Čikāgas piecīši

bija loti sirsnīgs koncerts arēnā......skaists salūts Rīgā....bija svētku sajūta

inga , 2008-11-18 23:38:31

Nu... es gan no salūta biju kaut ko vairāk gaidījusi (vēl jau Rīga 800 acxu priekšā stāv). Un tās sanākušās tautas masas (nu toč bija sajūta, ka puslatvija drūzmējās uz tiltiem un krastmalā), bkiņ piebesija. Nu cilvēki mīļie, kur tad prāta ņemt uz tādu pasākumu zīdaiņus? Viņiem tāpat pie kājas tas salūts, vienīgā emocija, ko viņš var sajust tā iespaidā - bailes. Nu nafig, turpmāk tādus salūtus tikai vai no kādas ēkas jumta, vai no kuģa upē, vai pa TV. Nepatika. Laikam pārāk daudz izreklamēja to Latvija 90, gaidīju vairāk...

Iksiņa , 2008-11-19 09:14:06

un kur ta tu savus bērnus atstāji, ko ta skrēji līdzi pūlim, domāji ,ka vienīgā lūkosi salūtu krastmalā???

hihi , 2008-11-19 09:54:08

tipa taupības režīms !!!! naudas prēmijām valsts iestādes strādājošiem šogad neesot, da priekš kam tad naudu vējā palaist un pie tam tik bezjēdzīgi......cik dzirdēts, salūti mazpilsētās šogad esot bijuši foršāki....

salūts , 2008-11-19 11:23:38

No Iksiņas teiktā ,ka tādās reizēs ir omas ,aukles un ttl.'Viņai jābūt klāt visur ,bet tiem kam nav omas ,aukles lai sēž mājās un nemaisās Iksiņai pa kājām .

zoss , 2008-11-19 11:36:56

Pirmā vietā tomēr būtu jābūt zīdaiņa veselībai. Zīdainītim labāk būtu bijis palikt mājās, kopā ar vecākiem, siltumā un klusumā . Bet nē, tiem večiem vajag joņot vakarā vēlu uz krastmalu, vējā, aukstumā un bērnišķigā (bet varbūt šmigainā) priekā blenzt uz to salūtu!!!!

iiiii , 2008-11-19 11:47:05

Neiet runa par to, ka kāds kādam maisās vai nemasās, zoss :)))))) Līst burzmā ar mazu bērnu ratiņos ir vienkārši bīstami, jo pūlis to bērnu un tos ratus neredz (atgriežamies atkal pie tēmas par bērnu traumatismu). Es pati redzēju kādā izmisumā māte rāva no ratiem savu bērnu, jo viens ne pārāk skaidrs vīrelis uzkrita viņiem virsū! Un arī daudzi augumā lielāki bērni (4-8 gadi, piemēram) neko daudz no salūta neredzēja, jo viņu deguni atspiedās pret pieaugušo mugurām...

Iksiņa , 2008-11-19 11:49:01

O! Izrādās, neesmu vienīgā, kas tā domā :))

Iksiņa , 2008-11-19 11:49:33

Vai kādreiz nevarētu vienkārši priecāties,bez visādām ""blaknēm""!!!Viss bija ļoti jauki,gan parāde,gan koncerts pie Brīvības pieminekļa,gan salūts...arī Ogrē bij skaists salūts!

BaGi , 2008-11-19 13:16:41

ne tik daudz jāaudzina mātes ar ratiem ,bet alkoholiķi un mūsu kultūra kopumā. dārgā iksiņ! valsts svētki ir arī ģimenes svētki, visi vēlas būt kopā.Svētki bij jauki,visi bij centušies:))

hihi , 2008-11-19 13:24:31

Tā ir katra brīva izvēle, protams. Bet mums taču visiem ir tiesības uz SAVU viedokli, vai ne tā? :) Burzmā uzgrūsties virsū ratiem var arī skaidrā prātā, tāpēc ka pūlis nav kontrolējams.... nu tas tā. Man šie svētki nepatika arī tāpēc, ka atgādināja dzīres mēra laikā. Pat par mums naudīgāki leiši un igauņi tā nav tērējušies savās jubilejās. Vai jūs vispār zināt, ka tikai prezidenta uzruna tautai izmaksāja ap ls 5000? :)) Normāli izteicās, ne?

Iksiņa , 2008-11-19 13:31:33

alkoholiķi vairs nav audzināmi. Un neiet jau runa par kaut kādu tur audzināšanu un kultūru, bet veselību. Citi jau vēl iemanās paņemt līdzi arī sunīšus, lai tiem arī stress no salūtu trokšņa un tad liek izmisīgus sludinājumus-pazuda salūta laikā. Es novēroju , kā arī mans kaķis raustās no salūta pat istabā esot. Tāpat arī zīdaiņiem salūts neko labu nedod, tikai sabaidās bērns un naktī slikti guļ. Un ja runa par ģimenes svētkiem, tad tos var mierīgi svinēt mājās, pie galda.

iiiiii , 2008-11-19 13:37:22

Vai tad visi svētki jāsvin pie galda ?Iksiņas viedokli nekādi nevaru pieņemt .Kāpēc gan māmiņa ar bērniem nevar iet uz salūtu ,varbūt jūs paliekat pie galda ,ja nekas nepatika .Ja bērns bailīgs māte viņu nevedīs ,bet bērnam paskatīties salūtu droši vien ka interesantāk kā pieaugušam .Nesaprotu ,kāpēc būtu jāpiekāpjas dzērāju ,trakojošu kompāniju un neko neinteresējošo priekšā .

brr , 2008-11-19 14:07:54

Es nemaz neteicu, ka visiem jāsvin pie galda! Un neesmu pret bērnu vešanu uz salūtu.BET!!! 1.No droša attāluma, nevis pūlī. Vai tad salūts bija sliktāk redzams piem. no Mūkusalas ielas? (Daugavas otrā pusē). 2.Ne jau zīdaiņiem tas ir vajadzīgs. Viņi tāpat neko vēl nesaprot, toties pastāv risks sabiedēt mazuli un pie tam vēl apaukstēt.

Iksiņa , 2008-11-19 14:11:48

nenožēloju ,ka nebraucu uz Rīgu skatīties salūtu,jo paziņas kas bija teica ka ,vējš visu aizpūtis tā kā neko īsti nevarēja ne redzēt,ne saprast.bet ogrē bija gan skaists koncerts,gan izgaismotā Brīvibas iela un salūts arī tiešām bija skaists,paldies domei par svētkeim.Un skaistā dziesma ko pirmatskaņojumā veltīja koris "'Gājputni " A. Manguļa vadībā.

aija , 2008-11-19 14:16:18

Un ko tad negāji uz otru Daugavas krastu ?Māmiņām varbūt šeit bija tuvāk mājām ,pati to burzmu radīji un vēl tas negatīvizms no tevis tā vien strāvo .

zoss , 2008-11-19 14:20:10

nemaz nav gudri vest zīdaiņus burzmā, kur tik daudz dažādas enerģijas virmo gaisā

pl , 2008-11-19 14:34:28

varēja redzēt un saprast !
traucēja nepieskatīti pusaudži urlas,kas bļāva un skrēja paši nezin kur...kā jau parasti..

aijai , 2008-11-19 14:37:07

Zoss arī āfrikā ir zoss :D Es gāju uz prezidenta pili :) Kas diemžēl ir šajā daugavas krastā.

Iksiņa , 2008-11-19 14:41:23

Indi padzērusi un brauc uz prezidenta pili 5000ls dārgo uzrunu klausīties .Savus bērnus nogrūdi kādam?

brr , 2008-11-19 15:03:02

Nu, ko var cepties par svešiem zīdaiņiem! Mums te it kā ir demokrātija - katrs dara kā grib. Bet pa televizoru svētki izskatījās labi. Un vai ar maizi vien cilvēkam pietiek? Vajag jau arī kaut ko priekš sirds.

Bobis , 2008-11-19 15:12:19

Bobi, vismaz manu sirsniņu labāk sildītu augstāki bērnu pabalsti :) Un cilvēka cienīga pensija. Un tev nav taisnība par tiem svešajiem zīdaiņiem - demokrātija vēl nenozīmē gājienus iz sērijas "mans bērns, ko gribu to daru"....

Iksiņa , 2008-11-19 15:26:41

Bet dzīvē taču, diemžēl, tā arī notiek. Lai bērnu dārzā pieskatītu bērneļus, jābeidz augstas skolas, bet priekš saviem...

Bobis , 2008-11-19 16:03:13

MAISA tikai putru!!! Tava gadijuma - TRAUCĒ :)

To Iksiņai:) , 2008-11-19 19:36:43

Jā divainā kārtā jāpiekrīt jo RĪGĀ salūts bij tādā pašā ~apjomā un daudz sliktāk saskaņots kā piemēram Ķegumā :):) Rīgā salūtu skatijos no ekskluzīvas vietas ~ 300m attāluma dzerot kafiju piešprici un man vinš likā ŠVAKS UN TIZLI sakikts , Ķegumā skatijos ar no tāda paša gabala un tādos pašos apstāķos un MAN izlikās LIELĀKS LAUKOS!:):)

Lunis , 2008-11-19 23:54:44

Urrā - svētki nosvinēti!

a , 2008-11-20 09:01:19

Luni, 300 m attālumā NO KĀ? :D No AB dambja? Tad jau laikam aizbāžņi ausīs bija jāliek ;)

Iksiņa , 2008-11-20 09:45:57

Biju gan Ogree ,gan Rigaa skatities salūtu,ziniet,mans viedoklis,Ogrē bij daduz skaistāks salūts nekā Riiga. Jo Rigā gribeja ,ka labāk,sanāca kā vienmer.....:(

vax , 2008-11-20 14:51:49

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet