patriotiskā Lāčplēša diena
..nezinu, ar ko sākt.. ir Lāčplēša diena.. Rīgā, pat ar auto cauri braucot, māju, dzīvokļu logos deg svecītes.. cilvēki rindā stāv, lai aizdedzinātu svecīti pie Pils mūra..
20:00-22:00 Jaunogres ielu/prospektu daudzdzīvokļu māju logi.. nevienas svecītes..
bet ikdienā tepat portālā tik daudz nievājošu komentāru - "vatņiki, krievi, urlas, zagļi, putleri" utml. kur tad Ogres patrioti palikuši? jeb vai apdirst citam citu ir augstākā dzīves matemātika, pilotāža un fig-viņ-zin-kas? bet pašam ko izdarīt - "rokas no pakaļas aug"?
pat mans bērns gan dārziņā dedza svecīti un lika pagalmā, gan mājās pats gribēja uz palodzēm nolikt..
skumji, lai neteiktu nožēlojami..
tas arī attiecas uz to pašu manis iepriekš iesākto diskusiju ar turpinājumu "Helovīna svinēšanas pamācības" un mācību bērniem svinēt Valsts svētkus..
(tagad, protams, sagaidu ļoti inteliģentos komentārus par "stulba, idiote, ku-kū")
Ne visi varbūt liek logos svecītes, man piemēram istabā uz galda deg svece.
Nevajag jau visus "vienā maisā" likt. tas tā ...
No ugunsdrošības viedokļa es sveces uz palodzes gan neliktu. Ja Tev tā patīk, kas Tev to prieku liedz, bet pukstēt, ka citi nelec Tev pakaļ, ir dumji.
PS. nesaskatu loģisku saikni starp sveces neesamību un "rokas no pa...ļas".
PPS. helovīnus un tml. nesvinu.
man svece bija uz galda, uz palodzes nav droši!
noliku pie Cielavas un biju lapu gājienā!
Jūs šitā nejoko , kamēr mēs pa parciņu tikmēr pie parciņa nosvila dzīvoklis Aizkari no svecēm fffff.
Rīgai svecītei paredzēto naudu ierosinātu ziedot Brāļu kapu fondam!
Ko tad tu, čība, gribi? Lai patrioti ielaužas 5. kolonnas dzīvokļos un uz palodzēm saliek sveces?
Patriotisms jau .neizpaužas svecīšu likšanā uz loga,bet gan savādāk
lāpu gājiens tiešām sildīja sirdi! prieks, ka tajā piedalās tik daudz jauniešu!
un jā - es pārāk vispārināju šo jautājumu savā tekstā..
negribas apgalvot, ka NEVIENĀ dzīvoklī nedega svecītes, bet skaļa ārzemju mūzika, tv skaņas un krievu valoda gan plūda ārā pa daudziem pusatvērtiem logiem..
gribas ticēt, ka visi patrioti piedalījās karoga atklāšanā un lāpu gājienā, mierīgi pie teļļukiem skatījās "Rūdolfa Mantojumu", sēdēja ar ģimeni pie svecītes (vai aizdedzinātu nolika uz palodzes), vai vienkārši nebija mājās tai laikā, kad mans lielais skolnieks ar dažiem skolasbiedriem sava projekta ietvaros pēc lāpu gājiena veica mazu izlūkošanu tepat, Jaunogres rajonā..
vēl tik gribu piebilst, ka, diemžēl, ik rītu, dodoties jebkurās gaitās, pirmie vārdi, ko ne tikai man vien nākas dzirdēt ir "zdrasķe vai dobroje utro" un nevis "Labrīt"!
varbūt tāpēc, ka citu tautību cilvēki ir laipnāki un kulturālāki cits pret citu..
varbūt tāpēc, ka mēs tomēr neesam pietiekami patrioti, un nesveicinām tos, ar ko kopā nedalām maizi..
bet varbūt tāpēc, ka esam palikuši pārāk draudzīgi, un paši sakām šos "Dobroje utro!"..
tās ir pārdomas tā paša projekta ietvaros :) negribu nevienu konkrēti aizvainot!
varbūt vajadzēja apskriet apkārt mājām, lai konstatētu faktisko situāciju? Jo ne visas dzīvokļa telpas izvietotas vienā flangā. man, vakariņas gatavojot un vakariņojot, sveces logā dega virtuves logā, pēcāk dzīvokļa pretējā pusē uz lodžijas. Kur paši - tur sveces. Nepatriotisks " piesitiens" - izmantoju Adventes trijžuburainu svečturi "pļoškām".
varbūt vienkārši visi bija Rīgā...
man arī svecīte bija uz galda nevis logā..
:) bet tas jau tikai priecē, ka atsaucas tik daudzi, kas ne tikai piedalījās lāpu gājienā, bet arī mājās kaut uz mirkli bija ienesuši svētku siltumu un gaismu :)
Lai visiem izdevusies diena, un patriotiskus arī nākamos Valsts svētkus!
P.s. Un paldies visiem, kas šeit nokomentēja! Projekts būs izdevies :)
Uz palodzēm gan neriskēju likt, bet uz kamīna un dārzā svecītes dega. Tas tā, ja nu noder statistikai.:)
Čībai kārtējais Mēnešreizes absurds nevajag kurināt nacionālo naidu,bet audzini savus bērnus,tā lai tev nebūtu kauns no sabiedrības,bet nevicinies ar kaut kādiem" priojektiem"
`čība man tevis žēl ,jo ar galviņu tev problēmas aizej p---jies
Es aizdedzināju svecītes uz Brīvības ielas, noliku vairākas. Dzīvoklī uz galda dega svece.
Uz palodzes neliku, jo negribu,lai kāds,kam tas nepatīk izsistu man logu.
Es nodirnēju mašīnā vairāk kā stundu, lai tiktu iekšā Ogrē un tajā laikā man ne tikai pārgāja patriotisma jūtas, bet gan paliku dusmīga par svētku nepārdomāto organizāciju.
-> ir taču tādi
nu ja jau TEV tā liekas, laikam būs traki.. vai ilgi domāji, pirms nonāci pie tāda secinājuma? un kā tev šķiet, pret kurām tautām es esmu bijusi nelojāla izteikumos? laikam jau pārlasīji fisu visu manis rakstīto, un nevella nesaprati :)
ā, nu ja! lai vēl vairāk tevi uzkurinātu, pavēstīšu, ka mana mamma ir krieviete, bet tētis - latvietis. mamma pirms daudziem gadiem, apprecēdamās ar tēti, integrējās latviešu vidē nepilna gada laikā, gandrīz perfekti iemācījās runāt latviski.. kad viņa nozaudēja pasi, atjaunotajā pasē (bez visādām valodas pārbaudēm) viņai ierakstīja "latviete".. tāpēc lepni varu apgalvot, ka esmu Latvijas patriote, bet ļoti cienu krievus (sevišķi tos, kas, dzīvodami Latvijā, mācās latviešu valodu)!
un vēlreiz paldies visiem par atbildēm!
jā, pārzinu agresīvo mārketingu, tāpēc atvainojos, ja kādam tas izraisīja nepatīkamas emocijas! zinu, ka nekāda aptaujas anketa nedos patieso rezultātu, jo anketa būtībā ir vājš darbs ar vājiem statistiskajiem rādītājiem (lai cik gudru to necenstos izstrādāt, puse jēgas no atbildēm tik un tā zūd, jeb, pareizāk sakot, atbildes netiek sniegtas)..
P.s. Ar savu skolnieku esmu lepna! Viņš šo darbiņu gatavo pēc pasūtījuma ārzemju izdevumam (grāmatai) :)
Anetei. Lāpu gājiens nenotiek pirmo gadu un informācijas, manuprāt, bija gana daudz, tad nu bij iespēja braukt caur Tīnūžiem.
Kādas vēl valodas pārbaudes, lai ierakstītu pasē tautību? Tu vari paprasīt, lai tev ieraksta "čukča", tev noteikti arī ierakstīs.
-> tiešām čība , 2015-11-12 18:32:10
viņai neko neprasīja, bet paši ierakstīja, jo mamma perfekti runāja latviski :) mamma vēl iebilda, ka neesot latviete! tad nu darbinieki brīnījās un neticēja.. protams, ja viņai liktu pavairāk uzrakstīt latviski, būtu nelielas problēmas.. tāpat kā citiem cittautiešiem (ko es vienmēr respektēju)
bet nu ko es te ar gudrajiem strīdēšos :) protams, ka ESMU TIEŠĀM ČĪBA! neslēpjos zem dažādiem nikiem dažādos forumos!
Tu tiešām tēlo??? Tautībai ar valodas prasmi nav pilnīgi nekāda sakara, tikai pilsonībai ir.
Sveiki liecība par aizdevumu neticams, bet patiess. Es apmeklēju vietni paziņojumu par nopietnu finansējuma struktūra visā pasaulē un ir pazīstams liels cilvēks, kurš palīdz cilvēkiem, padarot aizdevumu un tas deva man man ir jāatmaksā 10 gados ar ļoti zemu procentu no viņa puses jeb 3 % no mana kredīta ilgumu transportlīdzekļa iegādei 15 000 eiro aizdevumu un tur nākamajā dienā no rīta saņemto naudu bez protokola. Vajadzību pēc personas kredītu, jūsu banka atsakās piešķirt jums aizdevumu, jums vasaras CDI un citu kontaktu viņu un jūs būsiet apmierināti, bet uzmanību, lai jums, kas nevar atmaksāt kredītus. Šeit ir viņa e-pasts: eurocredit.infos@gmail.com
Ps: beidzot pieņēma ziņojumu palīdzēt tiem, kas ir nepieciešams...