Kam, lai zvana???

Pilnīgs sviests. Un niknums šobrīd manā galvā. Kaut, kas tāds var būt tikai Ogrē. Eju mājās no vilciena pa lielo tiltu redzu kā mašīna aizķer suni un aizbrauc prom. Precīzāk dzirdēju sāpju pilnu suņa kliedzienu. Pieejot tuvāk redzu, ka suns vēl ir dzīvs un streipuļojot apjucis mēģina iet tālāk. Piet gabaliņu un nokrīt atkal guļ zālītē un raugās uz visām pusēm. Loģisi sirdsapziņa neļauj aiziet. Sazvanu draugus, lai netā atrod Ogres dzīvnieku patversmes numuru. Tikmēr, pats pa telefonu sāku riņķa danci, ko var nosaukt "Mēs Jūs savienosim". Tātad, zvanu 112. Man paziņo, ka savienos ar policiju, ātri izstāstu situāciju, atskan pēdiņās ieliktā frāze. Un mani savieno ar Ogres policiju. Izstāstu situāciju, mani savieno ar ceļu policiju. Izstāstu situāciju, mani savieno laikam ar Ogres pašvaldības policiju. Izstāstu stāstu atkal atskan frāze un mani savieno ar ceļu policiju atkal. Tur mani atkal uzklausīja un ieteica zvanit 1188 un meklēt dzīvnieku patversmi. Tā arī daru, bet Ogres dzīvnieku patversmes sen jau ir iztecējis. Caur draugiem uzzinu patversmes ārstes telefonu. Zvanu neceļ! Zinu, ir jau vēls zvanu vēl, neceļ. Caur,kaimiņiem dabūju vēl vienu šīs ārstes numuru. Pacēla, atvainojos, ka traucēju tik vēlu un izstāstu notikušo. Diemžēl, arī viņa neko nevarēja palīdzēt, jo ir atvaļinājumā un nav Ogrē. Visu šo laiku ceļa malā sakopot spēkus doties mājup cenšas apjukušais suns, kurš skatās izmisušām acīm apkārt un neko nesaprot. Principā, es izdarīju teju visu, ko varēju un nekas cits man neatlika, kā nolaist rokas un doties mājup.
Tad, nju man radās divi jautājumi:
1. Kāpēc autovadītāji ir tādi pīiiiiiii, ka uzbraucot sunim pat nemaz neapstājas, bet aizbrauc mierīgi garām? Jo, visu šo ņemšanos, vajadzēja darīt cilvēkam, kas to nabaga suni notrieca nevis man.
2. Un, KAM tad, lai pie VELNA nakts stundā 23:34 īsti ir jāzvana, lai kāds reāli atbrauktu un izglābtu MIRSTOŠO SUNI??? Vai šī funkcija vienkārši neeksistē pēc saulrieta?

Jānis Ogle , 2013-07-19 01:01:10

Nevajag meklēt vainu autovadītājā ir suņu saimnieki,kuri palaiž savu mīluli izskrieties,un par to visi lai uztraucās

, 2013-07-19 05:34:39

Vajadzēja uzstāt, ka bija ceļu satiksmes negadījums, lai ierodas Valsts policija un attiecīgi rīkojas.

666 , 2013-07-19 05:41:56

Šī situācija tikai parāda, cik vienaldzīgi cilvēki izturas pret dzīvniekiem. Varbūt pat konkrētajā situācija es domāju policiju, protams arī pašu autovadītāju.
Domāju, ja kāds būtu zvanījis un pateicis, ka tika sabojāts stabs vai luksafors, visticamāk reakcija valsts darbiniekiem noteikti būtu...
Un kāda starpība vai paši saimnieki palaida suni, vai arī suns pats izmuka? Ko teiktu, ja tas būtu bērns?
Jāni! Vai varbūt esi pamanījis mašīnas numuru?

LG , 2013-07-19 08:27:43

smagi, īstenībā bija jāsauc ārā policija. vai apskatījies šodien,kas ar sunīti? VArbūt tas turpat atrodas vēl? es sameklētu kādas citas patversmes nummuru, un pazvanītu , pajautātu konsūltāciju, ko darīt. Kā rīkoties? varbūt tie,kas ikdienā ar tādām lietām saskaras, zinās kur un kā jāzvana, rīcības ieteiks.
Un Gudrajam Jā............ ne vienmēr saimnieks var nokontrolēt dzīvnieku, ja netur pieķēdes. ir kādai kucei ķečka, un neizdarīs neko....

baiba , 2013-07-19 09:40:19

Un ko tad vajadzēja darīt nakts vidū sunim uz ielas un autovadītājam - sēdēt kāt un birdināt asaras? Kā redzat,pat aktīva darbība neko nelīdz! Dzīvnieki jāpieskata to īpašniekiem! Tā pat kā MAZI BĒRNI VECĀKIEM!

marusja , 2013-07-19 09:40:55

Tad jau arī ja bērns būtu notriekts, ko tad sēdēt tam blakus!? jāmūk!?

to marusja! , 2013-07-19 12:17:17

Tas nav pirmais šāds gadījums. Vajag uzrakstīt oficiālu vēstuli doms amatpersonāmi un lūgt skaidrojumu - kā rīkoties šādā situācijā.

Vajag rakstīt domei , 2013-07-19 12:36:02

vispār es laikam tādā situācijā policijai nemaz nemēģinātu zvanīt, jo vienīgais, ko viņi var izdarīt- uzrakstīt protokolu. Laikam jāmeklē būtu kāds vetārsts (zinu, ka ir kaut kādi, kas arī 24h atsaucas, nelāga sakritība, ka dr.Roze nebija uz vietas). Ieteiktu saimniekiem uz suņa (it sevišķi bieži klaiņojoša) kaklasiksnas piestiprināt savu tel. nr., jo bieži tas var palīdzēt atrast/izglābt suni

suns , 2013-07-19 13:44:51

Jāni, pirmkārt, liels Tev paldies par izrādīto cilvēcību. Reti sastopama tāda lieta mūsdienās.. Otrkārt, visdrīzāk, šajā situācijā Tev īsti neviens nevarēja vai negribēja palīdzēt, jo ceļu policija ar šādām lietām nodarboties negrib. Bet pašvaldības policijai LIELS FUJ par atteikto palīdzību. Kāpēc mums vispār ir vajadzīga šī pašvaldības policija? Lai dzenātu mazgadīgos pīpētājus? Manuprāt, jāpaceļ augšā nakts sarunas ieraksts un Ogres Pašvaldības policijas atbildīgajam ir jāsaņem sods!

paldies Jānim , 2013-07-19 21:48:18

>marusjai!!!! NORMĀLS CILVĒKS kādam uzbraucot,apstājas,izkāpj un sniedz nepieciešamo palīdzību.Nediskutēsim šobrīd par to,vai tas notika tīši vai netīši.Ogrē ir vairākas klīnikas,tātad suns bija jāieceļ mašīnā un jānogādā kādā no tām.Cilvēkam,kurš centās palīdzēt mašīnas nebija,bet bija līdzjūtība un vēlme palīdzēt dzīvniekam. Paldies Jānim par to.Ja šo lasa nelietis,kurš to pastrādāja,tad zini,atmaksa neliks par sevi ilgi gaidīt,šādi necilvēki ir jāiemidzina...

cilvēks , 2013-07-20 23:49:39

aiz KAM nav jāliek komats (virsrakstā)

drusku ne par tēmu , 2013-07-22 10:18:24

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet