veseliba
Mani uztrauc tas,ka daudzi vecaaki uz bernu daarzu ved slimus beernus,mana meita apmeklee 2gadiigo grupinu,un esmu noveerojusi,ka daudzi beerni tiek vesti ar iesnaam liidz zodam,klepu un tt.logiski ka pieliip arii uz to briidi veselajiem beerniem,vienu dienu audzinaataaja aizsuutija maajaas meiteni ar 39 graadu temp.,bet peec 2dienaam vina bija klaat un jau naakamajaa saslima arii mana.Vecaaki vai jums nav zeel savu beernu,nu ja slims vediet pie aarsta,neaplipiniet veselos beernus.
Jūtu līdzi.Arī es cīnijos ar šiem apslimušajiem bērniem un biju pati sliktākā.
Mātēm jau pirmajā vietā ir darbs un draudzenītes,par bērniem viņiem ir vienalga.Galvenai lai viņiem netraucē un viss....
Savā laikā es arī biju tā sliktā mamma, kas veda "slimu" bērnu uz bērnu dārzu. Nu nelielas iesnas vai klepus nav saslimšana dēļ kuras ņemt slimības lapu un sēdēt mājās ar praktiski veselu bērnu. Piekrītu, ka varbūt bija situācijas, ka bērnam būtu bijis labi palikt mājās vienu, divas dienas, lai ātrāk tiktu no iesnām vaļā, bet tā kā omes tuvumā nav un esošās sistēmas dēļ šada darba kavēšana praktiski nav iespēja, tad ir tā, kā ir.
piever žalūzijas! Redzi, visiem nav omes, mammas, un tt, kas var izauklēt slimiņos. Un nauda arī simtiem nepelnas....auklēm.
2 gadnieku grupiņā, mīļā mamma, bēŗni slimo nonstopā...Tas ir vienmēr!!!
beernudaarzs nav sanatorija,un citiem beerniem nav jaacies,ka ir vecaaki,kam savu beernu veseliiba neuztrauc.
baigā slimība iesnas . tad jau varbūt vispār nevienam nekur neiet, jo ir iesnas !?
Nu iesnas jau nelio un klepus ar nav nekas tagisks,un ar nelip.....
TO to xxx Pati piever savas žalūzijas!!!!Taisnība acīs kož????Ar slimo bērnu ir jāsēž mājas un jāārstē,nevis laist uz dārziņu aplipināt citus bērnus......
Ja ir vienkārši iesnas un klepus no iesnām un nav temperatūras,bērnu uz dārziņu var vest.
Ne visiem vecākiem darbs atbalsta slimības lapas un tās apmaksā.Bet dzīvot un ēst gribas.
tā jau ir,ja nauda un personīgā brīvība interesē vairāk nekā sava bērna veselība;)Normāls cilvēks,kuram rūp savs bērns,atradīs da jeb kuru iespēju,lai bērns ar iesnām un klepu netiktu rauts uz dārziņu,kur mazie puņķīši var pārtapt lielajā plaušu karsonī vai bronhītā!!!Nu nevajag jau te visām mātēm tēlot nabaga vientulītes,kurām neviena dzīva dvēsele šajā pasaulē nav pazīstama..Zinu kā tas ir kad steidzami kāds jāatrod,kam atstāt apslimušu bērnu,bet VIENMĒR kāds atsaucās un pieskata.Ja jau jums ir tik skumji,ka nav pat neviens,kas būtu ar mieru pieskatīt bērnu,tad laikam esat no tiem,ar ko negrib kontaktēt...Padomājiet.
Piekrītu mammai , kas uzskata , ka slimu bērnu nevar vest uz dārziņu, mājās viņam ir daudz vieglāk un ātrāk pārciest kārtējo ''puņķi ''un ''iesnu''. Man arī daudz jāstrādā , arī nav ne omes tuvumā , arī draugi strādā , aizņemti, gandrīz visiem arī ir bērni.Tomēr vienmēr , kad dzirdu , ka bērns kaut nedaudz šņaukājas vai parādas klepiņš - nelaižu uz dārziņu divas , trīs dienas, pa šo laiku paārstējamies ar tautas līdzekļiem,ticiet man viss pāriet daudz ātrāk un nav jāsēž uz slimības lapas nedēļām ar ielaistu slimību.
Bērns mums ir vissvarīgākais, visu pārējo var nokārtot.
Es arī esmu no tām sliktajām mammām,kas cīnās ar tām mammām,kas ved uz dārziņu slimus bērnus.Pirms laist bērnu pasaulē,padomājiet,kas Jums ir svarīgs,karjera un darbs,vai bērns.!!!!
Es arī esmu no tām sliktajām mammām,kas cīnās ar tām mammām,kas ved uz dārziņu slimus bērnus.Pirms laist bērnu pasaulē,padomājiet,kas Jums ir svarīgs,karjera un darbs,vai bērns.!!!!
Evija tu gan esi debila sakot ka iesnas nelip un klepus ari glupa mamma ja tada esi!Man mazais vel neiet darzina vis vel prieksa bet es jau pievienojos tam mammam kuras uztrauc mazie bernini un vinu veseliba
Iekšējās kārtības noteikumos ir rakstīts un katrs vecāks ir parakstījies,ka b/d drīkst apmeklēt tikai veseli bērni. Ja vecāki šo sasāpējušo jautājumu pacels augstākā līmenī,tad mēs, pedagogi, būsim ļoti pateicīgi......
Sākumā aizved savu slimo bērnu uz dārziņu, tad pati pusslima aizvelkas uz darbu un tad saslimst puse bērnudārza grupiņas un darba kolēģi...un tad visiem ir labi, vai ne?? Un, ja runāt, kadarba devējs neatbalsta slimības lapas un tādā garā, tad atliek padomāt par to, ka tas darba devējs nav vienīgais visā pasaulē (un domājams nemaksā arī algā tūkstošus) un veselība gan sava, gan bērna jau nu ir svarīgāka.
Protams,ka iesnas un klepus pieliip,jo beerni speeleejas ar vienaam mantaam,gan slimie,gan veselie,un2gadiigie veel visu baaz mutee,es domaaju,ka b/d medmaasaam jaabuut aktiivaakaam sajaa jautaajumaa,ir b/d kuros medmaasa kategoriski nelauj taadiem beerniem apmekleet b/d,mums ar medmaasu nav paveicies,jo buudama pensionaare,pati ar sevi knapi tiek galaa.
Teikšu tā, ir daļa vecāku, kas tik tiešām sastūķē savu bērnu ar zālēm un sūta uz PII, un tad ir nākamā kategorija, kas patur mājās divas vai vienu dienu,tad uzzvana ģimenes ārstam,kas bez bērna apskates iedod zīmi bez datumiem (lai vecāks pats ieraksta).Un tad lepni atnāk ar zīmi un muļķa lomā esam mēs pedagogi un māsiņa,jo zīme ta ir,bet tas ka bērns pusslims, tas nevienu nesatrauc.Un šo praksi ar tukšām zīmēm piekopj dr.Vāvere.Pati esmu gribējusi zvanīt uz atbildīgiem dienestiem par viņas bezatbildību,kad atnāk vecāks ar tukšu zīmi uz kuras diagnoze:vesels.
Iir vecāki kam vienalga, bet ir arī ārsti, kam ir vēl vairāk vienalga.Protams ir iesnas, kas ir hroniskas un kas nelīp un katru puņķi ar nevar mājās tupēt, bet tas ir jāizvērtē ārstam.
Un tas,kā izplatās vēdera vīruss ir tikai vecāku vaina,bērns atnāk uz PII un stāsta kā vēmis un caureja bija brīvdienās un mamma deva zāles.Vecāki cīnaties, jo mēs audzītes bieži esam bezspēcīgas.
Vajadzētu izdarīt tā,kura māmiņa atved savu bērnu slimu uz dārziņu un rezultātā saslima citi bērni,no slima bērna.Lai tā mammīte maksā sodu vai lai pērk zāles bērnam,kurš apslima viņas bērna dēļ.Varbūt tad,tās mammītes aizdomāsies.Jo tas jau tiešām ir apnicis.Tikai domā par sevi un viss.
Domāju, ka šajā sasāpējušajā jautājumā (ja nu tiešām ģimenes ārsti piekopj augstākminēto praksi) vienīgā izeja ir aktīvāka bērnudārza medmāsas iesaistīšanās.Viņai taču ir kādas tiesības konstatēt un liegt atrasties PII bērnam , kurš ir saslimis. Protams tas ir jautājums arī PII vadītājiem.
Runājot par slimības lapu apmaksāšanu - vai gadījumā nav tā, ka bērna slimības gadījumā jau no pirmās dienas valsts apmaksā slimības lapu un nevis darba devējs?
Paskaties uz situāciju arī no šādas puses - lai vienu, divas dienas pasēdētu mājās uz slimības lapas ar bērnu, kuram piemeties puņķis, ir jāiet un jāsēž garā rindā pie ģimenes ārsta (pieraksta nav, jo puņķis nebija plānots). Rezultātā, ja ir jāizvēlas pusi dienas ar bērnu pavadīt ārsta uzgaidāmajā telpā jeb tomēr uzreiz iestūķēt bērnam zāles, kuras vienmēr ieteiks ārsts, tad ir skaidrs, kam par labu būs izvēle. Vēl jo vairāk tad, ja nākamājā dienā šī uzgaidīšanas procedūra slimības lapas noslēgšanai būs jāatkārto.
Protams, nopietnu saslimšanu gadījumā ir savādāk, bet ar katru mazo puņķi tikai nīkuļi pie ārsta skrien!
Neiet runa par mazo punķi aha,bet ir tādi kas staigā jau ar ielaistiem,zaļiem līdz zodam,kas jau mutē smeļas,un nav taisnība ,ka ar slimu bērnu jāsēž veselu dienu pie ārsta rindā,piezvani un ārsts pateiks vizītes laiku,pretējā gadijumā nav paveicies ar ģimenes ārstu.Un taisnība ir LLA,jo BĒRNA SLIMĪBAS GADIJUMĀ ,JAU NO PIRMĀS DIENAS VALSTS APMAKSĀ SLIMĪBAS LAPU,NEVIS DARBA DEVĒJS.
Pirmās trīs dienas nevajag ārsta zīmi, neiet runa par nīkuļiem, bet baciļiniem bērniem
B/d pirmās 3 dienas nevajag ārsta zīmi, bet darba vietai slimības lapu gan vajag tik un tā, tā kā tas problēmu pēc būtības nerisina un nemaina
Mani arī satrauc šis jautājums. Pati nekad neesmu vedusi slimu bērnu uz dārziņu, un es nesaprotu tos bezatbildīgos vecākus, kuriem ir vienalga, ka bērns dārziņā aplipina visus pārējos. Esmu bijusi pie medmāsas dārziņā. Šķiet, ka tieši medmāsām būtu kārtīgāk jākontrolē situācija ar slimajiem bērniem, bet tas netiek darīts. Vienu reizi biju pusdienlaikā pakaļ savējam, un grupiņā bija galīgi slims bērns, nopuņķojies, slimām acīm, sarkaniem vaigiem. Pirms tam medmāsa man dievojās, ka bijusi grupiņā, nevienu slimu bērnu neesot redzējusi. Bet grupiņā skolotājas jau bija sazvanījušas vecākus, lai nāk pakaļ. Pēc pāris dienām gandrīz visa grupiņa slimoja. MEDMĀSAS IR BEZATBILDĪGAS un melo vecākiem acis pārgriezušas.
Tam stulbam mammašam,vajag iedot pa seju..........................Jo man pašam,tādas muteres riebjās.......Maitas jūs esat..................
Ziniet, pirms nosodiet mammas, pavērojiet, kā b/d tiek vēdinātas telpas. Regulāri caurvēji. Logi vaļā drīkst būt tad, kad bērni ir ārā - pastaigā, nevis, kad atrodas telpās. Regulāri atvērtie logi WC un otrā galā - ģērbtuvēs. Durvis caurvējš ar belzienu aizsit!!!! Un katram bērnam jau ir sava imunitāte tomēr. Mazajās grupiņās biežā slimošana ir uz stresa pamata. Tā saka daudzi ārsti. Tāpat kā alerģiskais klepus rudenī un pavasarī! Sargāsim un mīlēsim savus mazos!
Mans bērns arī cieš dārziņā no slimajiem bērniņiem. Tgd 2. gadīgo grupiņā mēs pastaigājam 2-3 dienas un tad divas nedēļas mājās. Pēc tam atkal 2-3 dienas un rota vīruss. Grūti saprast tos vecākus, kas ved bērniņu dārziņa un līdzi dot sīrupu pret klepu.
Vēlos saprast, kā var cīnīties ar tādiem vecākiem?
Sodīt tādus vecākus vajag.
Ja bērnu no b/d mājās aizved slimu,tad atgriežoties prasa ārsta zīmi,arī ja tikai tās bijušas 3 dienas,par 3dienu prombūtni zīmi nevajag,ja aizgājis vesels un mājās palicis vai nu vecākiem brīvs ,kaut kur brauc un atprasās un tt.
viegli nosodīt,bet diemžēl valstī slimības lapu dod uz 14 dienām,ja bērnam slimošana ievelkas-ko tad?es arī esmu pret slimu bērnu vešanu uz b/d vai skolu,bet ko iesākt?