Vidē

“Šodien, 29.okt. (Rīgā, LU Botāniskajā dārzā), atklājam Latvijas un reģiona mērogam unikālu programmu „Māksla publiskā telpā”, kas turpina pasaulē izplatīto parādību – pilsētvides papildināšanu ar dažādiem mākslas objektiem. Programma dod iespēju Latvijas māksliniekiem realizēt savas ieceres, īstenojot idejas, kuras neizpaustos tik spilgti mazākā formātā vai slēgtā telpā un kuras tā īsti varam novērtēt tikai konkrētās vietās pilsētvidē,” atklāšanā teica kultūras ministre Dace Melbārde.

Nekur nevar uzzināt sīkāk par jaunajām Ogres centrā - 2 pamanītajām granīta skulptūrām! Ogrē granīta 2014. plenēra projekta iznākums vai kā?
Kamēr iepriekš veidotās metāla laiviņas uz apstrādātā akmens pie Līkā tilta simboliski aizpeldējušas nezināmā virzienā jau trīsreiz, un pielīmēt-ielimēt ar vissssstiprāko līmi nevienu vairs neinteresē.

o-e@cc.lv , 2014-10-06 14:21:17

Īstenojot Borisa un Ināras Teterevu fonda programmu "Māksla publiskā telpā" notika atklāšana. Mēs no Ogres novada budžeta. Kāpēc?

? , 2014-10-06 14:30:04

Tāpēc, ka Ogrei nauda tagad ir!

Tāpēc , 2014-10-06 16:26:26

Vai jūs domājiet, ka urbānās pilsētvides mazo telpu aizlāpīšana ar akmens piemineklīšiem ir mūsdienīgas pilsētas laba mākslinieka un arhitekta cienīga rīcība? Tāda sajūta rodas, ka Ogre kļūst par piemiņas pilsētu. Pilnīgi riebjas tas naftalīns.

Man šis zelta zaķis liekas kolosāls, tajā ir ironija, doma un enerģija. Mūsu būvvaldes bāleliņiem līdz tam vēl tālu.
Žēl......

Ha ha , 2014-10-06 20:44:01

Drīz pagājis gads, Balto Cielavu skvērā par papildus finansējumu novietos citur. Vēl paies gads, kāda augsta persona sadomās - par papildus finansējumu varbūt atkal pārvietos. Varbūt pilsētas mazās akmens skulptūras arī pārvietos par papildus naudu. Varbūt trūkstošos kuģīšus nelīmēt, bet skulptūru gudri pārveidot? Varbūt tomēr izdomāt ar galvu iepriekš, ja jau eksistē mākslinieka, arhitektu u.c. amati Domē.

Varbūt , 2014-10-07 09:12:54

Viena lieta ir pieminekļi, cita - tēlniecības objekti. Tēlniecības objektu pilsētvidē nekad nav par daudz, bet tiem jābūt kvalitatīviem. Ja pilsēta būs pilna ar otršķirīgiem objektiem, tas vidi degradēs. Ir ļoti svarīga arī vieta, kur tie atrodas, jo jebko nevar nolikt jebkur - tas nestrādās.
Nav iespējams uztaisīt kaut ko, kas patiktu visiem. Universāla risinājuma nav. Jautājums ir par vietu, par ziņu, ko objekts nes, jo mākslas darbs ir medijs, ar ko nodot ziņu skatītājam.
Atlases kritēriji? Vieni pasūta kuratoram, citi izvēlas pasaulē atzītus māksliniekus, arī īpašas komisijas var būt labs risinājums. Domāju, ka šis nav sliktākais veids - komisija, kurā darbotos arhitekts, ainavu arhitekts, dizainers, antropologs, mākslinieks.

No Liepājas , 2014-10-07 10:36:58

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet