēl parādos ?
Tāda ir valsts politika, turpiniet balsot par terminatoriem.
Zinu reālu gadijumu:
Pensionārs ieliek aploksnē 10 Ls, dod dakterim, tas paskatās, atmet atpakaļ un saka: "Es "Prīmu" nepīpēju!"
Inga : TĀDUS vaig nostučīt uzreiz nekavējoties un skaļi ! Zinu pietiekami daudz dakterus labus un ne tik labus visādus , par cik pašam ir gadījies piespiedu kārtā pamācīties šo arodu arī pastrādāt :):) Ziņu čaļus kas ņem naudu un ņēmuši vienmēr , ņem gan 5Ls gan 10 gan 100 , tik cik dod JA DOD un saka "Ja vien tā nav jūsu pēdējā nauda" , ja atbilde ir JĀ tad neņem ne 5 ne 10 un ne 100 REĀLI esmu bijis klāt:):) Pats es gan ne reizi mūzā neesmu dakteriem neko PRIVĀTI maksājis JO izmantoju vienīgi komerciālu medicīnu , RĒĶINS + KASE = NAUDA , Publikas lielākie maldi ir vilkties uz VALSTS iestādi un maksāt kaut ko "Aploksnē" , bieži vien privātā iestādījumā TAS PATS maksā lētāk un bez jebkāda stresa un ne īpaši likumīgām darbībām:) KATRAM cilvēkam par savu darbu ir jāsaņem SAMAKSA , jūs paši mēdza strādāt PAR VELTI ? Kāpēc dakterim auxsti kvalificētam specam tas būtu jādara , aiz cilvēkmīlestības , pārtiek viņi no svaiga gaisa ? Ja valsts nolēmusi neko viņiem nemaksāt par viņu darbu manuprāt ir tiekai viena izeja PRIVĀTA medicīna , pasludina ka IESTĀDE vairs nav valsts bet PRIVĀTA un viss raksti rkinus un visi uz kassi , ir nauda ārstējies nav nu ko padarīsi nesmu redzējis kads kuram nav naudas samaksāt DAKTERIM dotos pie TAUTAS KALPIEM ko pats ievēkējis un mestu tiem ar akmeņiem vai badītu ar mēslu dakšām bļaudams SAMAKSA MANAM DAKTERI nevis nopērc kārtējo mersi vazājies pa pasauli ŠĶĒRDĒ to naudu kas bija Jāsamaksā MANAM DAKTERIM par manu ārstēšanu :):) Tās milzu algas un milzu tēriņi ko TAUTAS KALPI šķērdē , ir tā nauda ko viņi nesamaksā Dakteriem , Policistiem , Ugunsdzēsējiem utt. Katra slēgtā sabiedriskā transporta līnija nenozīmē ka valsts TAUPĪS tās nozīmē ka kāda Valsts / Pašvaldība utt. ierēdnis varēs palielina sev algu vai kā citādi šo pārpalikumu notrallina.
ir tādi unikāli eksemplāri, kas nemaz nerunā ar pacientu, kamēr nedabon kādu aploksnīti ar naudiņām. Ko Lunis ieteiktu darīt ar tādiem fruktiem? man jau gribētos kādus pāris tādus publiski pakārt, bet diemžēl nau atļauc.
Jums ir problēmas??????Tās atrisinās Tautas Balss!!!!!
:):) , 2010-09-03 13:21:00 , NEAPMEKLĒT:) Iesaku izmantot PRIVĀTU medicīnu ļoti daudzos gadījumos sanāk LĒTĀK nekā Valsts iestādījumos galvenais saprotamāk un noteikti racionāla :):) Galvenais viss skaidri redzams saprotams un ZINĀMS :):) Ja man skaidri nevar pateikt CIK MAKSA es neizmantoju tādus pakalpojumus REĀLI eju prom un citie ar iesaku tā darīt:):) Ja precei nav cenas ta NAV JĀPĒRK :):)
Piekrītu Lunim, es izmantoju tikai ARS un Veselības centra 4 pakalpojumus, glabāju čekus un sniedzu VIDam deklarāciju, lai atskaita naudu. Daudzi saka, ka es esmu buržujs, ka eju uz tādām iestādēm, toties tur ir labi speciālisti, visi pakalpojumi ir ar noteiktām cenām, nekādu mulsuma brīžu, kad nesaproti, vai ir jādod kukuļi, un beigās nemaz dārgāk nesanāk.
Ir jau liela daļa, kas nevar samaksāt 15-20 ls par Privāto vizīti vien....:(
ai ai : Esat piemirsusī ka PRIVĀTIE piedāvā ārstēties uz kredīta , piekam tā būs pilnīgi legāla nauda ko var gan ATGŪT kā ārstniecības izdevumus un vēl VIS KAS. Privāts nav dumjš viņam vaig laik klients ir APMIERINĀTS un taisa labu reklāmu :):) Ārstu jāizvēlas pēc principa IZĀRSTĒ nevis "Lēti" :) Pie privātajiem bieži vien pieejami paši spicākie dakteri , piemēram tur kur es eju kad vaig praktiski VISS speciālisti ir Valsts slimnīcu nodaļu vadītāji vai medicīnas akadēmijas mācībspēki :) Neesmu es palieku skops vai trūcīgs , man vienkārši NAV LAIKA 101 rez vazāties pie dakteriem tieši papēc man vaig nevis sēdēt RINDĀ / ĀRSTĒTIES MENEŠIEM bet gan visu vaig TAGA un UZREIZ man nav darbalaika un brīvdienu tapēc katra dena ko es nestrādāju man DARGI MAKSĀ tapēc staigat pie sazin kadiem letiem valsts dakteriem man DARGI IZMAKSA man vaig pozitīvu efektu TAGAD UN TULĪT !
nezinu gan, kā pensionārs, kam minimālā pensija, varēs atmaksāt kredītu. paēdušais nekad nesapratīs neēdušo, veselais slimo. Dzīvo tur savos augstumos, un nemaz nezin, ka procentuāli lielākā daļa latvijas iedzīvotāju pat pie parastiem dakteriem nevar aiziet, un viņiem pat vizīte 3...5 Ls ir daudz, jo tad nesanāks ceļam uz darbu, vai samaksāt par dzīvokli, vai par bērnu pusdienām, vai..vai..
un ne tikai pensionāriem ir šāda situācija, un nevajag teikt, ka tā ir sliņķiem, ir cilvēki, kas strādā garas stundas, sitās no visiem spēkiem laukā, bet dzīvo pusbadā, bez jebkādām iespējām pat aizbraukt uz teātri, ekskursiju utt.
kad vienreiz tas resnais gals sapratīs, ka situācija ir pabriesmīga, un ir tautas daļa, kas no 90.tajiem tā īsti nav ne paēdusi, ne pie dakteriem gājusi
Jana, runa ir par izvēli - maksāt aploksnē vai iet uz maksas medicīnu. Ja jāmaksā, tad labāk oficiāli labam ārstam ar iespēju naudu caur VID atgūt.
Jana : Diemžēl jānomainās paaudzēm lai cilvēki saprastu ka DAUDZ STRĀDĀT nenozīmē DAUDZ IZDARĪT rezultātā saņemt pietiekami daudz līdzekļu :( Ja nevar samaksāt par dzīvokli jāmeklē lētāks , nevar izbraukāt jādzīvo tuvāk centram. Ejot uz vēlēšana jādomā ko vēlē , ja peķšņi ievēlētais piemirst ko solija TAS viņam jāatradina. Kāpēc kad bija saucama lietussargu revolūcija skandelējās tik daži desmiti tīņu un dzērāju ? Visur citur ja runa ir par sociļaām lietam un nekārtība parasti troksnis un postījumi ir DAUDZ DAUDZ lielāki :):) Tas nozīmē ka VISIEM VISS PATĪK . Gribi pateikšu kas būs pie varas pēc patreizējam saeimas velšanām ? Prognozēju ka stulbāka elektorāta daļa ievēlēs 2 dominējošos spēkus PCRVL un VISU LATVIJAI un te vismaz gadu nevarēs satadīt pat valdību un pēc ~ gada mums būs jaunas velēšanas ES to peredzu ar 70% varbūtību ka ta būs :):)
Ko nu te muldat, ko tad darīt tiem tukstošiem cilvēku, kuru profesijās un darba vietās maksā iztikas minimumu vai tuvu tam. Ar saviem nulles iekrājumiem studēt citu specialitāti? Diez vai tiem tūkstošiem cilvēku pietiktu ideju da citu darbu, kur var MAZ STRĀDĀT, DAUDZ IZDARĪT, un rezultātā nopelnīt vismaz cilvēkNEPAZEMOJOŠU atalgojumu, lai nerastos vispār šāda situācija, ka cilv nav naudas elementārāko lietu, t.sk. veselības aprūpei.
Es Luni saprotu Tavu mesidžu, un pati dzīvoju tieši pēc tādiem pašiem principiem, bet man vienkārši ir TĀĀĀĀĀDA DUSMA par tiem, kas knapinās pārtikai, komunālajiem maksājumiem, kas cieš sāpes un netiek līdz tam zobārstam, vai citam ārstam, kas no padomju laikiem grib bet nevar atļauties aiziet uz teātri, nesatiekas ar radiem jubilejās, jo nav jau naudiņas ne transportam, ne cienastam, audzina bērnus, kurus nevar palaist pulciņos, kas vai nu iegrimst apātijā un kompleksos, vai klīst bezmērķīgi pa ielām. Man ir ļoti skumji par šo sabiedrības daļu, un tā nebūt nav alkoholiķi, vai cilv, kas negrib strādāt.
Vai kādreiz mūsu valsti vadīs cilvēki, kas aizdomāsies par šiem cilvēkiem.