Dzīvokļa īpašniekam nav tiesību patvaļīgi rekonstruēt, renovēt vai restaurēt dzīvokļa īpašumu - to, kas attiecas uz VISIEM

KAD SODĪS TOS OGRĒNIEŠUS, KAS BRĪVI RĪKOJAS AR BALKONU, LODŽIJU ĀRĒJĀM KONSTRUKCIJĀM, LOGU AIĻU DALĪJUMIEM? kĀPĒC domē nekādi nereaģē? Kas būs vēl pēc laika? Mans vēl viens kaimiņš nesen jau atkal aplami nomainīja logu rāmjus - štrunts par likumiem! "Štrunts par bitēm!"

Dzīvokļa īpašuma likums

4.pants. Kopīpašumā esošā daļa

(1) Kopīpašumā esošajā daļā ietilpst:

1) dzīvojamās mājas un tās ārtelpu (galeriju, balkonu, lodžiju, terašu) ārējās norobežojošās konstrukcijas (tai skaitā sienas, arhitektūras elementi, jumts, koplietošanas telpu logi un durvis, arī ārdurvis), iekšējās slodzi nesošās konstrukcijas (tai skaitā nesošās sienas un kolonnas, kā arī atsevišķos īpašumus norobežojošās sienas), starpstāvu pārsegumi (tai skaitā siltuma un skaņas izolācijas slāņi), koplietošanas telpas (tai skaitā bēniņi, kāpņu telpas, pagrabtelpas), kā arī dzīvojamo māju apkalpojošās inženierkomunikāciju sistēmas, iekārtas un citi ar dzīvojamās mājas ekspluatāciju saistīti funkcionāli nedalāmi elementi, kas nepieder pie atsevišķā īpašuma (tai skaitā atsevišķā īpašuma robežās esošie sildelementi, ja to funkcionālā darbība ir atkarīga no kopīpašumā esošajām inženierkomunikācijām);

2) dzīvojamās mājas palīgēkas un būves, izņemot šā likuma 3.panta trešajā daļā minētās;

3) zemesgabals, uz kura atrodas attiecīgā dzīvojamā māja, ja tas nepieder citai personai.

(2) Uz kopīpašumā esošo daļu attiecināms Civillikuma 1067. —1072.pants. Civillikuma 1068.panta pirmās daļas noteikumi piemērojami tiktāl, ciktāl šā likuma 17.panta sestajā, septītajā, astotajā un devītajā daļā nav noteikts citādi.

aiai@cc.lv , 2015-05-17 14:35:47

aiai jāsūta ceļojumā uz kādu valsti, kur tik ļoti neiespringst, lai visiem būtu vienādi balkoni, vienādas cepurītes un vienādas kurpes kājās; bezpersoniskas dzīvojamās mājas pelēkās krāsās bez neviena gaišumiņa un citādības - tur jau mēs bijām

vaivai , 2015-05-17 15:26:31

raksti ogres būvvaldei

aiai , 2015-05-17 16:59:56

Atkal vienam nav ko darīt, ja slikts garastāvoklis vajag aiziet pastaigāties pa mežu un nomierināties, nevis meklēt problēmas kur to nav. Ja nepatīk jāpārceļas dzīvot uz privātmāju.

atkal , 2015-05-17 17:06:58

Ej dzīvot uz mežu tur veļu neviens tev nežāvēs tava deguna priekšā un balkonu tur nav ,bet ir visur vienāds mežs

aiai , 2015-05-18 05:45:49

Kāda starpība?

ms , 2015-05-18 16:15:45

Kopīgais balkons nav domāts tas, kas ir kāpņu telpām? Tik tiešām balkons uz kuru var iziet tikai caur konkrēto dzīvokli ir kopīgs? Man balkona nav, kaimiņam ir. Tātad, kad gribu sauļoties es tā prosta eju un pieprasu, laid mani uz balkona, jo tas ir kopīpašums? Super. :)

Ilze , 2015-05-19 08:47:14

Pavisam nesen iestiklojām lodžiju, pirms tam vēršoties Ogres būvvaldē. Mums atbildēja,ka var stiklot, tikai ja līdzīgi kā to dara pārējie, tb lai daudzmaz mājas fasāde būtu vienāda.

wq , 2015-05-19 17:01:02

Tas viss ir sīkums, ja padomā, kā tiek pārbūvēti dzīvokļi. Lūk par to būtu jāuztraucas.

! , 2015-05-19 21:41:16

Ogrē drīkst vai nedrīkst, ja maina logu, improvizēt loga rūts dalījumu TĀTAD?

Kas zina? Atbildiet! , 2015-05-22 09:54:03

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet