Apkures cauruļu skalošana daudzdzīv. mājās

Lūdzu, apstāstiet - vai Ogrē daudzdzīv. mājās skalo apkuri (caurules). Kādas izskatās vecās caurules iekšpusē, kad kāds mainījis, piemēram, radiatorus??? Man pirms ~10 gadiem, kad lika ūdens boileru (daudzdzīv. mājā), apkures caurules bija totāli aizkaļķojušās, no to caurplūdes diametra bija palikusi nieka daļa. Varbūt "Mālkalne" apkures sistēmu daudzdzīvokļu mājās jau skalo? Tā rastos kolosāla tūlītēja ekonomija!!! Varu iedomāties - kādas izskatās caurules Ogrē daudzdzīvokļu mājās ... Un kāpēc mēs šādus "paņēmienus" plaši nepielietojam? Jeb mums gribas maksāt vairāk un vairāk, lai gan, iespējams, ar šādu skalošanu, pat neķeroties klāt radikālākām metodēm, varētu ietaupīt oi-oi-oi!!! Varbūt "Mālkalnei" ir izdevīga šāda (ne)darbība?

Speciāli man un visiem , 2012-10-29 04:46:29

sen jau zinams ,ka Malkalne strada ne musu laba,bet sava kabata laba,paniem lielako dalu majas krajumiem savai algai,bet neko absoluti nedarot musu laba,agrak padomju laika katru gadu skaloja apkures caurules,bez izsaukukiem visai majai,jau 20 gadus to nedara.

Viktors , 2012-10-29 09:44:24

Skalo, vajadzīgs tikai iesniegums.

Mālkalne , 2012-10-29 17:07:37

Gudrās galvas, lūdzu piemēru Ogres kādas daudzdzīv. mājas pēc skalošanas efektu! Tikko nesen - pag. ned. lasīju, ka efekts ļoti ievērojams (ž. "Māja"). Lai es/mēs zinātu prasīt savam mājas vecākajam. Viņš ir ļoti neatsaucīgs. Tikai tad, ja spēšu/spēsim pierādīt (salīdzinoši ar citām mājām), ka efekts ir, varbūt mājas iedzīvotāji un mājas vecākais piekritīs. Cik mājām "Mālkalne" šogad, piemēram, ir izskalojusi ...?! Cik tas samazina vai vajadzētu samazināt Ls/ izmaksas uz vienu konkrētu platības vienību? Galu galā vai tas ir tik dārgi, ka jāprasa/jāsniedz atsevišķi mājas vecākajam iesniegums? Vai mājas iedzīvotājiem jāierosina? Jeb tā aparatūra nav spējīga apkalpot visas "Mālkalnes" mājas, ja pēkšņi visas mājas sagribētu skalot savas caurules/apkures sistēmu?
ŠIE JAUTĀJUMI RADĀS PĒC PUBLIKĀCIJAS IZLASĪŠANAS!

Lūdzu! Zem viena jumta dzīvojam , 2012-10-29 21:00:58

"Vismērķtiecīgāk ir veikt skalošanu tieši apkures laikā, jo siltuma ietekmē metāls paplašinās, kas palīdz konstatēt trūkumus sistēmā. Pēc skalošanas apkures laikā var novērtēt darba rezultātu. Apkures sistēmas skalošana notiek apmēram 4-12 stundas. Šo procesu var veikt pieredzējuši speciālisti, kas kontrolē, vai viss notiek tehnoloģiski pareizi." (Nedēļas žurnāls "Māja" #40 (585) 2012.g. 19. - 25.oktobris)
Cik, lūdzu, tas maksā ... daudzdzīvokļu mājai Ogrē??? No kā maksa atkarīga? Tiešām visi domā, ka visa informācija šajā žurnālā ir nepatiesa???????????????Jeb visi ogrēnieši guļamrajonos ir tik gudri, ka labāk maksās par apkuri, kas ar lielām grūtībām riņķo pa māju siltumtrubām??? Tiešām Ogrē kāds siltumtehniķis nevar sniegt sakarīgu atbildi savā profesionālajā jomā mums, muļķīšiem, kas maksā tik, cik prasa "Mālkalnei"??

P.s. , 2012-10-31 05:50:37

Ķīmiskā skalošana ~ 400Ls un ja iedzīvotāji izsaka vēlmi skalot sistēmu, par to ir jāmaksā papildus, jo neviens apsaimniekotājs apsaimniekošanas maksā šādu summu neiekļauj. Precīza summa atkarīga no sistēmas lieluma. Vecām nokalpojušām sistēmām nav ieteicams, jo ķīmiskie reaģenti var provacēt noplūdes. Kad nebija ISM skalošana bija nepieciešama un to veica, tagad mājās ir atdalīta sistēma apkures ūdens ir ķīmiski attīrīts un mīkstināts un skalošanu nav nozīmes veikt ir jāmaina apkures sistēma kā tāda uz modernu divcauruļu apkures sistēmu. Lai kaut ko tādu izdarītu vajag finanses un 100% piekrišanu no mājas iedzīvotājiem, kas Latvijā ir nereāli. Prasīt iedzīvotāji māk, bet pieņemt nopietnus lēmumus un par to arī samaksāt - nē. Bieži vien saskaros ar gudriem cilvēkiem, kas zin, ka mājai vajadzētu to to un to darīt, bet kad uzzin kāda tad būtu apsaimniekošanas maksa, ja tādus remontdarbus iekļautu apsaimniekošanas tāmē - vairs neko nevajag. Tika parēķināts, lai vienu no apsaimniekošanā esošajām ēkām 3 gadu laikā savestu kārtībā par apsaimniekošanas līdzekļiem atbilstoši visiem pašreiz spēkā esošajiem normatīviem un to arī atbilstoši uzturētu apsaimniekošanas maksai būtu jābūt ~ 7Ls par m2, tātad par 50m2 dzīvokli apsaimniekošana vien sastādītu 350Ls/mēn. Normatīvus jau valdība izdod, bet nedomā, kas maksās par to ievērošanu, tādēļ arī mājas ir nolaistas, tiek ekspluatētas normatīvo laiku nokalpojušas sistēmas utt.

Siltumapgādes inženieris apsaimniekošanas uzņēmumā Rīgā , 2013-02-28 22:20:28

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet