Profesijas izvēle
Vai ir kāda organizācija, kas var palīdzēt 9.kl. skolēnam izvēlēties profesiju - nu gan, kas ir piemērotākais, gan par pieprasījumu, skolām, maksām. Nu, ne vsk., bet profesionālo.Vai ir kāds tāds speciālists, kas palīdz ar padomu? Kur var pieteikties?
paprasi pašam skolniekam
Ohh APJUKUSI , vaidzej taka ATRAK domat. Vadzej sjo pastaipit pa ATVERTO DURVJU DIENAM uz kjipeni skolas isstadi , BEIGAS pats veretu izveleties:) Bet isteniba JALAUJ PASJAM IZVELETIES protams apsverot PERSPEKTIVAS un apskaidrojot +/- kas iespejams radisies. Man kadreiz sencji IZMACIJA drastiskam metodēm kad PATS parliecinajos ka negribu but NEDZ STRADNIEKS nedz BIROJA ZURKA , sjie man izgadaja iespeju PASTRADAT pie Konvejera VEFa un Laimā pilnīg pietika MĒNESI lai zinātu "Nekad mūžā" neskatoties uz PIRMO pasja nopelnīto piķi 2x lielāku par Mātes algu . Ot kopš tā laika IZVĒLĒJOS un tā jau bezmaz 30 gadus BEZ NOVIRZĒM . Lidz ar to smiekli nāk par cilvēkiem kas PUS MUZJU macas kautko lai PEC TAM stradatu "Kutko citu" :):) Lai IZVELAS cilvēks pats. Kadreiz bija Prof orentācijas KABINETI taga nesinu. Ka jau teicu NOKAVEJI jo sadas eispejas tiek piedavatas AGRA PAVARSARI kad to "Sencju / bernu" nak tiesjam daudz.
Cik zinu ir tād ikonsultamti, kas nosaka kādai profesijai katrs ir piemērots. Nezinu vai ir Ogrē, bet Rīgā jau noteikti ir.Es vienmēr ja ko meklēju uzlieku googlē.Iesaku Jums arī to darit un gan jau uzrādīs daudzas vietas.
http://www.karjerascentrs.lv/parMums.aspx
Luni kada tad ir tava profesija ?
Sybase : Man ir RADOŠI -- TEHNISKA ar psihaloģiju un tehnaloģijām saistīta bet tai pašā laikā maksimāli radoša. Nepratīsi vienu posmu no ķēdes "Viss garām" :) Tāpēc ar to izvelējos jo var gan projektēt konstruēt un skrūvēt rēķināt formulas un līknes bet tālāk "Darbas ar cilvēkiem" spēle ar viņu emocijām un izjūtām un to ietekmēšana sev velamajā virzienā :):) Nesakušu "Modīgo nosaukumu" jo tā parasti sevi sauc tie kam par šo lietu nav nekādas jēgas un galvenais IZGLITĪBAS:):) Nu apmēram kā cilvēks kuru kulinārijas kursos iemāca uzcept olu un uzvārīt makaronus sāk sevi lepni dēvēt par "Šefpavāru" :):) Man manā ārodā patīk ka nepartraukti mainās tehnaloģijas un iespējas mainās virzieni bet paliek tik viens nemainīgais , DARBS ar cilvēku izjūtām un emocijām :):) Ļoti daudzpusīgs bizness daudzās jomās BET saucās VIENĀ VĀRDĀ :):) Pats sētnieks pat priekšnieks un daudz daudz saistītu cilvēku:):) Latvijā neiesaku izvelēties , nav iespējas pat normālai pamata izglītībai kur nu vēl AUXSTĀK , tāpēc lieki nenovērsīšu mammītes izmanību ar falšiem virzieniem.
Galvenā problēma šai darbā pat nav izglītībā , problēma ir ka KOPUMĀ "Darbu" kā tādu KVALIFICĒTI var izvērtēt un izanalizēt tātad arī normāli " komerciāli Pasūtīt" ĻOTI minimāls cilvēku skaits tik kādi līdz 10 cilvēki pa visu Latviju :):) Tāpēc tas kopējais līmenis un SPĒJAS ir ārkārtīgi zemas salidzinājumā pat ar kaimiņiem Lietuviešiem un Igauņiem:( Taka vissu plusi piesaukšana būtu 100% aicinājums pamest šo valsti a to man darīt negribas jo pats pēdējos 10 gadus LV uz vietas pastavīgi nedzivoju TAS man nepatīk bet DIEMŽĒL NEPIECIEŠAMĪBA izpaust savas vēlmes un spējas to spiež darīt.
Lunis ir bezmaz Dievs!!! :DDD
p. , 2009-06-22 17:59:25 : Neesi talju no patiesības , vismaz tādas izjūtas man jārada , jāidveš tiem ar ko strādāju CITĀDI NEKĀ rezultāc nebūs pietiekami parliecinošs:)
Lunis ir laikam kādas starptautiskas sektas spīkers....
Gints2 : Sektas iezīmes pilnīg noteikti , hierarhiska sistēma gan samaksā gan biznesa sadalijumā. Pietam ļot konservatīvi un strikti regulēta. NE LV tiesa , te visju nosaka "Leta cena @ radu būšana" tāpēc tas līmenis ar ir pabēdīgs "Pa blatu iefīrējās par strādātparasmi aizmirsa" bet to jau katru dienu katrs redz bez mana Bla Bla Bla
Lunis ir profesionāls Ogrenet forumists :) Par to tiešām nav pus mūžu jāmācās:)
Biroja žurka / konveijeriste - abos variantos būs forši piektdien piedzerties un pirmdien ar kolēģiem apspriest pohu un paģiru.
Lunim. Nedaudz dzīves pabružāts,bet joprojām tic savai ģenialitātei...
Inspektors : Tas bij kautkas neticams , vecji vecenes vismaz 2 dienas pavadija apspriezdami ka sjie brauks uz Valgu dzert vincjikus un tusset un pec tam otru nedaljas dalju atgaja no poham un stastija piedzivojumus par Bodes ienjemsjanu. Estos veikalos polsjus tirgoja no 9 rītā atšķirība no Latvijas 11.00 un bez taloniem . Tad nu BRIGADE agros sesdienas ritos ladejas Valkas vilciena un celoa uz Valgu tur kartigi zatarijas PIELIKAS un brauca atpakal uz Rigu un TA GANDRIZ KATRU WIKENDU! Vecenes neko citu ka par Havajs papiru un Kolgotkam nespeja runat , VEFa tai laika paikas deficita nebija ieksejie veikali luza no piedavajuma un ka taga atceros mana PIRMA Kreditkarte paradijas 1983 gada PSRS izdota VEFa , varej teret visju savu algu kaur 1000% apmera ieksejos veikalos un Paikotavas janorekjinas bij taikai tad JA PAMETI UZNEMUMU visu parejo atvilka vienkarsji no algas:):) Es pec tam tur vel 11 gadus nosanceju Reklamas biroja , Psihalogijas dienesta , avize utt , bet Komveiers NEKAD MUZJA :):) VEFs man ari macities aizsutija uz pilnig ne sava profila macibu iestadi , Maskovijas vadiba bija uz dirsas kad izlasija kurs devis mācibu norikojumu :):)
gudrs ir tas kurš daudz piedzīvojis, nevis tas, kurš daudz zin ;)
Gudrs tas ,kurš prot patiesi skaisti dzīvot, nečakarējot citiem smadzenes!