Ar baltu skaudību Ogres Kultūras dzīves organizatoriem

Lasu ar lielu baltu skaudību --- Liepājnieki no A līdz Z biogrāfisko vārdnīcu. 400 lappušu apjomīgo izdevumu, izd. 2012.g. Par vārdnīcas moto izvēlēts mūziķa Jāņa Groduma reiz teiktais: «Liepāja ir valsts valstī. Tur nedzīvo vienkārši cilvēki, tur dzīvo liepājnieki. Aizbrauc uz Liepāju un paskaties!» Izdevumā apkopoti fakti «no aizlaikiem līdz mūsu dienām» par gandrīz 1600 liepājnieku un ar Liepāju biogrāfiski vai kādas interesantas sakritības dēļ saistītu cilvēku. Grāmatā atrodami ar Lāčplēša ordeni apbalvotie Liepājas aizstāvji 1919. gadā, Liepājas himnas autors Māris Čaklais, Rokkafejnīcas Slavas alejā iemūžinātais...........Grāmatas sastādītājs izdevumā iekļāvis arī cilvēkus, kuri nav un nekad nebūs nevienā enciklopēdijā, bet kā personības devuši savu ieguldījumu un bijuši ļoti svarīgi Liepājai. Īpaši akcentētas liepājnieku dzimtas un ģimenes. Taču, kā uzsver Tooms, «grāmata nav tikai labo ļaužu godinātava», tajā iekļautas arī personības, kuru rīcība vai dzīves gājums nav vērtējami viennozīmīgi vai pozitīvi, piemēram, Herberts Cukurs, vācu un padomju okupācijas varas pārstāvji. Tāpat grāmatā atrodamas ziņas par vairākiem Liepājas savādniekiem – Ādolfu Roni un Avīžu Jāni.... Nu kapēc šādu varoņdarbu - izdevumu - Ogres gudri un apdāvināti cilvēki Ogres nākošajai Lielajai jubilejai nevarētu?! dāvāt??? P.s. Var atrast līdzīgus izdevumus Latvijā.

Kultūras darba organizatoriem mūsu ēku remontdarbu fonā , 2014-03-04 17:26:23

Cik zinu, pagaišo gadu Projekta 'Veidojam vidi ap mums' ietvaros Viena kundze bija veikusi vesturisku pētījumu, pat dabuja pašvaldības prēmiju. Kur tas darbs palika.... Nezinu. Ogrē ir maz patriotisma.... žēl.....

students , 2014-03-04 18:27:49

Ja par to pašu - neko dižu var saņemt ikmēneša atalgojumu, samaksātus nodokļus, un nevienam nav nekas jāpierāda. Foto albūmu sagatavot ir 10 x vienkāršāk. Apkopojumu par Ogres trikotāžas kombinātu tāpat. Ogres pašapziņai - it kā, ka viss ir spīdoši, pietiek!

Kāpēc jādomā , 2014-03-04 18:37:58

Ne jau Domes pārstāvji domā un realizē, bet vajadzētu būt kādām jaunām iniciatīvām tieši no viņu puses. Rezervējot līdzekļus, organizējot, piepalīdzot. Nu jau ne tikai Ventspilī, bet arī Jēkabpilī sava piemiņas monēta, starp citu. Liepājā, Jelgavā konkursu konkurs pa pēdējiem gadiemi un ideju piepildījumi. Par Ventspils mērķtiecību nerunāsim. Parādiet vienu raksturīgu Ogres suvenīru kaut vai!

students II , 2014-03-04 18:44:59

mēs varētu dāvāt trikotāžas komb. mūra gabalus ka suvenīru no Ogres

studentam , 2014-03-04 20:32:55

Ja kaut kas tāds Ogrē taptu, tad šeit būtu pilns ar komentāriem, ka tas viss ir sūds, tas, kas to veidoja kaut kur nozadzis naudu utt. Ogre, diemžēl, ir Rīgas guļamistaba un cilvēkiem, kas te dzīvo nav piederības sajūta šai vietai, jo dzīves lielākā daļa paiet kaut kur citur. Skumji, bet fakts.

ooo , 2014-03-04 21:47:05

Stulbums kaut kads,daziem cilvekiem darit nav ko.Raksta te visadas mulkibas.

?! , 2014-03-05 08:27:49

niku esi nomainijusi,doma neviens tevi neatpazis pec taviem stulbajiem komentariem?

>?! , 2014-03-05 11:12:39

Kāpēc jādomā :" Foto albūmu sagatavot ir 10 x vienkāršāk." Mēslu np "Personīgā arhīva" sagatavot ir vienkŗši , to teicami gadiem pierādīja OITAA tūrisma informācijas centrs un vēl bars Ogres "Istāžu". Dzejot testiņus var sēžot mājas pie rakstāmgalda cik ātri spēj rakstīt tik atri ar viss notiek. "Foto albūmu sagatavot " nāksies dažus gadus PASTRĀDAT un ieguldīt kaudzi naudas lai KAUTKAS tur arī būti. To ka OGRE "Foto albūmu sagatavot " nespēj vīna pierāda jau vismaz 20 gadus. CITI par Ogri SPĒJ bet OGRE nespēj tieši dēļ minētās pārliecības " Foto albūmu sagatavot ir 10 x vienkāršāk" :) NO NEKĀ neko uzkasīt nevar , pirmkārt jau tāpēc ka nav SAJĒGAS jo "No kā VAR no kā NEVAR" :)

Lunis , 2014-03-05 12:53:50

Redzi, vispatīkamāk patvaldībai ir funkcionēt un šiverēt, ja neviens nepazeļ galvu un neskatās uz apvārsni.... Viņiem nevajaga iniciatīvas.... Tās tādi, kā TU norok saknē!!!! Nožēlojami..

students >?! , 2014-03-05 13:01:07

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet