Riteņbraucēji un gājēji
Jautājums attiecās uz tiem cilvēkiem, kuri pārvietojās ar riteni. Vai Jūs esat pamanījuši, ka Ogrē ir riteņbraucējiem paredzētie celiņi?
Vai Ogrē varētu ieviest sodu - Velobraucējiem, kas pārvietojas ar velosipēdu pa auto braucamo daļu, gar kuru ir veloceliņi?
Gājējiem - Likums, ka gājēji ir jāpalaiž visiem zināms, bet vai citi likumi zināmi? Kā pareizi jāšķērso gājēju pārejas? Apstājaties lūdzu un pārliecinieties, ka jūs redz un ka šoferis saprot, ka grasāties iet pāri. Kā arī tuvojas ziema, atcerieties, ka uz slidena ceļa nevar strauji apstāties!
Notrieci kādu?
Ir, ir Ogrē tādi lisapēdisti, kas brauc pa ceļu, lai gan blakus ir speciāli ierīkots veloceliņš, ir pat tādi, kas maina joslu, neatskatoties, par manevru nebrīdina, brauc pa pretējo joslu, tumšajā laikā brauc bez jebkāda apgaismojuma/atstarojošās vestes un citādi negudri izpildās. Pretim centra Maksimai gājēji arī slāj pāri ielai pilnā pārliecībā par savu priekšrocību, neskatoties - cik tālu auto, cik ātri brauc. Kamēr netiks regulāri sodīti, paradumus nemainīs.
šad tad braucu pa braucamo daļu tikai tāpēc, ka uz riteņu celiņa kratās (uzbraucieni un nobraucieni). Piemēram, pa Mednieku ielu - daudz labāk, gludāk un ātrāk ir braukt pa braucamo daļu.
Nē, pagaidām neesmu nevienu sabraukusi, bet nu tracina, ka strauji jābremzē un iepirkumi lido pa gaisu, jo viens strauji slāj pāri ielai, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi. Citiem vismaz pēc gaitas var pateikt, vai ies pāri pārejai, bet citi ir tadi... Un riteņbraucēji. Nesabraucu, bet cik tur vajadzēja. Nogriezos uz ielu un redzu riteņbraucēja, ātrumu neuzņēmu, jo pretējā joslā bija daudz mašīnu, lai varētu apdzīt un labi ka tā, jo paspēju nobremzēt, jo kundze nogāzās no riteņa dažus metrus no manis. Straujo nobremzēju, lai pēc iespējas lielāks attālums no manis un viņas. Lai pēc tam nepiešuj man, ka es viņu nogāzusi esmu!! Stāvēju un gaidīju, tālāk nebraucu, kamēr viņa piecelsies un noies no ceļa. Pukojās, lamājās un ar rokām tur kaut ko plātījās. Tā pat arī par atstarotājiem. Ogre nav tik gaiša pilsēta, lai varētu iztikt bez atstarotājiem, attiecas uz visiem, arī uz dzīvniekiem, ja vakara to ved laukā pastaigāties.
Te, kā izskatās, raksturojošais ir nevis transporta līdzeklis, bet gan dzimums...
Es neriskētu braukt pa veloceliņu, jo lielākā daļa gājēju slāj pa tiem, uzbrauksi kādam pašam trauma un gājējam.
Veloceliņi? Izņemot D-pils šosejas posmu Ogrē tādus nav, neskaitot Mednieku un Tīnūžu-Brīvības ie. anekdotes.
Piemēram, Skolas ielas posmā no Kalna prospekta līdz Brīvības ielai veloceliņš ir un nav nekāda anekdote, bet daži indivīdi uz diviem riteņiem spītīgi min pedāļus pa braucamo daļu.
Iemēram,ejot pa ieliņu aiz centra ELVI, tur velosipēdisti pa naglo brauc la gājēju pusi un pat nepazūd uz savu SPECIĀLO pusi,ja priekšā parādās gājējs! Besī ārā KAUT VAI KĀJU PRIEKŠĀ LIEC!!!
Indivīdi spītīgi min arī pa atlikušo Skolas ie. braucamās daļas kilometru, no vietas kur beidzās 150 metru garš demo joks.
It kā šī problēma būtu tikai sievietēm. Kad vīrieši pie stūres sēž, ne to vien dabū dzirdēt par trakajiem gājējiem un pedāļminējiem.
Tieši to pašu var teikt par gājējiem, mātēm ar ratiņiem un savvaļā palaistiem bērniem, kas velkas pa veloceliņu (aiz centra Elvi) un pat nedomā aizvākties uz savu pusi. Riteņbraucējam nekas cits neatliek kā iebraukt gājēju daļā, bet tur atkal neapmierinātie priekšā. Riteņbraucējiem pa gaisu jālido, vai?
Veloceliņš uz Kartonfabrikas pusi ir, bet nē, dragā velobraucēji pa braucamo daļu. Arī gājēju kā mūdži, Brīvības ielas kreisajā pusē ir ietve, pa kuru pārvietoties, bet melnās statistikas vairotāji velkas bez atstarotājiem pa otru ielas pusi, pilnīgi melnās drēbēs un vēl uz ceļa braucamās daļas ietrāpās. Metu pa bremzēm, labi, ka ceļš tik sūūū..., ka nevarēju ātrāk par 50 uzspiest. Cilvēki vispār tik pārgalvīgi, riskē ar savām dzīvībām! Gribas asas izjūtas, ejiet, pastaigājiet pa Līkā tilta margām!
Kad sāks likt gājējiem sodus par to, ka staigā pa veloceliņiem? Pat suņus nevar savākt, kad brauca garām velosipēdists - vienreiz gandrīz mašīnai zem riteņiem izlecu, jo šāvu malā no suņa, ko saimnieks nejēdz noturēt. Omes vispār kā staigājoši zombiji planē pa celiņiem. Un protams vecāki jau bērniem arī nemāca, ka pa veloceliņu nedrīkst staigāt un paši rāda labo piemēru un brien neskatoties. Mazi bērni tik pat neprognozējami kā apjukušās omes uz veloceliņiem tikai kustās 10 reiz ātrāk. Jaunajām māmiņām arī patīk velo celiņi, domā ka četri riteņi šamējai ir, tad var slāt pa celiņu, jo redz viņa nabadzīte nedomājot par nākotni apbērnojusies, pabalstu nedabūjusi, tagad gribot sev atsevišķu māmiņ joslu. Ja kādu gājēju nones velosipēdists, tad aiziet diskusija, kur tad viņš nesās tā kā debils?Cilvēki pārvietojās ar velo, jo tā ir lētāk un ātrāk. Priekš kam man tad to velosipēdu vajag, ja man jābrauc ar gājēju, skrējēju ātrumu. Un tie celiņi, kas te šur tur izvietoti ir pilnīgs izsmiekls, barģūras, ceļa zīmes pa vidu. Tak pabraukt nevar. Tas būtu tas pats, ja man braucot ar mašīnu ik pēc 10 metri ceļa policists nolikts, ik pēc 20 metri zīmes nevis ceļa malā bet ceļa vidū sabāztas un vēl jaunā māmiņa ar ratiņiem pretējā virzienā klaigādama nāk. Es gribu vēl dzīvot un negribu liekas problēmas, tāpēc drošāk braucu pa ceļu ar velo, kur es zinu, ka pārējie cilvēki, kas brauc pa ielu zin ceļu satiksmes noteikumus. Esmu arī šoferis un vēl nekad man vēl neviens velosipēdists nav traucējis. Gribētu redzēt topica autori braucam pa Mednieku ielas veloceliņu ar velosipēdu - ja šī nevar apbraukt vienu štrunta velosipēdistu, kuri vispār ir retums un ikdienā nākas tādu uz ceļa satikt reizi 50 braucienos caur Ogri, tad gribētu redzēt kā viņa pievar minēto velo celiņu, izvairoties no visiem iepriekš minētajiem šķēšļiem - omes, bērni, gājēji, ceļa zīmes, barģūras.
#piekājasceliņus
Pārrakstījos iepriekšējā ierakstā "Tas būtu tas pats, ja man braucot ar mašīnu ik pēc 10 metri guļošais policists nolikts" - guļošais nevis ceļa.