Skatu tornis Zilajos kalnos
Vai plānojot ekskursiju, skolnieki drīkst uzkāpt jaunajā skatu tornī, ko atklāja pag.g. decembrī Zilajos kalnos Ogres apkārtnē? Vai Lielie-pieaugušie ir uzkāpuši skatu tornī? Kādas sajūtas jeb izjūtas? Ko iesakāt? Kur vēl Latvijā ir līdzīgi skatu torņi, piemēram?
PASKATIES http://www.ogresbalss.lv/?p=5520 un izdari secinājumus , var nevar. Objektam oficiāls statuss tas arī nodots ekspluatācijā , pie ta ir lietošanas instrukcijas? Drošības noteikumu ?
izjūtas būs katram atšķirīgas.Bet, protams, ka tādi skatu torņi ir daudzkur- Līgatnē, pie Rēzeknes, pie Riekstukalna, pie Daugavas lokiem utt utt
http://www.visitdaugavpils.lv/sites/default/files/media/objekti/2012/2012-09/673-skatu-tornis-eglu-kalna/docs/skatu-tornis-eglu-kalna-mammadaba.pdf
Biju uzkāpusi skatu tornī, izjūtas foršas, redzēt var tālu un daudz ko! Noteikti došos arī tad, kad sasnigs, lai apskatītu dažādas ainavas:)
Es augstak par 1 platformu neuzkapu...Baisi...
Uzkāpu līdz augšai ,forša sajūta un apkārtne skaista.
Lielā Liepu kalna virsotnē uzbūvēts augstākais koka skatu tornis Latvijā (34m), no kura paveras iespaidīgs skats uz apkārtējo ainavu, Rāznas un citiem ezeriem. No stāvlaukuma līdz skatu tornim apmeklētājus aizved 830 m gara Lielā Liepu kalna taka ar informācijas stendiem, atpūtas vietām, šūpolēm. Ierīkota vieta atpūtai vai nelielam pasākumam ar nobruģētu ugunskura vietu, soliņiem, estrādi, šūpolēm. Blakus esošais Dzerkaļu kalns (286,3 m.v.j.l.) ir augstākā virsotne Latvijā pēc relatīvā augstuma (89,2 m).
Tornis ir ar diezgan stāvām trepēm. blakus ir instrukcija,var kāpt 20 cilvēki.Nevar kāpt apledojuma laika, vējaina laikā...... Ar skolniekiem tur NAV ko darīt, zinot to,ka uzvedas mazgadīgie.
Esmu bijusi, esmu kāpusi - redzēt var Zilo kalnu teritoriju un stipri tālumā dzelzceļu. Īpašu vajadzību vēlreiz kāpt nesaskatu - ja nu tiešām citā sezonā paskatīties dabas ainavas. Vairākas reizes esmu līdz tornim aizgājusi pastaigas pēc, bet augšā nekāpu, jo ir kāpēji, kas absolūti neievēro noteikumus - man ir bail kopā ar viņiem atrasties tik tuvu - gan par sevi, gan arī par viņiem. It kā jau tā ir viņu pašu darīšana - nokritīs viņi vai nē, bet redzēt es noteikti to negribētu!
varot redzēt dzelzceļu:)
Skaidrā laikā līdz Rīgas centram var redzēt.
labs skats uz Rīgas centru, Vecrīgu, TV torni. Uz otru pusi skaisti Ķeguma HES redzams, un mūsu dabas parka lepnums- ōss- redzams, kā izskatās visā garumā. Iesaku visiem uzkāpt augšā, paskatīties skaisto Latvijas dabu, arī skolēniem, jo daba nomierina! Manuprāt, nav pamata uztraukumam, jo uzbūvēts diezgan pamatīgi, margas utt., varbūt vienīgi piekrītu par augstajiem pakāpieniem. Papildus fizkultūra jauniešu dzīvē.
Ķeguma hesu gan nepamanīju, būs jākāpj vēl, bet Vecrīgas torņus skaidrā laikā tiešām redz.
nu gan muldās - piegrūd mēli pie gludekļa - arī Rīgu redzēsi!
Tas skatu tornis ziemās sezonā noteikti būtu jāslēdz ciet.