par dzīvojamās zonas ceļu

labs vakars, ogrēnieši!
vai kāds var ieteikt, ko darīt, kam jautāt, vai pie kā vērsties ar prasību vismaz par "gulošā policista" izbūvi uz dzīvojamās zonas piemājas ceļa? un cik tas varētu būt reāli-tikt uzklausītai???

jau vairākkārt nācies redzēt, piedzīvot un klausīties, kā dažs debils gar Mālkalnes 31.māju (gar Jaunogres vidusskolu-ceļš pa labi no Mālkalnes prospekta puses uz Zilokalnu prospekta pusi) sit gāzi grīdā, iedomājoties sevi esam rallijā/neapdzīvotā vietā.. šodien pat-riepām kaucot, viens atsaldenis gandrīz uzbrauca bērniem, kas turpat skraidīja. cik tur trūkst, lai nobrauktu - pēc tāda ātruma ne tikai no bērniem pāri nekas nepaliks :((

čība , 2015-06-29 20:32:00

Bērniem nav jādauzās pa braucamo daļu,gājējiem ir sava zona,pie tam ļoti laba.Vairāk vajadzētu uztraukties par novietotajām automašīnām pie Mālkalnes 23 mājas,kas tiešām traucē gan operatīvajam transportam,gan gājējiem.

Gulošais policists-Čībai , 2015-06-29 22:45:25

Bērniem vislabāk vispār uz ielām nerādīties, bet atsaldētajiem demonstrēt savu smadzeņu trūkumu pilsētas ielās, tas gan ir vēsi?

policistam , 2015-06-29 23:07:41

jautājumā tak skaidri norāda - runa ir par dzīvojamo zonu (pagalmu), un tur bērni var spēlēties. Tur tiešām vajadzētu gulošo policistu, pats esmu redzējis pāris avarījas tur - dēļ tā ka viens lido pa pagalmu.

Piezīme : Maksimālais atļautais braukšanas ātrums dzīvojamā zonā ir 20 km/h.

Dzīvojamās zonās un daudzdzīvokļu namu pagalmos bērniem neatkarīgi no to vecuma braukt ar velosipēdu atļauts patstāvīgi. Arī tiem, kuri vēl nav nokārtojuši velosipēda vadītāja eksāmenu un nav ieguvuši tiesības braukt ar velosipēdu, šajā zonā pārvietoties var likumīgi un gatavoties patstāvīgām gaitām ceļu satiksmei pa ielām un ceļiem.

Atceries! Velosipēdu vadītāji nedrīkst aizmirst, ka gājējiem šajā zonā arī ir tiesības justies drošiem un neapdraudētiem. Tādēļ vēlo mīļiem jārespektē gājēju vēlme - brīvi un netraucēti pārvietoties visā dzīvojamās zonas teritorijā.

zzz , 2015-06-29 23:55:48

>>Gulošais policists
uztraucies gan vairāk par novietotajām automašīnām, ja tev tik vien, kā neērtības, lai apietu apkārt mašīnām liekus 10 metrus, ir svarīgākas, nekā cilvēku (nevainīgu bērnu, kas dzīvo šajos pagalmos) dzīvība un drošība..
kur tad bērniem spēlēties??? vasarā un pie mājām..un vienlaicīgi tā, lai viņus vecāki laiku pa laikam uzmanītu???? vai tiešām mammai jāsēž blakus savam 5-10 gadus vecajam bērnam, vai aiz rokas jāizved pastaigāties 1-2 reizes dienā kā sunīti (ko ļoti iecienījuši ogrēnieši, kam nav bērnu)??? vai jālaiž bērni kaut kur prom, kur nav auto??? un vecāki tupēs visu dienu un pieskatīs savus "bēbīšus"???
..un kur tad lai liek automašīnas, ja mājas celtas laikos, kad jau viens auto uz māju bija "kruta"??? uz jumta? stāvlaukumā pilsētas nomalē? garāžās? bet tiem, kam mājās zīdaiņi vai veci cilvēki - tie lai tur uz balkona?

es uzdevu pavisam vienkāršu jautājumu (pie kam, saskaņā ar dzīvojamā rajona noteikumiem)..

man arī patīk ātri braukt.. bet, protams, tur, kur to var atļauties, nevis piebraucot pie mājas vakarā pēc darba..
nez kāpēc man aizdomas, ka gāzētāji pārsvarā ir "99"..

čība , 2015-06-30 09:24:13

..un vēl.. lai kā tu audzinātu bērnus, ka nedrīkst iet uz braucamās daļas (ko noteikti gribēsi pārmest vecākiem-audzināšanu), maza bērna uzmanību spēj novērst ne vien bumba, kas izripojusi uz ielas, bet pat zvirbulis vai tauriņš, kas jānoķer.. bērni nespēj koncentrēties pat ne tuvu tik daudz, cik tu iedomājies.. vecāki arī nevar aiz rokas bērnu turēt visu dienu (sevišķi brīvlaikā).. un nevar bērnu tāpēc turēt ieslodzītu dzīvoklī kā tādu "mājas pūkaino kaķi"..
bet tu te esi ieciklējies un 23.mājas pagalmā novietotajiem auto.. kas nu jau vairs nav problēma, jo ir zīme, ko acīmredzot, iedzīvotāji tomēr respektē, un eja līdz skolai beidzot nav aizsprostota.. un operatīvie arī var piebraukt..

tikai.. tādu atsaldēto dēļ cerams, ka operatīvajiem nebūs vairāk jāpiebrauc pie tuvumā esošajām mājām..

čība , 2015-06-30 09:31:19

Nesen pabijām kaimiņu zemē, tur guļošie policisti teju uz katra stūra, uzskatu, ka tas ir pareizi, jo gājējiem, bēniem drošāk. Čība, savāc pagalma māju iedzīvotāju parakstus un droši dodies uz domi ar iesniegumu!

Čībai , 2015-06-30 10:21:23

žēl, bet es neesmu TĀS mājas iedzīvotāja.. es dzīvoju citur.., bet bērni dzīvojas pa visu Jaunogri (kā jau visi bērni, kas netiek turēti pie ķēdes)
ja es, izejot ārā, dažkārt manu šādu nešanos pa šo ieliņu, tad statistiski cik bieži tas notiek, kad es to neredzu (nedzirdu)?? diemžēl, ļoti bieši.. jo tajā mājā dzīvo mana paziņa, kas saka, ka tā ir ikdiena.. diemžēl, es nevaru sapulcināt svešas mājas iedzīvotājus. bet paziņa, kurai nav bērnu..... nu redzēs, moš parakstīsies kaut ko iesākt kopā ar apkārtējo māju iedzīvotājiem..

čība , 2015-06-30 10:31:40

kā var nepieskatīt savus bērneļus un laist bizot pa visu Jaunogri???
besī,ka taurē un bauro līdz tumsai ..

čībai , 2015-06-30 20:22:56

..kas nu kuru besī vairāk.. kam nav bērnu, tam besī bērni, kam nav suņa, tam besī suņi

čība , 2015-06-30 20:33:36

ir suns, ir bērni, ar kuriem jāatrod laiks kopīgām izklaidēm, nevis palaist brīvībā kā no krātiņa un tad paši nezin kurā kokā skriet...

čibai , 2015-06-30 20:57:10

kopīgām nodarbēm 1-2 stundas dienā, bet ne jau visu dienu vasaras brīvlaikā.. iesaku neaudzēt bērnus kā orhidejas uz palodzes, bet ļaut, lai izskrienas!
mani vairāk besī kaijas - gan skaļi klaigā, gan apdirš mašīnas :))

čība , 2015-06-30 21:25:57

un tagad vēl arī pensionāri ar savu mūžīgo raudāšanu un neieniteresētību par to, kas notiek mājas otrā pusē, kur nav SOLIŅU
es zinu, zinu... ka pati arī būšu veca... vai tiešām es tad būšu tikpat neieinteresēta pasaulīgajās problēmās, uz soliņa klačodamās par to, cik kurš ar ko un kur gulējis, kas ko par cik un kur nopircis, cik lielu/mazu algu saņem kaimiņiene vai viņas vīrs utml....

čība , 2015-07-01 14:29:44

nu kad tad darboties ar bērniem,ja komentāri jāraksta,,,,,,

čībai , 2015-07-01 22:35:18

tev pie durvīm dinamīdu vajag pielikt ,tikai vaimanāt vien varat jobannie deprtesētie un pensionāri

pļura , 2015-07-02 11:50:10

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet