fizioterapeits
Vajadzīgs fizioterapeits.Kādreiz bija ļoti laba pieredze un rezultāti pie Andas Marculānes.Izkārtne ir ''manuālais terapeits''.Vai kāds zina,šī kundze strādā arī kā fizioterapets,jeb tagad tikai manuālās sterapijas speciāliste?
Tā kundze nav ne fizioterapeits, ne manualais terapeits. Viņa ir arsts rehabilitologs un osteopāts.
Ko viņa dara kā rehabilotologs? Biju Ogres slimnīcā pie rehabilitologa,kāda iegāju ,tāda izgāju.Pateica,ka nepieciešamas nod. pie fizioterapeita,jāmeklē pašai,jo valsts neko nevar piedāvāt,ja neesi pēc operācijas,rinda tuvu gadam.Osteopāts ,cik zinu,ļoti var palīdzēt zīdainīšiem un maziem bērniņiem.Par pieaugušajiem neko neteikšu,jo jau biju 10 vizītēs pie osteopāta Rīgā.Man neko tādu jūtamu palīdzēt nevarēja.
Nu, uz valsts apmaksātu fizioterapeitu tagad - gada nogalē tiešām nav ko cerēt. Maksas fizioterapeiti ir gan Ogres veselības Centrā, gan Ogres slimnīcas rehabilitācijas nodaļā.
Kāpēc nav ko cerēt? Gadu biju rindā un tagad ar novembrī ir pienākusi rinda.Cita lieta,vai slims cilvēks ar gadu gaidīt.Ir jau gudri runāt par maksas fizioterapeitu,ja ņem vērā to cikmaksā viena 40 min.vizīte pie šī speciālista un vajadzīgas vismaz 10 vizītes,tad jādomā vai katrs un vai vienmēr var to atļauties.
Kā saprotu,tad Natālija ir gatava maksāt,bet grib labu speciālistu,tāpēc arī jautā par dr.Marculānes patreizējo darbību.Ar sāpošu muguru pierakstīties pie dārga speciālista un saņemt gudru parunāšanos vai osteopātu pieaugušajam,domāju ka negribas.
no osteopātes nebija nekādas jēgas- gudra parunāšana, darbs ar eneģijām, liela maksa.....
Dr Marculane ka rehabilitologs dara to pašu, ko jebkāds cits rehabilitologs. Vienīga atšķirība, ka viņa nav līgumattiecības ar nvd un līdz ar to, pie valsts apmaksātiem speciālistiem nosūtīt nevar. Viņai ir osteopātijas privātprakse.
Nezinu pat kas jādara rehabilitologam.Ogrē parunājas un vai nu uzņem vai neuzņem gaidītāju rindā uz dienas stacionāru.Es jau sen slimoju ar muguru,pie rehabilatologa eju vienīgi tāpēc ,lai nolkļūtu dienas stac.Tāpēc nesaprotu kāda jēga iet pie ļoti dārga speciālista,ja var ar nosūtījumu par 4 eiro.Ogrē trīs rehailotologi slimnīcā .Osteopāts nav domāts pieaugušajiem,bet ļoti maziem bērniņiem.Darbs ar pieaugušajiem ir tukša laika un naudas tērēšana.To saka gan visi rehabilotologi,gan paši fizioterapeiti.Tas tā,ja kāds mani iedomājas par idioti nosaukt.Kaut gan es arī tā domāju.Dēlu 15 gadi,vadāju pie Marculānes 10 reizes,pēc tam pie viņas skolotāja uz Rīgu 10 reizes.Visi labprāt strādāja,naudu kasēja un rezultātu solīja.Muļķības tās visas.15gadi šādam pasākumam jau par vecu.Tagad izejam gadā 10reizes fizioterapeita nodarbības un tā arī dzīvojam.
cilvēkam gadā pienākas 5 reizes pa velti nodarbība pie fizioterapeita. pieteicos kaut kur vasarā, tagad ir atteikums, kvotas beigušās. Pienākas ta pienākas, bet tomēr nepienākas, tā pie mums ir!
Širovs ragos ar veselības ministri.Ogrei par 30% apgrieza kvotas.Paši gan saka ,ka visā valstī finansejums veselībai noņemts.Kā patiesībā ,nevar zināt,bet uz pierakstiem vājas cerības.
Varbūt kāds var ieteikt fizioterapeitu par samērīgu cenu, ne katrs var atļauties iziet piecu vai 10 vingrošanu kursu, par pusstundu maksājot 25 eiro
aizejiet pie Puharta par vismaz 60!
Tā jau nav tikai vingrošana.Fizioterapeita pienākums atrast visus savilktos muskuļus,atbrīvot .Sakārtot stāju,ja mugurkauls ar skoliozi utt. Ja tikai vingrošana,tad 25 protams ir par daudz. Es meklēju labu speciālistu,bet fizioterapeitu,ne tikai vingrošanu.Lai vingrotu,nav jāiet pie fizioterapeita,var būt kur ir grupu ārstnieciskā vingrošana?
Es savā dzīve tikai vienu fizioterapeitu esmu saticis ,par kuru biju sajūsmā.Un tā bija Marculāne,kad nenodarbojās ar osteopātiju.Speciālists no dieva,brīnumus darīja,pacēla tos,no kā visi atteicās.Bet tagad kundze vairs nav jauna un protams,ka meklē vieglākos ceļus,kā pelnīt.Žēl,ka tik vērtīgi speciālisti pārprofilējas,bet jauni vietā nenāk.Rehab. nod. tikt ir grūti un tur ir pilnīgākā vienaldzība,rutīna un konveijers,ko tiešām var saukt par vingrošanu.Lūdzu,lūdzu,ja kādam ir laba pieredze un labs fizioterapeits,neslēpiet informāciju.Ar mūsu sēdošo dzīves veidu ,muguras čupā.
Bet poliklīnika nav vienīgā vieta, kur Ogrē pieejama fizioterapija! Kas vainas Ogres veselības centram Mālkalnes prospektā? Fizioterapija, dažādi veidi, masāžas sākot no 15 eur, ārstnieciskā vingrošana sākot no 9 eur... Tur pieņem gan apdrošināšanas polises, gan ar ārsta norīkojumiem. Iesaku fizioterapeiti Ingu Rīteri. https://www.ovc.lv/
Es samulsu! Ja ir veselības centrs,kas visus pieņem un nav rindu,kāpēc tad visi raujas uz Ogres dienas stacionāru ,kur rindas garākas par gadu?Vai nav viens vienīgs skaidrojums? Lielākā daļa Ogres iedzīvotāju nevar samaksāt fizioterapeitu( vis lētākajā gadījumā tie būs 25 eiro)par vizīti,masāžu sākot no 15,un arī vingrošanu no 9,vēl vajadzīga fizikālā terāpija,lai rehabilitācijas kurss būtu pinls.To visu reizinot ar 10 vizītēm sanāk virs 700,ja pakete būs pilnīga,viss ko vajag,būs ap 1000.Cik daudzi mūsu pilsētas iedzīvotāji var to atļauties? Un tie kas var atļauties,arī Ogres slimnīcā visu saņems bez kādām rindām.
Tad jau neko darīt - gribi haļavu, gaidi rindā un nečīksti.
Tā nav nekāda haļava.Mēs visi maksājam nodokļus un turklāt galīgi ne mazus.Tikai jautājums,kā tie tiek izlietoti,ja veselības aprūpei visu laiku trūkst naudas.
Nez kāpēc parasti tie kas visskaļāk brēc par nodokļu maksāšanu, parasti saņem algu aploksnē LOL
Nemurgo.Ne tev par to spriest.Priekš tam ir valsts,kuras pienākums kontrolēt,kasēt un nodrošināt.
Ko var ņemties! Kam ir nauda, tas maksā un saņem pakalpojumu bez rindas, kam nav, tas gaida.