Cits ģimenes ārsts
Man zināmu apstākļu dēļ nopietni apsveru iespēju mainīt savu ģimenes ārsti. Ar noteikumu - Ogrē! Esmu mazliet, lai neteiktu vairāk, aizvainota, ka šogad gan datortomogrāfijas nosūtījums Gaiļezera slimnīcā, gan sonogrāfija Ogrē, gan scintigrāfija Stradiņa slimnīcā man bija par maksu, jo nevienu nosūtījumu uz šiem izmeklējumiem ģim. ārste "neatļāvās" kā bez maksas! Par vienkāršajām analīzēm, speciālista apmeklējumu, protams, maksāju kā visi. Kuram pacientam ir tā privilēģija kaut vienu izmeklējumu "dabūt" ar norādi - bez maksas? Jeb ģimenes ārsts ir visīstākais Karalis Ogres ārstniecības iestādē? Lūdzu, dodiet padomu! P.s. Nepiederu pie "biezās" sabiedrības.
Šī tēma jau bija - nav tādu, skaudrā dzīves patiesība, kam nav naudas, tas dzīvo kā sanāk. Ar to, ka nesūta bez makasas ir jārēķinās, jo it kā jau maza tā naudiņa, ko atvēl vienam cilvēkam valsts, es vienkārši neaprotu, ko tā ministrija - veselības domā, vai tad nevar to medicīnu sakārtot, lai cilvēks aizejot pie ārsta nejūtas kā tāds nabadziņš...
Ogres ģimenes ārsts tiešām ir kas īpašs. Droši vien, ka ne visi, bet lielākā daļa gan. Es personīgi nomainīju ģimenes ārstu, no Ogres uz Rīgu. Tagad nav nekādas problēmas dabūt nosūtījumus. Saprptu, ka visiem tas nav iespējams, bet ja ir apsveriet šo domu.
Un tomēr - pie kura ģimenes ārsta "vērts" griezties Ogrē, jūsuprāt?
Tā jau tā problēma- ka nav pie kā ieteikt.Pašai labs ārsts varu dabūt nosūtījumus, kur gribu un ja vajag, kad vajag.Bet tiklīdz par daudz būs gājēju no viena ārsta- tad nedabūšu tik viegli.Šādi ārsti Ogrē vēl ir!!
Bet ir taču arī tādi pacienti,un to nav maz,kuri pie ārsta griežas reizi gadā vai vēl retāk ,kur tad paliek tā naudiņa,kas ir it kā viņiem domāta?Vai no tās tiem slimotājiem neko nevar sagrabināt,vismaz reizi gadā?Visideālākais variants būtu,ja tā summa tiktu ieskaitīta katru gadu katra potenciālā pacienta kredītkartē,kuru varētu izmantot tikai un vienīgi norēķinoties par medicīnas pakalpojumiem.Tad katrs pats varētu izlemt pie kura ārsta doties un kuram cik maksāt.
jā, īgņa , tā būtu forši, bet ,laikam jau strādā tas solidaritātes princips, ka veselie maksā par slimiem, tāpat kā pensijas - strādājošie maksā pensionāriem, lai gan, ja ilgi neesmu bijis pie ārsta, tam ārstam taču vajadzētu prasties un , ja esmu slims, tad kaut cik nopietni man pievērsties. nu izstāstiet taču kāds - kuri ir tie labie Ogres ārsti, man jau nevajag, bet intereses pēc, kādam taču jābut normālam. Būtu labi, ja kāds ārsts varētu atbildēt uz konkrētiem jautājumiem - kur paliek naudiņa, ja neesmu ilgi bijis pie ārsta; cik daudz ārstam izmaksā pacienti kaut kur nosūtīt ( es saprotu, ka cenas ir dažādas, bet tomēr ); vai paši ārsti ir apmierināti ar šo sistēmu: vai tiešām ģimenes ārsts pacientu zin labāk, nekā pats cilvēks sevi ( tas par to - ka bez nosūtījuma - pa lēto nevar aiziet pie cita speciālista): vai ārsti zin, cik pacientam ir svarīgs psiholoģiskais komforts, kontaktējoties ar savu ģimenes ārstu?????
Vēl iazmirsu paprasīt, vai ir normāli, ka ārsts prasa, vai čeku vajadzēs?
Nekādi nav saprotams - kuriem tad pacientiem tiek doti nosūtījumi ar privilēģiju : bez maksas. Jeb vienkārši,bail iedomāties, shēma - varbūt kādu daļu (Ls) no nosūtījuma vērtības naudas izteiksmē Kāds vai Kāda samaksā aploksnē ģimenes ārstam, atlikušo(daļu) tad nu ģimenes ārsts iedod : bez maksas, piemēram, uz datortomogrāfijas izmeklējumu! Vienkārši? ... Varbūt ir vēl kāda shēma?
Protams, shēmiņas pastāv- paziņai jau arī zāles ar atlaidēm nerakstīja. Aiznesa dāvaniņu- uzrakstīja..