Pārogres plūdi.
Man ir radies jautājums par 2014. gada plūdiem Pārogrē. Pašvaldība solīja kompensācijas plūdos cietušajiem iedzīvotājiem. Bet es pašlaik esmu dzirdējis, ka visiem kam pajautā ir atteikts. Jautājums: Vai vispār kādam ir izmaksāta kompensācija un kādos apmēros? Un ar kuru vietu pašvaldība domā?
Kompensāciju tu vainīgajam vari prasīt, pašvaldība pabalstus maksā.
kaut kādus pabalstus varot saņemt tikai tie, kam applūdušajā teritorijā ir vienīgā mājvieta. Pārējiem - triju pirkstu kombinācija! Tas jau nekas, ka plūdu situācija izveidojās ilgu gadu bezdarbības rezultātā - vainīgo atrast ir neiespējami - tāpēc visvieglāk ir vainot iedzīvotājus par to, ka viņi ir sabūvējuši mājas Urgas upes tuvumā, starp citu, atbilstoši Ogres būvvaldes norādījumiem!
Es ar neko nedabūju - neatbildu nevienam kritērijam :( Arī tuvākie kaimiņi vismaz pagaidām neko nav dabūjuši.
Vai apdrošināšana arī atsakās maksāt? Ja jā,tad kā pamato?
Man nebija apdrošināta - koka karkasa mājas ļoti dārgi iznāk apdrošināt un man pat prātā neienāca, ka 1-1.5m plats grāvis (pie tam mākslīgs) var pārvērsties par 15-20m platu mutuļojošu upi. Es personīgi nezinu nevienu, kam apdrošinātāji būtu kaut ko samaksājuši. Cilvēkiem jau tik daudz ir atteikts, ka viņi pat īsti par to vairs negrib runāt!
Man māja bija apdrošināta, nedabūju neko...........
Nu protams, jo māja stāv savā vietā. Vai iedzīve bija apdrošināta?
Mans uzskats ir tāds, ka vajadzētu visiem plūdos cietušajiem rakstīt kolektīvu iesniegumu, un cīnīties ar mūsu korumpēto domi, savādāk nekas nemainīsies.