darbs vasarā

Varbūt kāds zina, vai Ogres bērniem, no 13 g.v. ir iespējams vasarā drusku pastrādāt? Vai tas iespējams tikai ar maznodrošināto statusu? Kā tur īsti ir? Zinu, ka NVA tādu iespēju nepiedāvā.

Ance , 2013-02-12 14:51:52

Baig sīks , ar šito būs vāji bez labiem paziņām. Visādi muļķīgi bērnu likumi utt. padara šo lietu par makten apgrūtiņošu

Lunis , 2013-02-12 19:41:09

Jā darba iespējas tiek dotas maznodrošināto ģimeņu bērniem,bet mana pieredze rāda to, ka šie bērni negrib strādāt un negrib neko darīt,dara parastus darbus ar tādu ģīmi, ka rodas sajūta, ka no karaļnamiem nākuši.Tai pat laikā cits turīgas ģimenes atvase savu darbu(ravēšana,krāsošana,preču kārtošana utml.) izdarīs ar atbildību, attieksmi un prieku un būs lepns par to, ka nopelnīja.Tā mēs audzinam nabagu un dīkdieņu paaudzi ar lozungu-man pienākas, jo esmu nabadzīgs.Protams, ka tādi nav visi, bet lielākoties pa šiem gadiem esmu redzējusi tādus.

AS , 2013-02-12 21:54:51

AS : Aug jau otrā paaudze "Lupatlašu" kurā strādā tikai PILNĪGI MUĻĶI ja uz pabalsta divus gadu desmitus sēdējusi māte tad MŪSDIENĀS pasauli jau ieraudzījuši ir tās mātes bērnu BĒRNI tas ir trešā paaudze kurā strādājusi ir tikai "Vecmāmiņa" kaut kad kolhozā taču nedz viņas meita nedz meitas meita nedz jau MAZBĒRNI pa nevarēs iedomāties tik stulbu domu ka JĀSTRĀDĀ ! Norm ālāk ir sēdēt uz pabalsta un multenes lūrēt. Pilnīgi reāls variants no sociālo dienestu prakses tepat Ogres bijušā rajonā nekādā Latgalē. Par turīgiem cilvēkiem ar gluži nebūs taisnība , diemžēl tur nereti ir bērniņ i kuri baudījuši visādas "Pusdebīlas" izglītības formas tie ar nereti ir "Reālai dzīvei nepiemēroti" ja lupatlašu bērni vienkarši slinki tad turīgu caur visādām "Harmoniskajām" tiek padarīt par "Citā pasaulē" mītošiem augiem :):) visur protams lieli vai mazi izņēmumi taču kopēja tendence visai skumja.

Lunis , 2013-02-12 22:44:07

Nebās ka nu Luni visus maisā vienā. Vecākiem jābūt atbildīgiem un jāmāca beŗnam darba tikums. Datorpogas knibināt nav darba tikums. Māciet aiz sevis sakopt, palīdzēt vecvecākiem. Iesaistiet sabiedriskos darbos - talkās un tt. Esiet savu bērnu darba prieka skolotāji!

Un pie manis gadus atpakaļa atnāca puiki 13-14. tā arī iemācīju pa vasaru strādāt. Tagad nebaidās ne no viena darba, Jo mācīju pareizi ergonomiski strādāt, devu labus instrumentus. Lai ir prieks strādāt. Mācīju izprast darba nozīmīgumu fiziskajā attīstībā, cēlu viņu pašapziņu.

Zaļā , 2013-02-13 08:31:37

Pareizi domā Luni - piekrītu.

jo , 2013-02-13 10:58:40

Zaļā : TAS ko tu stāsti ir IZŅĒMUMS no kopējās sistēmas. Man pat pieauguši 19-25 gadīgi "Bērni" kuru gadās "Meģinat pamacīt" ir nespējīgi NEGRIBOŠI pastāvīgi domāt tik "Pēc parauga" un vienkāršas lietas , taču VISI kā viens pirmais jautājums ir "Cik maksās!" . Nākas paskaidrot ka MAKSĀS gadījuma ja STRĀDĀS nevis māceklis kurš "Tēlos ka strādā". Nez kāpēc ĀRPUS Latvijas visi šie paši "Nabadziņi" strādā melnu muti galvu nepacēluši par MAZĀKU NAUDU nekā būtu varējuši LATVIJĀ bet šeit viņus piedabūt TĀ STRĀDĀT kā piemēram UK vai Vācijā vienkārši nav iespējams ! Šeit tam pašam purnam kurš DRAGĀ pie konveijera UK atbraucot mājās darba ražīgums ATDEVE krītas ~5x !!!! Izskaidrojums vuiens KAMĒR kārtīgi ar koku klāt nestāv par mazākiem sūdiem uz ielas nemat TIKMĒR nekāda strādāšana ATDEVE nav saigaidāma. A "Trūkumcietēji" pa lielai daļai ir UK un Francijas "Arabu analogs" priekš kam jāstrādā ja var PABALSTU 80% apkārtnes algas apmērā saņemt neko nedarot ?:) Iedomājies SPECIĀLISTU kurš līdz ko apgūst ELEMENTĀRAS iemaņas primitīvas manipulācijas jau PAMET MĀCĪBAS jo viņš jau "Visu zin un kāsīs piķi" vairāk mācības viņus neinteresē:)

Lunis , 2013-02-13 11:58:21

Klau,Luni! Jautājums bija -kur varētu pastrādāt???? Ja nevari piedāvāt reālu palīdzību, tad nerunā....mans 14-gadnieks arī labprāt strādātu, rokas aug no pareizās vietas,bet......nav variantu

ha , 2013-02-13 13:26:02

neatnemsim berniem bernibu-lai atpushas

cool , 2013-02-13 15:11:30

neatnemsim berniem bernibu-lai atpushas - tur jau joks, ka nevis atpūšas, bet datoru rullē.Un pats grib strādāt, nevis nīkt, bet nav kur!

Un pie manis gadus atpakaļa atnāca puiki 13-14. tā arī iemācīju pa vasaru strādāt. Tagad nebaidās ne no viena darba, Jo mācīju pareizi ergonomiski strādāt, devu labus instrumentus. Lai ir prieks strādāt. Mācīju izprast darba nozīmīgumu fiziskajā attīstībā, cēlu viņu pašapziņu.
Zaļā, varbūt arī šogad var paņemt kādu 14g. puiku?

Ance , 2013-02-13 16:35:53

Klau Luni, vai tev pietiek laika arī citām lietām? Sievai? Vīram, Bērniem> Sunim, kaķim? Dušai? Vai tie tevi pacieš, jo tiešām pārsit visus ko esmu sastapusi pesimistisko scenāriju cepšanā....... Esi tak pozitīvāks un dod labas emocija,
ne sēj naidu - naidu pļausi!

Zaļā , 2013-02-13 17:06:21

Jā kāds varētu ieteikt. Pati esmu 13 gadniece. Meklēju kādu darbiņu.

13gadniece , 2013-06-04 12:20:41

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet