Gribu pasūdzēties par Dr. Čibli

Gribam Jums pastāstīt kārtējo reizi par Ogres rajona slimnīcu. Esam ļoti sasutuši par
dežūrējošo ķirurgu Dr. Čibli, kurš dežūrēja naktī uz 26.jūniju. Atvedām 6 gadus veco
dēlu, kurš iepriekš bija nokritis un sasitis kāju (ceļgalu). Viņš raudāja un sūdzējās par
lielām sāpēm. Lai nebūtu nakts laikā jāsauc ātrā medicīniskā palīdzība - dēlu
aizvedām paši. Tas viss notika 3 naktī, tad tika izsaukts uzņemšanā dežūrējošais
ķirurgs, kurš pavirši apskatot bērnu konstatēja, ka tas ir ceļgala iekaisums un
piedāvāja palikt slimnīcā. Uz ko es atbildēju vai tagad tiks veikts rentgens, bet viņš uz
manu jautājumu atbildēja: "Ka tas nav nepieciešams pie iekaisuma un, kad to naktī
nevarot izdarīt. Vienīgais, ko rīt no rīta darīs - noņems analīzes". No stacionāra
atteicos, jo rīt no rīta varu visu to pašu izdarīt poliklīnikā. Ķirurgs atbildēja, tad kāpēc
jūs braucat nakts laikā un mani modinat? Gribētos zināt - vai tad Ogres rajona
slimnīca ir personīgā guļamistaba vai tomēr palīdzības iestāde? Bet uz manu
jautājumu " Ko mums darīt ar lielām sāpēm?" atbildes vietā bērns dabūja
pretiekaisuma un pretsāpju svecīti. Pasakot paldies, paņēmu bērnu un braucām
mājās.
No rīta devos atkal ar raudošu bērnu uz Ogres poliklīniku, kur uzreiz ķirurgs nosūtīja
uz rentgenu, konstatēja lūzumu un uzlika puikam ģipsi. Mēs zēna vecāki gribam
pateikt LIELU, LIELU paldies Dr. Kārlim Rudzātam, kurš bija ļoti pretīmnākošs un
saprotošs.
Derētu izvērtēt Ogres rajona slimnīcas dežūrējošā ķirurga amata apraksta
pienākumus - vai dežūras laikā var gulēt un asi atbildēt, kapēc modinat, ja nevēlaties
palikt slimnīcā?
Vai tiešām vērts ļaut strādāt tādam ķirurgam no, kura nevar sagaidīt palīdzību? UN
VAI TIEŠĀM VAJAG ATKĀRTOT GULBENES NEGADĪJUMU, KUR PAVIRŠĪBAS
DĒĻ BOJĀ GĀJA ZĒNS???

ivette , 2009-06-26 15:03:36

tak Ogres slimnīca atkal paspīd

xxx , 2009-06-26 15:19:14

Man ar dēlu bija gandrīz identisks gadījums, tikai sešos vakarā, pirms pāris gadiem, ar šo pašu ārstu. Uzstāju, lai veic rtg, izrādījās, ka ir lūzums, saņēmām atbildi, ka bez imobilizācijas var iztikt. Es rīkojos aktīvi uzreiz. Iesaku meklēt palīdzību MADEKKI, jo savādāk mēs sevi nespējam nosargāt. Lai likvidē Ogres slimnīcu, jo jau tagad uzreiz braucam uz Rīgu pēc palīdzības.

... , 2009-06-26 15:54:04

Ar katru reizi arvien trakāk un trakāk. Žēl bērnu, kurš visu nakti mocījās sāpēs, kuras ātri konstatējot varēja arī nebūt...

ivette , 2009-06-26 15:54:58

Tūliņ Iksiņa nokops konfliktu

Lops , 2009-06-26 16:14:12

Man arī līdzīgs gadījums pirms pāris gadiem - nokritu un ļoti sasitu roku. Sāpes nepārgāja, devos uz slimnīcu, paspaidīja, pateica, ka sastiepts, ielaida pretsāpju šprici un vēl paņirdza - ko skrien dēļ tāda sīkuma? Kad sāpes nepārgāja 2 nedēļas, ģim.ārsts nosūtīja uz rentgenu, konstatēja atslēgas kaula lūzumu un brīnījās, kāpēc neesmu savlaicīgi griezusies pie ārstiem, lai roku varētu iesiet un normāli sadzītu.

SIDA , 2009-06-26 16:50:43

Ja likvidēs ogres slimnīcu, tad līdz tuvākai palīdzībai (rīgā), var arī neaizbraukt. Man neliekas pareizi viena ārsta kļūdu automātiski pārnest uz visu iestādi, kur strādā cilvēki, kuriem par svešām kļūdām nav jāatbild. Iedomājieties, viņiem nav patīkami lasīt ka "Ogres slimnīca saks", ja viņi paši pie tā nav vainīgi. Dr. Čiblis nav slikts speciālists (savā jomā), bet, ja ir tik nopietnas pretenzijas, tad neba interneta portālā tās var atrisināt. Ivette, puikam sāpīgi būtu šā kā tā, pat ja ģipsi uzliktu naktī. Ģipsis sāpes nenoņem. Pie tam vēl, repozīciju bieži vien uzreiz neveic, dažreiz pat pēc dažām dienām uzliek ģipsi (to var apstiprināt daudzi, kas iedzīvojās lūzumos). Cik ārstu, tik viedokļu, nezinu vai ārstam var pārmest neizdarību, jo tika piedāvāta stacionēšana, kas paredz ne vien izgulēšanos slimnīcas gultā, bet arī atsāpināšanu un citu aprūpi...

... , 2009-06-26 18:43:13

par savu pieredzi ar Dr. Čibli varu teikt tikai labu. Njā, visādi notiek. Vabrūt viņam zināms bija, ka šajā gadījumā, lietojot pretsāpju zāles, var gaidīt rītu un rentgens nav steidzams. Veseļojaties!

hmm , 2009-06-26 18:52:31

Es nu gan neatstātu bērnu slimnīcā. Visdrīzāk neviens ar viņu nenodarbotos. Būtu vienkārši nobijies svešā vidē. Pati biju slimnīcā padomju laikā 15 gadu vecumā. Mani ārsti aizmirsa kādu nedēļu kamēr māte sacēla skandālu. Un es atceros savas asaras un bezpalīdzību.

Tija , 2009-06-26 20:43:36

Dr.Čiblis ir ļoti labs speciālists savā jomā.Un tas RTg šajā gadījumā naktī neko vitālu neatrisinātu, 8.00 atnāktu labotrants un visu paveiktu. Jā, attieksme.. ķirurgi pārsarā ir tieši un konkrēti, bet tas nenozīmē - neiejūtīgi.

ilze , 2009-06-26 20:56:00

Tieši tā , lai tad arī strādā Čiblis savā jomā, man arī pāris gadu atpakaļ bij līdzīgs gadījums, kā rezultātā roka pa pusei nejūtīga:((labi ka Rīgā 'mikroķirurgi vismaz kaut ko spēja izdarīt lietas labā.

es , 2009-06-26 21:04:02

he... kur tad ņemt tos super speciālistus, kas būtu ar mieru mācīties 20 gadus (vidusskola + augstskola + internatūra) un pēc tam strādāt par algu, kuru saņem normālā firmā vidusmēra sekretāre? (tas tāds retorisks jautājums, man pret Čibli nav iebildumu - labs speciālists, turklāt vairākos profilos). Neiespringstat, ar tādu valsts pieeju, drīz Ogrē nekādu med. palīdzību nakts vidū nevarēs saņemt (tikai poliklīnikā un dziednīcā). Varēsim ar grieztām brūcēm, kuras bez ārsta palīdzības turpinās asiņot, šūt Rīgā. Un nevajag domāt, ka tur mūs gaidīs ar atplestām rokām. Jau tagad jātup neizbēgamās rindās... bet griezta roka, lauzti pirksti, salauzti deguni - tie ir tādi sīkumi, kuru dēļ pie jums uz Ogri no Rīgas neviens netrieksies. Varēsim kāpt vilcienā (meklēt auto/taxi/prāmi utt) un braukāt pa Rīgu, meklēt ārstu, kas nepasūtīs nafig noslogotības dēļ.

Iksiņa , 2009-06-26 22:26:01

Interneta portāls ir tikai sākums, turpinājums sekos:( Gribas zināt, kā to visu pamatos Dr.Širovs, jo no man zināmiem avotiem rentgens Ogres rajona slimnīcā strādā 24 stundas diennaktī. Priekš kam tāds ārsts, kas nepilda savus darba pienākumus un nesniedz medicīnisko palīdzību?!? Ja nemāk strādāt vai negrib, tad lai iet prom. Noteikti parūpēšos par ķirurga reputācija - šis raksts ir tikai iesākums visam....

ivette , 2009-06-26 22:26:14

Iesākumā izbļaustīsies šeit? Nopietni cilvēki tā nedara, ka nedabū iekšā...

lebron , 2009-06-27 00:27:30

Kā var apvainot cilvēku,kas tiešām savos uzdevumu aukstumos.Par dr.Čibli nevienu sliktu vārdu nevaru teikt.Cik man nācies saskarties tik izpalīdzīgu ,saprotošu,zinošu cilvēku vēl vajag pameklēt.

************** , 2009-06-27 09:45:17

Nu tas viss, lai paliek uz viņa paša sirdsapziņas...

ivette , 2009-06-27 09:56:16

Kāda vadība, tādi padotie.Par naudu kustās ātrāk.

... , 2009-06-27 10:03:08

Ja jau viņš būtu savos uzdevumu augstumos, izpalīdzīgs, saprotošs un zinošs ārsts - pēc raksta spriežot, tad jau uzreiz būtu atklājis, ka bērnam ir lauzta kāja nevis iekaisums. Manai ģimenei arī ar viņu ir bijusi negatīva pieredze. Runājot par naudu - tad jau tas liecina zik zemu ir kritis, ja uz bērna rēķina grib nopelnīt naudu. Sabiedriskais fuj

bumbina , 2009-06-27 10:07:27

Mīļie vecāki,rasktiet Veselibas inspekcijai,lai izskata arsta atbilstibu šim amatam un kvalifikaciju :)

VECAKIEM , 2009-06-27 13:53:21

Egilam Harasimjuka k-gam
Veselības inspekcijas vadītājam
Ieriķu iela 3, Rīga, LV-1084

V. Bergai
Veselības inspekcijas
Kontroles pārvaldes vadītājai
Sadovņikova iela 20, Rīga, LV1003
Par to visu aprakstoša veidā uzrakstiet VI, lai izskata šo konkreto gadijumu. Ieteikums,nerakstiit vel vienu vestuli Ogres slminicai, pietiks ar vienu vestuli Veselibas inspekcijai!! Un pietiks mums letiņiem samierinaties...PIETIKS nav ar neko jasamierinas,ir jacinas par savam tiesibam saņemt kvalitativu veselibas aprupi,vai kadi laiki musu valstii ir - Krize vai bads !!!! Par to saņem algas arsti,lielas vai mazas tas ir cits jautajums,ja nepatik,lai iet bietes kaplēt :)

To VECAKIEM!!!!!! , 2009-06-27 14:01:59

Ogre atkal TOPĀ!Par Ogres slimnicu labu neko negribu teikt ,jo tur pat nagus nogriezt nevar uzticēt .Kādu laiku atpakāl arī bija darīšana rentg.māsa D.ČAkova tikā izrauta no m';ajas dežūras .Pirms r-gena dabūju atklausīties visu ko,,,,,,,,, ka viņa ar aci redzot ,ka nekā man tur nav .Pēc r-na izrādījās kājai līzums 2 vietās ...Tā luk!

Milda , 2009-06-27 18:29:21

Mildiņ, slimnīcas nesajauci? Kāda vēl čakova?

... , 2009-06-27 20:03:29

Pāši vainīgi, ķengājat tik tālāk un tiešām brauksiet uz Rīgu un tur slavenajā visu varošo ārstu paradīzē neviens Jums neļaus neko tamlīdzīgu uzrakstīt, domājat, ka iegūstot ārsta grādu pēc pusnodzīvotas dzīves smakojošos slimnīcu gaiteņos nenākas kļūdīties?Un man kā mātei būtu prieks, ka viss beidzies labi, lai otra dārzā akmeni met tas, kurš nekad nav kļūdījies...Dr.Čiblis man izoperēja appendiksu, tiku mājās jau trešajā dienā, nevienu sliktu vārdu no šī tolerantā, godprātīgā un korektā kunga nedzirdēju, dzirdēju tiešas atbildes uz saviem jautājumiem.Es neaizstāvu, tik paskatoties no malas šķiet, ka viss ir tik šausmīgi slikti pēc Jūsu teiktā, ka visiem slimnīcā jānoņem diplomi un jālaiž iekšā, lai melnādainie mūsu slimos apkopj- ups, diemžēl tie ar te neko nav pazaudējuši, jo citur pacienti saprot kādu darbu dara ārsts, un kā jāuzvedas pacientam( ne jau par naudu iet runa, citās valstīs ar to problēmu nav- attieksme ir lielākā sabiedrības sāpe), Tu nāc pēc palīdzības- un tādu dabū, jo parakstot zvērestu katrs solās dziedināšanu veikt pēc labākās sirdsapziņas un sava objektīvā vērtējuma...Un par kvalitatīvo veselības aprūpi- cīnaties, nesamierinaties- smieklīgi vārdi. Jums ir tiesības to saņemt, bet kādā paskatā un ar kādiem vārdiem mēs policijas darbinieki "Jūs" nogādājam slimnīcā pēc palīdzības?Un no darbiniekiem neesmu ne reizi dzirdējusi, ka atnāktu un pēcāk atvainotos par izteiktiem ...nepieklājīgajiem vārdiem. Nebūt nesaku, ka tie kas šeit raksta ir no to cilvēku kategorijas, bet...sabiedrība ir degradējusies, visa- ieskaitot Jūs cienījamie un ne tik ļoti cienījamie čatotāji, Jūs gribat brīnumus no citiem, bet paši ne.... neko pat tādu nevarat izdarīt....Bietes kaplējām mēs visi un vēl kaplēsim, vēl tiksimies tajā biešu lauku, un kaplēsim!
Māmiņai- katra sevi cienoša un savu bērnu mīloša māte sava bērna labā darītu visu.Pārmetumu nav par naidu, tik vai tāpat kā tiesu medicīniskā ekspertīze mirušajam šī publiskā apriešana Jūsu bērnam palīdzēs lauzto kāju sadziedēt? Mums Policijas Akadēmijā mācīja, ja kaut kas ne tā- saki acīs..Jo tam kam Tu saki, sāp dubultā un ja teiksi pa tiešu, gūsi apmierinājumu savai neapmierinātībai un baudu...
Bērnam- turies mazais.Pasaule ir nežēlīga.Lai Tevi nosargā!
Pārējiem- turpiniet riet...

Lauma.G. , 2009-06-28 13:12:21

Vai daudzu domas nemainīsies, ja uzzinās , ka par lūzumu celī ir samelots! Gudrais dakteris K.Rudzāts tā teikt nokļūdījās. Lūzuma tur nav, taču cik noprotu nejau tas bija svarīgākais! Galvenais jau apspriest mediķus, jo paši neko jēdzīgu droši vien vispār nemākat un arī nejēdzat. Bet tracis ir uztaisīts, o jā!Tas ir super!

zinošā , 2009-06-28 13:13:18

Malači, tā teikt- aita iekviecās un aunu bars pakaļ.Tiešām SUPER.

Lauma.G. , 2009-06-28 13:47:02

Nu nezinu gan, kā rentgena bildes var sameloties, ja nu vienīgi samainītas ar kādu citu...

ivette , 2009-06-28 14:12:48

Vai māmiņa paškritiski atzīst, ka bērns sasita kāju pirms 2-4 dienām, bet veda naktī 3? Var izteikt līdzjūtību nevis māmiņai, bet bērnam! Māmiņas radinieks ir Ogres rajona neatliekamās palīdzības feldšeris A.Saulītis. Vai viņš pa šīm dienām skatījās bērnu, vai arī piedalās sūdzību sacerēšanā? Runājot par rentgenu. Falsifikācija ir smieklīga.Izlasiet līdz galam rentgenologa slēdzienu. Vai tiešām paģiras beidzās pēc vairākām dienām, lai tad sāktu domāt par bērnu?
Ir cilvēki, kas neredz savās acīs baļķi, bet meklē skabargu pie citiem.

zinošā , 2009-06-28 14:32:05

Super, tagad varbūt sūdzamies bāreņtiesai par nolaidību pret savu nepilngadīgo, apgādībā esošo bērnu, nespēju nodrošināt saulainu bērnību? Un otra lieta- ieteiktu Dr.Čiblim vērsties instancēs par goda un cieņas nomelnošanu un apmelošanu, kā zināms to letiņi pieprot- riet bez jēgas, un to soda ar diezgan skaistām summām, ko arī radinieki nepalīdzētu savākt:)))) Fiasko Jums.Es jau neaizstāvu, tik sabiedrība tiešām ir degradēta...

Lauma.G. , 2009-06-28 17:30:07

Cik zinu ,trauma notika pirms dazam dienam.Kapec bernu neradija arstam pa dienu?Mana izpratne darbs dzila nakti saistits ar negadijumiem,asam saslimsanam,nelaimem...Mediki strada nepartraukta cikla 1.5 diennaktis!!

antons , 2009-06-28 18:34:09

Sudzibas autore draud "parupeties"par arsta reputaciju!!!!Nu tas gan par trauku!!!

dd , 2009-06-28 19:09:19

Ja,esi arsts,tad nelasi šos viedoklus!!Nav ko aizstavet nevizigu med. aprupi ;)

to Laumai , 2009-06-28 19:30:07

anton, kā tu tik smalki visu zini?

*** , 2009-06-28 21:37:37

Cien mani uzrunātāj- nebūt neesmu ārsts, ne tā mana sapņu profesija, ne aicinājums...

Lauma.G. , 2009-06-28 21:54:37

Nu manu tēvu vispār Čiblis 'nogalināja" tandēmā ar gudro Kaktiņu!!!

jaa , 2009-06-29 09:47:54

Liekas , ka tavu tēvu " nogalināja " tava paša attieksme pret dzīvi ...

zinošā , 2009-06-29 18:54:27

Zinošā, šķiet, ka tu esi visu zinošā:D

*** , 2009-06-29 23:27:45

Nu man ar pieredze ar Ogres kirurgiem slikta.
Pirms 2 gadiem salauzu apaksdelnas locitavu (ta vismaz vini konstateja :D). Gimenes artse uzreiz izsauca atro palidzibu, jo redzeja, ka pats es nekur netiksu (reali lidz gibonim nebija talu), kamer pie gimenes arstes tie tik laipni, ja, ja, saspriceja pretsapju zales, vedis uz ogres polikniku. Cela vini man vispar nevienu vardu vairs neteica, iebrauca Parogres benzintanka un saka apspriest, kurs grib saldejumu :D laikam gan beigas tik viens panema, nu tad gan uzreiz uz polikliniku. Aizved no sakuma uz reiz pie kirurga (Haralds, laikam, tads vecuks bija), tas saka, lai ejot uz rengenu. Ok, aizeju uz rengenu, tur apmeram 3h nosezu rinda, uztaisa rengenu 9tur gan bija sapratigs cilveks, kas to rengenu taisija, visadi palidzeja to roku nolikt, ka vajadzeja, jo pats to galigi nevareju), eju atpkal pie kirurga tur atkal nezeliga rinda, labi pec kadas pusstundas mani palaida bez rindas 9cilveki laikam redzeja, ka man ir diezgan sudigi). okej ieeju pie vina, tur man uzreiz apskatas rengenu- saka, es te neko izdarit nevaru, jaejot uz slimnicu, tur man cits arsts sagisesot (juris, ja nemaldos, tads ap 40 gadiem un brillem). aizeju, tur uzreiz liek pagaidit uznemsanas nodala un var dzirdet, ka 2 sievietes un tas kirurgs sarunajas- masinas, vai kas vinas tur bija saka- ne nu liekam vinu ieksa, negribas man sodien vinu tur skatities, lai pagaida. nu tad gan man baigas dusmas uznaca :D par laimi kirurgs tomer nolema uzreiz taisit. iedeva vietejo narkozi, kko tur sabidija, uzlika gipsi, lai braucot pec 3 dienam uz polikliniku. ta ari daru, tur atkal harolds, uztaisu rengenu, saka, nepareizi salikts, jataisa repozicija, bus atkal jaiet uz slimnicu, bus pilna narkoze, bet jau taja pasa vakara laidosot maja. nu tur aizeju, saka pavisam, ko citu bus japaliek brivdienas slimnica, taisot tikai pirmdien, ieliek mani palata, pec stundas atnak masina, saka taisot tomer sovakar, labi mano nogerbj uzliek uz ratiniem aizved uz operaciju zali. tur viens virietis prieksa man (sakarigs calis, viena palata gulejam, zem gradiem bija kaju izlauzis :D ), kkada sievete saka nu pagaidi, uzliksim tev muziku, lai nav garlacigi. zarons vienkarsi nezeligakais, es vel kkada halata un sega pa virsu, muzika beidzas pec 20 minutem (kasete loaikam beidzas :D ). Gaidiju apmeram kadas 4h, katra gadijuma uz slimnicu aizgaju ap sesiem, saka operet, kad saka jau tumst. narkoze gan bija efektiva :D pamodos, kad veda jau palatu, neviens neka neteica par majas laisanu, godigi sakot man ari negribejas, pec narkozes nezeligs nogurms bija un miegs naca. ta ari tulit atsledzos. sestdien neviens arsts neaca, kaut kada masina tik dezurejosa staigaja, prasu man teica, ka sodien laidsot majas, vina saka, ka bez arsta neko nevar izdarit, un pec tam man visu liaku piekasijas, uj tas jau puisis, kurs jau majas... beigas tik pirmdien majas tiku! pec menesa gipsi nonema, atkal taisija rengenu, tagad polikinika bija tas juris, sis uz to rengenu skatijies apmeram ar tadu sejas izteksmi- eee kas tas tads? a ka ir jabut? papetija, teica lai pec nedeles atbraucot pie harolda. aizbraucu, tas palocija, teica viss ok. nu ta ari beidzas visi piedzivojumi ar ogres slimnicu. bet roka ir saugusi nepareizi, reizem sap (loti minimali gan). vairak gamn pie kirurga neiesu, lai ir ka ir, jo netrauce. bet nu ar visu sito cakaresanops tapat nepareizi saauga.

gurkjis , 2009-07-03 14:29:53

nu persdonīgi man, pie nieres iekaisuma, mēģināja pierunāt izoperēt aklo zarnu.... lai gan analīzes ne izmeklēšana par tā nepieciešamību neliecināja. vienkārši bija stipras sāpes sānā. tas pats "lietpratējs ķirurgs" dr. čiblis.

jaunkundze , 2009-09-01 13:59:34

Ciblis loti slikts kirurgs es ari atskreju nakti uz slimnicu sausmigi sapeja kaja vins teica, ko nevareji lidz ritam pagaidit un aiziet uz polikliniku, es ari gaju pie Sirova sudzeties. vajag atstat Ogre tikai labus arstus bet ne tadus ka CIBLIS.

Liene , 2009-09-22 19:41:02

Polikliinikaa pie kasses cenraadis ira prieksh kakiem domaats !! Pie dermotologa bez noriikojuma rakstiits 6.00 Ls bet man 10.00 Ls paprasiija !!Un ja juus ejat uz rengenu tad sakat ka pa celjam jau uz polikliiniku bijis negadiijums tad tas maksaas 2.00 Ls ar kirurga nosuutiijumu .Es no kirurga gaaju nofotagrafeet ribas un ja trauma ira veca tad neliidz nekaadi noriikojumi cena ira 10.00-15.00 Ls. Burzuaazija Rulleeeeee

Raimonds , 2010-05-13 17:04:51

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet