Jāmaina pase.
Padalieties ar pieredzi - kurā dienā un laikā vislabāk doties kārtot jaunu pasi. Zvanīju uz Ogres PLMP un gribēju pieteikties rindā, bet tur piedāvā tikai uz aprīli, tik vēlu man neder!
Brauc uz Rīgu uz centrālo PMLP, ja no rīta tur aiziet, tad pēcpusdienā jau var dabūt pasi uz rokām, ar visu laiku ceļā sanāks ātrāk nekā Ogrē.
Tas ir - aprīlī jau būs no Rīgas atpakaļ?
Nē, tikai aprīlī var pierakstīties rindā, lai nav jāstāv dzīvajā. Tas esot tā - tev iedod kodu, kuru ierodoties PLMP tu ievadi un saņem attiecīgo kārtas numuru, par kuru dzīvajā rindā stāvošie ir stāvā sajūsmā. Domāju, ka pati pase atnāk parastajā laikā, bet droša nēesmu!?
Biju stundu pirms filiāles atvēršanas (Ogrē) un dabūju 2. kārtas numuriņu...bet pa to stundu ko gaidīju rindā...sanāca pilna zāle ar tādiem pašiem pases mainītajiem :)
Elita : Normālās valstīs kur visādi šitādi papīri ir tīri dekoratīva lieta tu aizpildi tiešsaistē iesniegumu , pēc dažām dienām tev PASI atsūta par parastu pastu parastā neierakstītā vēstulē uz tavu deklarēto dzīvesvietu iemest pastkastē kā vēstuli no omas un lieto laimīgs :):) Diez kadēļ kadam klerkam būtu jāredz mans purns un man jātērē laiks lai pieteiktu izsniegtu vienkārši dokumenta pagarinājumu.
nu lūk, Latvijā pasi nu nekādi nevar uzskatīt par dekoratīvu papīriņu, tas ir vienīgais personas identifikācijas dokuments, ceļojot uz ārzemēm (ja neskaita ID karti pa ES). tajās "normālajās valstīs" tad ir kāds cits "papīriņš", kurš nav tik dekoratīvs un uz to parasti jāgaida vēl ilgāk kā pie mums pasi...
2013-02-07 23:07:15 : Da nē PASI Eiropā vispār reti kurš lieto , pamatā ID kartes kuras dod tikpat vienkārši kā pasi uz Online iesnieguma bāzes atsūta pa pastu. Par cik man sava kolekcija visādu šitādu tad lai arī man vēl ir LV pase neizmantoju viņu nekādiem mērķiem izņemot kādreiz nobalsot kad vaig "Zīmogu" . Taču nākamgad man viņa beidzas un es jau nu droši negaidīšu neko rindā nebūs nebūs ceļošana cik man vajag viņa nav nepieciešama pietieka ar ID kartēm , a balsot es varu arī neiet būs "Paši vainīgi" tai gadījumā.
Šorīt aizgāju, 07:00 nostājos pie durvīm 07:34 tiku iekšā, saņēmu pirmo numuriņu un 08:08 jau gāju mājās - tātad!
tas nav normāli...