pediatre, kas atbalsta homeopātiju

Labdien, jautājums māmiņām. Gribētu uzzināt, kura no visām Ogres jaukajām pediatrēm atbalsta homeopātiju kā alternatīvu ārstēšanās metodi un neiebilst, ja bērns tiek paralēli ārstēts arī pie homeopāta?
Varbūt pastāstiet par to pediatri, kas jums šobrīd ir, un kāda ir viņas attieksme uz to, ka vediet paralēli savu bērnu pie homeopāta? (jautājums, protams, tām māmiņām, kas tā dara)
Pastāstiet, lūdzu, arī negatīvu pieredzi, ja tāda ir!
Ļoti, ļoti aktuāla šī tēma tieši tagad!
Paldies jau iepriekš!

Laura , 2008-09-23 15:53:01

Kāpēc tev vispār jāved bērns pie pediatra? :) Ved uzreiz pie homeopāta! Jebšu tomēr gribi nodrošināties lai ir kāds, kas izraksta antibitikas, ja gadījumā homeopāts nelīdzēs? :))

Iksiņa , 2008-09-23 16:24:36

Hmm... bet homeopāts taču nevar būt par ģimenes ārstu! Kaut kad es jau jautāju par šo jautājumu, un tas ir tas, ko man teica. Ja redzu, ka ir smags slimības gadījums, es eju pie oficiālā ģimenes ārsta, bet, ja redzu, ka tradicionālā medicīna dažā labā lietā nav palīdzējusi vai ir līdzējusi ļoti vāji, tad - gribu vērsties pie pediatra. Taču šobrīd mūsu dakterītei ir nostāja tāda - vai nu ārstē pie manis, vai nu pie homeopāta un atpakaļ nenāc. Nesaukšu vārdā, bet gribu izzondēt un, iespējams, arī mainīt esošo pediatri. Esmu dzirdējusi no citām māmiņām citās pilsētās, cik viņām laipnas, pretimnākošas dakterītes, kas "sadarbojas" ar homeopātiskajām metodēm/mācībām un nenosoda vecākus, ja tie izvēlas pamatā ārstēties pie homeopāta, bet paturēt pediatru - tieši tā - nopietniem gadījumiem, izziņām, nosūtījumiem uz kādām izmeklēšanām, etc.

Laura , 2008-09-23 16:42:23

"...tradicionālā medicīna dažā labā lietā nav palīdzējusi vai ir līdzējusi ļoti vāji, tad - gribu vērsties pie pediatra..." <-- kļūda - homeopāta!

Laura , 2008-09-23 16:44:14

Bet kā lai atrod to īsto pretimnākošo dakteri, kas māmiņu atbalsta nevis nosoda ar pārmetumiem? Tāpēc jau man ir ļoti svarīgas šīs te jūsu - Ogres māmiņu - atsauksmes par jūsu esošajiem pediatriem.

Laura , 2008-09-23 16:46:52

Dr. Linde. Ļoti pretimnākoša un saprotoša. Vedu bērnus pēc saviem ieskatiem pie viņas vai pie homeopātes.

Samanta , 2008-09-23 17:04:51

Es eju un savai dakterei neko nesaku, jo viņai īpaši arī nekas neinteresē.

a , 2008-09-23 18:42:14

shausmas trakaa maate :/ homeopaatiskie lidzeklji tak jau sen ir peiradiits ka ira pilniigaakaa kraapshana :/

donalds daks , 2008-09-23 19:15:50

Homeopātiskos līdzekļus iesaku lietot profilaktiski nevis ārstnieciski, kas var samazināt ( varbūt) saslimšanas skaitu. Be cik esmu klausījusos mammās, kuras ārstēšanā lieto homeopātiju, tad vienalga viņas nonāk pie tādām pašām saslimšanām, kā manējie, kuri homeopātiju lieto dažreiz un pārsvarā profilaktiski. un tik tiešām, ja tu homeopātiju lieto profilaktiski, tad savai pediatrei var par to nestāstīt, jo ja esi slims, ārsts orientējas uz tradicionālo medicīnu, lai palīdzētu. MEDIĶIS.

BB , 2008-09-24 08:33:40

Nespriedelējiet par tēmu homeopātija- mūsu ģimene jau daudzus gadus pārliecinās,ka tam ir ļoti labi rezultāti, vajag tik normālu speciālistu un viss ir ok, nekādu zāļu. Tas nav tā - šodien riju graudus, daru ko gribu - rīt jau būšu vesels, vajag pacietību un labu sadarbību ar homeopātu.Pietikami daudz starp ārstiem arī nezinīšu.

+++ , 2008-09-24 10:26:34

Lieta tāda ka Latvijā nav īsta homeopāta. Vai jūs esat redzējuši homeopāta bībeli Materia Medica. Tā ir tāda ļoti bieza grāmata, ar visām homeopātiskajām zālītēm. tad nu lūk, kas der vienam, neder otram. un manā uztverē labs homeopāts tas ir kā minimums 25 gadu mācību un prakses pie kāda cita homeopāta, nevis 20 veidu graudiņi katram gadījumam.
Esmu savu bērnu vedis pie 3 homeopātiem. Rezultāti? Pirmais homeopāts - sākās klepus. (jūs teiksie tīrās?, nu tad lai labi jums tīrās)Otrais homeopāts - ar zvaigžņu palīdzību deva zālītes, bezmaz vai pats jauca, un rezultāts, astmas lēkme, slimnīca, un sistēma tikai palīdz otrajā dienā. Trešais homeopāts - bez rezultāta, dodiet, to, dodiet šito, bet bērns kā klepo, tā klepo. Pēc pusgada cīņas ar visiem šiem dakteriem, pēc pusgada nakts un rīta klepiem, kas ilga ik pēc 5 sek, mēs sākām lietot tradicionālos līdzekļus, jā pūtām neveselīgos inhalatorus, dzērām zāles, bet viss tas murgs beidzās.
Neskatoties uz savu rūgto pieredzi, es vēl joprojām homeopātiju uzskatu par ļoti interesantu un dievišķu zinātni, jo kā gan 1000 kārt atšķaidīts sīpola piliens, kuršsen jau vairs nesatur vielu, bet tikai informāciju, var palīdzēt iesnām? Var, un tas ir neticami. Bet kā jau sākumāminēju, lai kļūtu par īstu homeopātu, ir pus mūžs jāmācās, tāpēc iesaku jums skatīties pēc tā cik jūsu homeopāts ir peiredzējis, un jo viņš vecāks gados, jo pieredzējušāks var būt.
Esmu izdarījis sekojošu izvēli, savu bērnu ārstēšu cik vien var mazāk ar aptiekas zālēm, jo mūsu dienās aptieka - bizness ir nešķirami draugi (kā arī neuzskatu par normālu parādību ka katrs klepus ģimenesārstam ir diagnoze - antibiotikas), bet ja būs nepieciešamība dzert antibiotikas vai citas stipras zāles, tad dzersim tās. Kad puika izaugs, viņš pats pieņems lēmumu, ko darīt tālāk, viņš varēs lietot antibiotikas vai homeopātiju, vai vispār neko nelietot. Neesmu vēl dzirdējis nevienu gadījumu kad kāds pasaka ka viņš ir pieaudzis un slims tāpēc ka bērnībā viņam deva dzert zāles. Paskatieties kas notiek Eiropā, tur kā iesnas tā antibiotikas, viņi viņas kā maizi ēd, bet dzīvo taču.
Veiksmi visiem mazuļu ārstēšanā, un pirms atsakiet savam bērnam medicīnisko palīdzību, padomājiet.

ex , 2008-09-24 11:41:03

Savus bērnus ārstēju tikai ar homeopātiju, mazākajai ir 3gadi viņa nevienu ķīmisko zāli nav dabūjusi. mums homeopāte ir Rīgā ( Grundmane), viņa ir arī pediatrs. Lielākais bērns(6g.) ļoti bieži slimoja ar vidussauss iekaisumu, ārstējām tikai ar homeopātiju.

sss , 2008-09-24 12:06:21

Izskatās, ka Mr.ex nav sapratis manu jautājumu. Bet nu tas nekas, tā gadās. Un gadās arī vilties ārstos un metodēs, - tas viss ir normāli. Atkarīgs, cik ļoti kam uzticas un kādu grib redzēt rezultātu. Nekādu pārmetumu. Neviens te netaisās atsacīties no tradicionālās medicīnas loģiskos brīžos, kad tā nepieciešama vairāk par visu, kur nu vēl "atteikt bērnam medicīnisko palīdzību" (<-- kā šādus vārdus var uzrakstīt, tas tiešām mani pārsteidz!). Taču arī man nav nevienam jāataisnojas, kurā brīdī taisos lūgt homeopāta palīdzību, un kurā - pediatra. Tā mana darīšana. Gribu atrast savam bērnam kā labu, atsaucīgu pediatru, tā arī tādu pašu homeopātu. Taču problēma ir tajā, ka daži labi pediatri savās nostājās ir tik negrozāmi un stingri, ka pat - uzklausīt māmiņu, atbalstīt viņu, kādreiz iedomāties sevi viņas vietā un nostāties viņas pusē - ir "mission impossible". Ja jau citām māmiņām, citās pilsētās ir bērnu ārsti, kam nav nekas pret homeopātiju un kas arī apjautājas, ko homeopāts ieteicis, un māmiņa var brīvi, aiz stūra neslapstoties, izvērtēt kurā brīdī pie kura ārsta iet un visu ar abiem ārstiem izrunāt, - kāpēc es nevarētu gribēt, lai manam bērnam būtu tik saprotoša pediatre?

Bet jautājums paliek aktuāls - kura no Ogres pediatrēm ir saprotoša arī uz to, ka bērniņš tiek ārstēts ARĪ pie homeopāta?

Laura , 2008-09-24 12:41:35

Medicina un baznīca --labākais bizness. Punkts un viss.

patriots , 2008-09-24 12:52:54

Dr.Linde. Jau no dzimšanas brīža savu bērnu vedu gan pie homeopātes, gan dr. Lindes. Pediatre ir par to informēta un viņa uzskata, ja mēs tiekam ar homeopātiskajiem graudiņiem galā, tad ļoti labi. Vienīgais viedoklis par potēšanos ir ka jau tradicionālajam ārstam.
Šo 3 gadu laikā vienreiz nācās pielietot tradicionālo ārstēšanas metodi, jo homeopāte nebija Latvijā un pati nevarēju uztrāpīt īstās zāles. Izmantoju abas dakteres paralēli, jo , piemēram, klepus gadījumā, man pediatre var izklausīties bērnu tepat Ogrē.

i-i-i , 2008-09-24 13:02:16

paaaaldies, i-i-i un Samanta! :)

Laura , 2008-09-24 13:22:50

"Neesmu vēl dzirdējis nevienu gadījumu kad kāds pasaka ka viņš ir pieaudzis un slims tāpēc ka bērnībā viņam deva dzert zāles."..
kādi maldi!
Protams, šajos laikos, kad visi ir veseli un visu varoši tā Tev teiks retais un tikai tad, ja ļooti labi pazīstams. Ārzemēs tā antibiotikas nelieto, kā tas tika darīts pirms 20 gadiem šeit, kad tiešām tās deva kā maizi. Ir tāda lieta kā rezistence pret antibiotikām (vismaz daļu no tām). Par to maz cilvēki runā, jo tie, kuriem šīs rezistences nav - tie parasti runā tādus tekstus kā "vajag tikai pasēdēt mājās, padzert siltas tējas, kādus pulverīšus un tā jau noteikti var atveseļoties JEBKURŠ...". Ja bērns bieži slimo un atibiotikas ir dzertas katru mēnesi vai apmēram tā, tad tas rezistence pret lielu skaitu antibiotiku būs un tas var kļūt par tādu vāveres riteni, kad antibiotikas ir vienūgais, kas līdz ,bet ar katru reizi samazinās varbūtība, ka tās līdzēs un vajag arvien stirpākās un modernākas, lai iedarbība būtu. Ja lietojat antibiotikas 2-3reizes gadā - tie ir nieki. Ja 5, 6, un tā uz priekšu, tad no sirds iesaku - partrauciet kamēr var.°
Protams, pati arī esmu mēģinājusi iet pie homeopāta un man arī gadījās, ka pateica - nu šoreiz jau līdzēs tikai antibiotikas :(
Visvairāk līdz maz stresa un daudz prieka, ja tas ir iespējams!

to ex , 2008-09-24 14:44:38

Katrs savu bērnu taču jūt pats, un zin ko viņam vajag dot un kad. Es nesaku ka jālieto antibiotikas, pasarg Dievs, jo mazāk jo labāk. Par rezistanci arī esmu informēts, un patiesībā tā būs nākotnes liela problēma. Es šeit vairāk biju domājis uzsvērt to ka pilnīgi aplami ir klausīties tādas runas kā: bērnam labāk antibiotikas nedodiet, jo tiks iznīcinātas labās baktērijas, līdz ar to organisms sāks slimot vēl vairāk, vai radīsies visādas komplikācijas, tā ir inde utt. Varbūt jums skan murgaini, bet es esmu tādas lietas dzirdējis savām ausīm, kā ieteikumu bērna atveseļošanā. Tāpat atzīsim arī to, ja nebūtu mūsdienu medicīnas, uz pasaules būtu krietni mazāk iedzīvotāju.

ex , 2008-09-24 17:34:33

Vai kāds man var ieteikt labu pieaugušo homeopātu LORu? ARSā ir LOR homeopāte Līga Roze. Vai kās ir pie viņas bijis? Kādas atsauksmes?

Apinīte , 2008-09-24 19:52:32

Uzskatu, ka homeopātija profilaksei un slimības sākumstadijā ir ļoti laba, bet, ja slimība ielaista, tad nācies lietot antibiotikas. Bet homeopātija var pasargāt no slimībām, tāds mans uzskats, arī mazus bērnus ziemas periodā.

Zipa , 2008-09-24 19:55:05

kaut kā jocīgi sanāk - kad tikai mazas problēmas un viegla saslimšana - lietot homeopātiju, bet , ja nopietna - tad gan lai glābj tradicionālā medicīna.... kāpēc tad uzreiz nelietot medikamentu, kas palīdz - ne jau antibiotiķus, bet dažādus augu valsts medikamentus(tā nav homeopātija)? Zinu daudzus gadijumus, kad homeopāti saka - nedodied zāles pret temperatūru, tikai šos graudiņus... Un rezultātā - bērns ar krampjiem nonāk slimnīcā, jo termoregulācijas centrs 40grādu t,vairs nedarbojas. Un kur nu vēl atteikumi no vakcinācijas pret difteriju, encefalītu.... Bet, kad nonāk saskarsmē ar šim slimībām, tad vecāki rūgti nožēlo savu izvēli.Un meklē 'parasto"dakteri.

saimo , 2008-09-25 00:08:23

Tiem, kuriem antibiotikas līdz un arī rezistences nav - tiem man liekas arī šī ārste var palīdzēt un arī homeopātija.

hmm , 2008-09-25 09:54:33

Biju šodien pie dr. Lindes. Lai arī neesam viņas "rajonā", māsiņa vakar telefoniski tomēr viesa cerību, ka tomēr daudzi bērni nav no rajona, un tomēr ir pie šīs dakterītes, lai nākot un parunājot. Diemžēl - jāatzīst, jau pirmajā minūtē bija skaidrs, ka daktere 1) nevēlas dzirdēt nekādus argumentus, un vispār neko par mums - kas mēs un kāpēc te gribam, 2) strikti nosauca savu "rajonu", 3) neuzklausīja ne manas domas par vakcīnām (kas patiesībā sakrita ar viņas domām), ne to, cik ilgi mēs būtu viņas pacienti (maksimums - 2 gadi, jo taisāmies mainīt dzīvesvietu), 4) principiāli neņem citu ārstu pacientus. Arvienvārdsakot - viens liels NĒ, īpaši neiedziļinoties. Un tagad laikam jāsaka paldies mīļajam dieviņam, ka pie viņas netikām. Nez vai es spētu turēt šādas negācijas kaut kad nākotnē vai tml. Lai cik es centos ar veselo saprātu saprast dakterītes situāciju, no tādas "ārsta-pacienta" normālas komunikācijas ar cilvēcības faktoriem šajā 5 min. sarunā nebija ne vēsts... Skumji. Un vēl skumjāk bija, ka ārstam gados, kas praktizē Ogrē ne pirmo dienu, pat nebija ko man ieteikt - pie kā vēl vērsties, ar ko runāt... manā situācijā. Nu ko lai saka, viņa tik ļoti vēlējās tikt no manis vaļā, ka reizi pa daudziem gadiem - lika man justies kā tādai apaļai muļķei, kas nez uz ko sacerējusies, gribēdama pēc atsauksmēm atrast jauku, pretimnākošu ārstu-pediatru saviem bērniem... Bet dieviņš nav mazais bērns, izskatās, ka viņš mums paredzējis citu ārstu, ja reiz tik neskaitāmos mājienos šodien novirzīja no šī ceļa... Tautā runā, ka dots devējam atdodas. Lai dr. Lindei daudz jauku pacientu un vieglas darba stundas! Mēs iesim meklēt citu ceļu...

Laura , 2008-09-30 23:28:21

Izturību!!! Ogrē pediatru, kas reāli atbalstītu homeopātiju, aiz muguras nesmīnot un neņirgājoties par to ar māsiņu, diez vai atradīsiet. Iesaku regulāri ārstēt bērnu tikai ar homeopātiju. Protams, potes ir atsevišķs stāsts, kad saskare ar pediatru ir nenovēršama. Un saskare pārsvarā līdzinās Jūsu aprakstītajai pieredzei ar Dr. Lindi. Diemžēl..

Laurai , 2008-10-09 12:33:57

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet