asistenta pakalpojums

Man jautājums-kur es varētu noskaidrot,cik īsti ir valsts noteiktais atalgojums personai kura veic asistenta pakalpojumu vecam cilvēkam ar progresējošo diagnozi neiroloģijā,2.gr.invalīdam.Slimniekam ir pārvietošanās, prāta un atmiņas problēmas.Man šodien soc.dienestā piedāvāja atalgojumu 10 eiro ar nedaudz centiem mēnesī,jo esmu strādājoša persona.Droši,ka tā jau tas arī ir,jo nedomāju,ka tur kāds speciāli mēģina klientiem ko atņemt.Mēģinu atrast kādu dokumentu,kas regulē šī pakalpojuma atalgojumu,bet atrodu tikai skaidrojumu,kad ,kam un kādi pakalpojumi pienākas.Zinot,ka Ogrē ir daudz cilvēku ar šādām diagnozēm,varbūt kāds grib padalīties ar pieredzi šajos jautājumos.Liels paldies.

* , 2017-01-23 17:47:03

Onkoloģijas slimniekiem ar 1.inv.gr. arī vajadzīgs asistents,jo paši bez palīdzības nevar sevi aprūpēt.Kā saprotu,tad asistentu apmaksā nokļūšanai uz darbu un no utt.Saprotu,ka tiem ,kam ir pārvietošanās grūtības.Vai tad tie citi,kas ir vairāk vai mazāk apkopjami invalīdi ar citām saslimšanām vairs nav cilvēki?

Sūna , 2017-01-23 18:34:26

diemžēl samaksa ir no10-15 eiro mēnesī,gadu atpakaļ valsts apgrieza stundu likmi nedēļā,kādreiz bija 10 stundas tagad tikai 2 stundas nedēļā.

, 2017-01-23 18:39:56

Ja tik žēl naudas slimnieku aprūpei,ierosinu noņemt arī šīs divas stundas.Ja nav ,tad lai nav.Man vienmēr gribas teikt-paldies,bet es nedzeru.10 eiro varētu noderēt tam,kas ies nopirkt krutkas pudeli.Tam mērķim tā ir nauda,ja man jāpērk zāles smagi slimam cilvēkam un pārtika,tad tā nav nauda.Kad noņems nedēļas likmi nelaimīgās 2 st.,sanāks alga kārtējam ierēdnim.Tur vairāk vajag,ko nu grūtdieņiem,tikai apgrūtinājums.

murgs , 2017-01-23 18:49:45

Nožēlojami.

Samanta , 2017-01-24 16:12:03

Atlīdzība tiek noteikta atkarībā sniegtā pakalpojuma apjoma, piemērojot minimālo stundas tarifa likmi, kas 2017.gada februārī ir ~2,38 EUR. Pakalpojuma stundu skaits, ko asistents vienā nedēļā var sniegt un persona ar invaliditāti var saņemt, nedrīkst pārsniegt 40 stundas nedēļā. Ministru kabineta 2012.gada 18.decembra noteikumi Nr.592 "Kārtība, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu pašvaldībā".

, 2017-02-15 12:53:20

Nekā nebija.Soc.dienests skaidro,ka ir ievests labojums un ar 2016.g. kādu tur datumu noteiktas tikai 2 st.nedēļā ar atalgojumu 2.38 st.No šīs algas ir jānomaksā nodoklis,rezultātā paliek ap 10-12 eiro menesī.

Justs , 2017-02-15 14:17:19

Atradu,ja kādam var noderēt! Ar 2015 g.13.oktobri veikts labojums noteikumos nr.592 7.sadaļā.Pieaugušiem cilvēkiem,ja tie nestudē un nemācās,asistenta pakalpojums noteikts 2.st nedēļā.

Justs , 2017-02-15 14:30:04

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet