Māju siltināšana

Karoč, tiem, kas brēc, ka Mālakalne neko nedara. Vot tagad pašiem ir iespēja siltināt savas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas. Ministru kabinets 10.februārī ir apstiprinājis MK noteikumus Noteikumi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.4.4.1.aktivitāti „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi”. Aktivitātes ietvaros projekta iesniedzējs ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki. Dzīvokļu īpašnieki projektu iesniedz ar pilnvarotās personas starpniecību, ja tā atbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām. Lēmumu par attiecīgās personas pilnvarošanu pieņem dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē. Uz vienu māju var dabūt līdz 100000 latu finansējumu. Pašiem dzīvokļu īpašniekiem arī laikam ar kaut kādu nelielu daļu naudas jāpiedalās. Karoče te links
http://www.mk.gov.lv/doc/2005/EMNot_100209.386.doc

Emils Hegle , 2009-02-13 22:10:02

Eu, a moš mēs Mālkalni varam pilnvarot, lai sniedz projektus par dzīvojamajām mājām:)

Emils Hegle , 2009-02-13 22:11:06

Varbūt, man kā netehniskam cilvēkam, kāds varētu paskaidrot - vai nosiltinot māju, siltāks būs tikai gala dzīvokļiem, vai arī vidū esošajiem? Ja ieguvēji būs tikai gala dzīvokļu īpašnieki, domāju pārējo dzīvokļu īpašnieki nebūs ieinteresēti šajā pasākumā (jāmaksā par siltināšanu, bet rēķins paliks iepriekšējais.Vai ir veikti un pieejami reāli aprēķini, kāds būs enerģijas ietaupījumss pēc siltināšanas, cik sanāk ietaupīt uz maksājumiem.
Vai arī ir ieplānots kāds jauns siltināšanas veids (ne tikai galiem)?

apmeklētāja , 2009-02-13 22:28:30

Man vienalga,es dzivoju savā mājā un man viss pie pakaļas!

Susliks , 2009-02-13 22:39:20

Man vienalga,es dzivoju savā mājā un man viss pie pakaļas!

Susliks , 2009-02-13 22:39:25

Būtu šito agrāk zinājis, uzbūvētu sev daudzdzīvokļu māju... Vai varbūt sadalīt dzīvokļos tagad?

jibiorio , 2009-02-14 09:51:04

Apmeklētājai
Normāla siltināšana ir ja siltina no visām četrām pusēm, un tikai tad būs kāda jēga, citādi, labums būs tikai gala dzīvokļiem un uz kopējo rēķinu maz ko iespaidos. Bet nu jārēķinās jau arī, ka tas kredīts būs jāmaksā pašiem dzīvokļiem un tādā gadījumā rēķins līdz kredīts tiks nomaksāts būs lielāks. Es šitam nepiekristu šobrīd

es , 2009-02-14 16:53:21

vispirms derētu ievākt informāciju, vai tiešām atšķiras komunālo maksājumu summas siltinātām un nesiltinātām mājām. Mans novērojums - ka neatšķiras.

giga , 2009-02-14 18:37:18

Giga, Tev tasinība....Nekādas atšķirības. Pazīstamie dzīvo nosiltinātā mājā(kuru sitināja kādus 5 gadus atpakaļ un tagad tas kredīts jau ir nomaksāts ko ņēma siltināšanas izdevumiem), apkures cena par kvadrātmetu 1,02Ls, es dzīvoju nesiltinātā man apkure šomēness izmaksāja 0.81Ls par kvadrātmetru...ir atskirība... un dzīvoklī tik karsts ka logi jātur vaļā. Tā kā arī manā uztverē, mājas siltināšanai nav nekādas jēgas.

... , 2009-02-14 19:00:53

un kā vēl atšķiras. turklāt jaunajām mājām, kur normāla siltumizolācija, rēķini par apkuri ir pat 3 reizes mazāki (piem. Baložos).

to giga , 2009-02-14 19:01:56

Man nebūtu izdevīga mājas siltināšana, jo mūsu dzīvoklī ir karsti, turam logus vaļā. Nav jēgas mājas vecākam neko teikt, jo sānu sienu un pirmā stāva dzīvokļi salstot. :( Kāpņu telpas logi stāv vecie labie koka, rokturi noņemti, aizvērt pilnīgi noslēgti nevar. Nekādā jēgā.

Kašķis , 2009-02-14 21:14:28

Nu tur jau tā lieta ka mēs turam logus vaļā un netaupām ja būtu māja nosiltināta un logi nomainīti un radiatori nomainīti ar tādā un tad katrs iedzīvotājs uzgrieztu siltumu cik viņam vajag un neturētu logu vāļā tad kopējais mājas rēķins par siltumu būtu uz 40 % mazāks un tas ir pierādīts

CCCR , 2009-02-15 16:16:53

Nezinu, kas jums tur par 40% mazāk, kas nē, bet es savu piķi vienalga nokāsīšu!

remte , 2009-02-15 16:53:22

Emil aizej izgulies

emils , 2009-02-16 14:54:30

Emils Hegle I love you!!!

Heglite , 2009-02-16 15:26:00

www.skujkokuvate.lv
Kādēļ izvēlēties kokšķiedras siltumizolācijas materiālu jeb skujkoku vati?

Siltumizolācijas spējas atšķirības ir atkarīgas no trim galvenajiem faktoriem:

1) GAISA NECAURLAIDĪBA

Koka šķiedras ir ļoti blīvs materiāls. Pateicoties materiāla blīvumam un aptuvenajam svaram 50 kg/m3, tiek novērsta izolācijas gaisa plūsma (konvekcija). Pateicoties gaisa necaurlaidībai, materiālam ir arī augsta siltumspēja. Pie blīvuma 38kg/m3, Skujkoku vatei piemītošā gaisa caurlaidība ir 0,41 (0,96 uz 26 kg/m3).

2) SILTUMSPĒJA

Siltumspēja ir enerģijas daudzums, kas nepieciešams, lai sasildītu 1 kg smagu materiālu par 1 grādu pēc Celsija. Ja šis lielums ir augsts, tas nozīmē, ka produktam piemīt augsta inerce. Bieži vien to uzskata par labu akumulācijas funkciju. Stikla vatei piemītošā vērtība ir 670 džouli / kg, minerālvatei – 806, bet koka šķiedrām – apm. 1500.

3) KONVEKCIJA

Gaisa kustība izolācijā parasti sagādā lielas problēmas un noved pie enerģijas zuduma, kondensācijas riska un bojājumiem šķērskokos un citās konstrukciju daļās. Koka šķiedrai tās augstā blīvuma un zemās gaisa caurlaidības dēļ piemīt ļoti zema iekšējā konvekcija. Koka šķiedras sastāv no celulozes šķiedrām, tā sauktajām augu šķiedrām. Tās satur arī gaisu, kas palīdz novērst sekas, kuras rodas, kad visa izolācijā esošā enerģija netiek izvadīta vēja ietekmes rezultātā. Dabiskā konvekcija stikla vatei sākas pie 15 grādu temperatūras starpības, akmens vatei – pie 22 grādu temperatūras starpības, bet koka šķiedrām – nav vispār. Tā rezultātā rodas par 25% lielāks siltuma zudums.

kokšķiedras vate , 2009-12-10 18:32:59

Reklāmas brošura ir viens. akmens vate sevi ir pieradijusi vairāku tesmitu gadu garumā kā stabils materjāls kurš nepūst savāc mitrumu neapaug ar visādām sēnītem.

Ja gaisa pamaiņa būs par lēnu ēka sāks svīst - kur mitrums tur sēnīte - kamēr materjāls nav notestēts 10-15 gadu garumā nav vērts tam ķerties klāt.

Sybase , 2009-12-11 15:29:43

Tavai daudzīvokļu mājai ar 50% ES finansējumu:
- energoaudits;
- vienkāršotās renovācijas projekts;
- ēkas tehniskā apsekošana;
tas viss ar mūsu atbalstu un Ekonomikas ministrijas programmas ietvaros!

http://www.solutionexpert.lv/

Nauris , 2010-10-27 15:50:53

Var siltināt arī šogad privātmājas un jaunus apkures katlus likt
www. siltumaakademija.lv

Ja , protams visu pareizi sapratu, tad var arī saulesbaterijas uzlikt, granulu katlu.

Zanda , 2011-01-18 15:13:55

Mēs piedāvājam zemāko procentu likmi 3%, un tās jānostiprina ar labāko spēles aizdevumu ietverot aizdevumus pretendentiem ar traucētu vai slikta kredītu, kad jūs aizpildīt pieteikuma veidlapu turpmāk mēs turpināsim ar apstiprinājumu piemērotu aizdevumu you.Just domā par to, ko jūs varētu darīt ar ievērojamu impulsu jūsu bankas kontā vai naudas rezervēm. Nomaksātu esošos parādus-samazināt savus ikmēneša izdevumiem, konsolidējot esošos personas kredītus un kredītkaršu debts.EMAIL ASV caur: mariusloaninvestment@hotmail.com

Lūdzu, aizpildiet īsā formā zemāk

vārds:
Vecums:
Dzimums:
Ģimenes stāvoklis:
Nodarbošanās:
Mēneša ienākumi:
Summu aizņemties:
Aizdevuma ilgums:
Lai aizdevums:
Mājas Nr & Iela:
Izcelsmes valsts:
Mājas Tālruņa numurs:
Mobilo nr:
Atzīstot uz šo informāciju, mēs nosūtīsim Jums arī aprēķinātas Noteikumi un nosacījumi, kas ietver līgumu.
sveicieni,

Mr Marius Vilsons.

Mr Marius , 2012-10-10 05:27:32

Finanšu pakalpojumu sludinājumu
Laba diena Sir / Madam:
Getting likumīgas aizdevumu vienmēr ir bijusi liela problēma klientiem
kam ir finanšu un drošības jautājumus, ir kaut
klienti vienmēr uztraucas par to, kad cenšoties saņemt aizdevumu
no likumīgās aizdevējs.
Mary Jane finanšu dienests, bet kreditēšanas
nozarei atšķirība. Mēs varam organizēt aizdevumu no diapazonā no $ 5,000 līdz $ 500,000.000
Mūsu pakalpojumi ietver šādas:
parāda konsolidāciju
otro hipotēku
Business Aizdevumi
Personas Aizdevumi
starptautiskie aizdevumi
Nr sociālā nodrošinājuma un nav kredīta pārbaude, 100% garantiju.
Viss, kas Jums jādara, ir ļaut mums zināt, ko tieši jūs vēlaties
un mēs noteikti padarīs jūsu sapni.
Mary Jane finanšu dienests. saka JĀ, ja
Jūsu banka saka nē. Visbeidzot, mēs finansētu maza mēroga
aizdevuma firma, starpnieki, maza mēroga finanšu iestādes mums ir
neierobežots kapitāls. Lai iegūtu plašāku informāciju, apmeklējiet
iepirkums par aizdevumu sazināties ar mums, lūdzu nekavējoties reaģēt uz
Tas maryjanefinancialservice@live.com
AIZŅĒMĒJU informāciju:
Vārds: ....
Uzvārds: .....
Vieta: .........
Pasta indekss: ......
Valsts: .........
Valsts: .........
Dzimums: .........
Dzimšanas datums: ...
Tālrunis: ........
Ģimenes stāvoklis: ..
Nodarbošanās: ......
Kredīta summa: ......
Lai aizdevums: ..
Kredīts: .........
Aizdevuma ilgums: ........
Ikmēneša ienākumi: .....
Savu starptautisko caurlaide sporta vai autovadītāja apliecība ir:
Vai esat prasījis aizdevumu pirms (jā vai nē) ......

Mrs. Mary Jane , 2012-12-15 17:59:15

Es esmu Mr Charles Wilson ir akreditēta naudas aizdevējs es piedāvāt aizdevumu visiem cilvēkiem, ir nepieciešams aizdevumu vai finansējumu jebkādu iemeslu, piemēram: personas aizdevums, biznesa aizdevums, aizdevums izplešanās, uzņēmējdarbības uzsākšanai aizdevums, izglītība aizdevums, kredīta pieteikumu veidot tālāk, lai varētu nosūtīt to uz kredīta nosacījumu.
E-pasts. charlsloanfirm@hotmail.com

KREDĪTA INFORMĀCIJA aizņēmējiem.
Savu vārdu un uzvārdu: ...........................
Kredīta summa pieprasīta: ..........................
Aizdevuma ilgums: ...........................
Aizdevuma mērķis: ..........................
Pieteikuma iesniedzēja vārds: ...............................
Nodarbošanās: ..........................
Atrašanās vieta: ..........................
Valsts: ..........................
Valsts: ..........................
Dzimums: ..........................
Vecums: ..........................
Mobilais ............................
Mēneša ienākumi ..........................

Paldies, kā mēs ceram steidzamu atbildi.
Mr.Charles Wilson

Mr. Charles Wilson , 2012-12-15 18:00:04

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet