Profesijas konsultants
Labvakar!
Mans bērns mācās 9.kl. un būtu laiks domāt par profesijas izvēli. Diemžēl sekmes nav tik labas, lai mācītos vsk.
Zinu, kādreiz Brīvības ielā, kalnā, bija kabinets, kur konsultējas skolēnus - par darba tirgu, labākajām skolām. Bija tādi testi, kas palīdzēja saprast savas intereses.
Kas notiek tagad? Skolā nekas netiek darīts. Tāds profesionālās izvēles kabinets ( nezinu, kā pareizi nosaukt ) arī vairs nav.Tā ir liela problēma ne tikai man.
Varbūt ir kāda iestāde, kas to dara? Varbūt privāti, par maksu?
Karjeras centrs http://equal.lsif.lv/jauniesiem-4.htm
Paldies! Bet tā ier ļoti veca inform''acija! Apm. pirms 7 gadiem tā organizācija ar kabinetiem visā Latvijā tika likvidēta. Par to jau es runāju, ka kādreiz bija Brīvības ielā 33 un bija ļoti labas atsauksmes. Bet tagad???? Kur var aiziet kopā ar bērnu, vai bērns viens pats?
Droši vien - uzreiz uz NVA. Vismaz ceļu zinās...
Man šķiet, ka Jums vajadzētu meklēt palīdzību Nodarbinātības valsts aģentūrā.Tās filiāle atrodas arī Ogrē. Nezinu prezīzu adresi, bet zinu, ka tā atrodas uz Rīgas ielas pirms Daugas ( braucot uz Rīgas pusi ), un ne Daugas, bet gan otrā pusē. Liela, gaiša ēka ar sarkanu jumtu, blakus tai ir stāvvieta. Man ir zināms kāds labs cilvēks, kas Jūsu bērnam varētu iedot dažus testus un palīdzēt visādā ziņā. Jāiet gan ar iepriekšēju pierakstu ( kā pie ārsta :)).
nu nezinu vai nva ir īstā vieta kur griezties..
jā NVA otrajā stāvā!!!
Zinu, ka Ogres NVA tiešām nevienam neiesaku, nekompetents kantoris, atšķirībā no Rīgas, nedod kuponus, neko negrib darīt, ka tikai tikt ātrāk vaļā no cilvēkiem. Pēc kuponiem braucām ar draudzeni uz Aizkraukli, pavisam citādāks NVA.
Savukārt karjeras konsultants NVA varētu būt kas jēdzīgāks, bet neesmu izmantojusi.
Tikai, mīļie vecāki, nelaidiet savus bērnus uz Ogres ģimnāzijas Karjeras konsultanta kabinetu, tur strādājošais kungs ir viltvārdis un šarlatāns bezizglītības, ar nepareizo pieeju bērniem, viņam pedagoģija un ētika ir vispār svešs jēdziens. Ja nāktu kāda inspekcija, viņš no skolas lidotu labi tālu.
Piekrītu - NVA gan nez vai ir ko meklēt.
Bet ka skolā ir tāds šarlatāns - par to brīnums.
Noteikti varat izmantot Nacionālās izglītības iespēju datu bāzi mājaslapā www.niid.lv un veikt testus:
http://www.niid.lv/tests/testi_sakums.htm
Man ir zināms kāds labs cilvēks, kas Jūsu bērnam varētu iedot dažus testus un palīdzēt visādā ziņā. Jāiet gan ar iepriekšēju pierakstu ( kā pie ārsta :)).( Inga)
Kas tas ir par cilvēku - vai var kādus kontaktus vai uzvārdu?
Testus pildīt internetā - tas tomēr nav tas, bez kompetentas interpretācijas! Tāpēc jau meklēju kādu spečuku!
nu nezinu gan vai sliktu sekmju dēž būs labāk ja mācīsies kādā profesionālajāviduskolā.
Cienijamie vecāki ja bērns nav konkrēti ne par vienu profesiju ieinteresēts, labāk palikt videsskolā-kautkā taču pabegt var.
Tas ir tikai dumjš sterotips ja nevar pabegt vidusskolu jāsūta uz profeni, mācīties tur nekādā gadijumā neebūs vieglak , tikai grūtāk jo papildus vidusskolai jāmācās vel profesija.
nu nezinu gan vai sliktu sekmju dēž būs labāk ja mācīsies kādā profesionālajāviduskolā.
Cienijamie vecāki ja bērns nav konkrēti ne par vienu profesiju ieinteresēts, labāk palikt videsskolā-kautkā taču pabegt var.
Tas ir tikai dumjš sterotips ja nevar pabegt vidusskolu jāsūta uz profeni, mācīties tur nekādā gadijumā neebūs vieglak , tikai grūtāk jo papildus vidusskolai jāmācās vel profesija.
Profenē ir interesantāk mācīties, jo ir jāmācās arī ar profesiju saistītās zinības, nevis katru dienu tikai plika latene, matene un ķīmene.
Es ieteiktu meklēt skolu, kurā var iegūt arī vidējo izglītību, vēlāk dzīvē noderēs.
Kur, Inga, Jūs palikāt ar to"" labo cilvēku, pie kura jāpierakstās"" - vai tas bijas domāts NVA karjeras konsultants, vai privāti kāds?
Man tas tomēr aktuāli - ka bērna intereses un skolu kvalitāti izvērtē kāds kompetents cilvēks no malas, kā tas kādreiz bija karjeras kabinetā Brīvības ielā. Zinu, ka tur strādāja ļoti zinoši cilvēki ( 2 jaunas sievietes ), kas reāli palīdzēja skolēniem.( Saku, jo zinu )